Dagens mage & MVC besök!

 
 
♥ Magen i vecka 32+1 ♥


Dagens besök på MVC gick jätte bra som det faktsikt gått hittills. Mitt järvvärde hade stigit upp ganska rejält så det kändes skönt att höra, slipper jag knappra i mig 2 järntabletter om dagen som gör att magen blir upp & ner. Bebisens hjärtljud lät mkt bra och var som dom ska vara när det är en liten gosse i magen tydligen :)

SF måttet: 32cm just över normalkurvan.
Hjärtljudet: kring 130 ♥
Min vikt: 64kg - har gått upp sammanlagt 10kg sen inskrivningen.
Järnvärdet låg på 118 så det var mkt bättre än förra gången.
Sockret låg på 4, ? nånting. Också helt bra!


Ett litet tips för hundar

Nu i sommartider så kan det ju bli ganska varmt och inte minst för våra vovvar. Vissa vovvar kan vara riktigt dåliga på att dricka mkt vatten även om det är riktigt hett, som tex våra hundar. Så jag kom på en grej: ta en fryspåse och fyll den med vatten, sen fryser du den och tar fram den sen när det är varmt så har hundarna en egen glass att slicka på! :) Själv mosade jag i två jordgubbar och blandade i vattnet så det skulle blir ännu godare.
Våran Daisy är helt såld på denna grej . . testa ni också! :)



 





Vecka 32+0

Mamma:

Livmodern har snart intagit det högsta läget som den kommer att ha, du kan känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln.Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar. Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver.


Ta dig tid till ... att testa din lungkapacitet!
Sätt dig ner och lägg händerna på magen. När du andas in ska du känna hur buken utvidgas och när du andas ut ska buken sjunka ihop.

Om du var vältränad före graviditeten har du säkert kunnat hålla i gång med träning tämligen bra men nu blir det nog dags att dra ner något på takten. I regel kan man träna med de metoder som inte är alltför påfrestande för lederna eller innebär ökad skaderisk -  inga tävlingsmoment! Känns det riktigt och bra och inte gör ont är det som regel bra - tänk på tt hålla ett lagom tempo. Att cykla eller simma är mycket bra motion för dig som är gravid. De flesta MVC erbjuder bara ett rutinmässigt ultraljud i vecka 17-18. Många kommer ändå på ytterligare ultraljudundersökningar, till exempel om barnmorskan misstänker att magen växer för fort eller för sakta. Vid några kliniker gör man en rutinmässig ultraljudundersökning också i graviditetsvecka 32.



Barnet:

I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm.Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.


Pappa:

Försäkra ert barn så snabbt som möjligt. En del försäkringsbolag har till och med en Vänta barn-försäkring. En barnförsäkring tecknas först när barnet är fött medan en Vänta barn- eller gravidförsäkring gäller under graviditeten, förlossningen och barnets första halvår



Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Hejsan ny vecka

Ny vecka igen och ibland måste man tänka efter vilken dag det är eftersom dagarna bara flyter ihop just under sommaren. Inatt har det varit härligt K A L L T & svalt i sovrummet så man har fått sova ordentligt. Idag lyser solen med sin frånvaro och det är lite svalare men nog försöker den titta fram där bland molnen lite då och då ändå. Blir ju lite rädd nu när jag gick och sa att det gärna får regna lite grann emellanåt att solen har övergivit oss helt ;) haha

Nåväl blir inte att åka till stranden idag utan är hund/hästvakt i stället hela dagen. Imorgon har vi tid på MVC igen och det ska bli så kul och se hur bebisen har vuxit. Ska samtidigt fråga hur han ligger i magen, har ju som försökt känna mig fram men det är svårt. Men nog brukar jag känna vad jag tror antingen vara foten eller armen som buffar till ofta. Han är helt vild i magen nu & det är rörelser nästan dagarna långa hela tiden! :) Fick även känna på första sparken i revbenet igår & det kändes väl sådär lite konstigt, inte direkt ont för det var ingen kraftig spark men det lär väl komma det också snart! ;) Idag är det exakt 8 veckor kvar till BF och jag börjar bli lite otålig med att få klart allting. Inte för att det kommer att ta länge för mig att fixa klart allt men ändå . . vill inte göra allt i sista minuten heller. Sitter oroar mig nu att vi inte har nog med kläder för första tiden, även om vi har MASSOR med kläder & alla säger att det inte behövs så mkt när dom växer ur det snabbt. Men jag är en första gångsmamma så klart man oroar sig lite.

"Don´t worry, be happy så ordanr sig allt" . . får påminna mig själv om det ibland! :)
Trevlig måndag och ny vecka önskar jag er alla

Söndag = hett!

Hej hej. . . va gör ni denna OTROLIGT varma söndag? Själv gör jag inte så mkt idag. Tar en paus från solandet idag, känner att jag får värmeslag snart & mina stackars fötter som börjar vara som små feta falukorvar ;) Nåväl igår blev det ingen lugn hemma kväll utan vi var till stan och cruisade runt lite. Evigheter sen man gjorde det & inte var det ju mkt folk ute i happis. Lite mer i torne men inte överdrivet mkt heller. Vi kom hem kring halv tre nångång "kors i taket" att jag höll mig vaken så länge ;) Och idag vaknade jag kring halv tio och ni ska veta att det var svain varmt i sovrummet, höll på att svettas ihjäl. Har egentligen inte så mkt mer intressant att skriva idag, vi tar det bara lugnt, äter massa glass, glor tv, spelar o sånt . . . En perfekt söndag just denna söndag!

Imorgon får det gärna vara fint väder igen för då tänkte jag pallra mig till stranden igen! :)

Ni får ha en så bra & soligt söndag så hörs vi mer imorgon!


Lördagens

 


♥ Idag har jag på mig nya tee shirten från Ginatricot & Leggings från H&M.
I örona har jag mina fina örhängen köpta från usa, trodde jag tappat bort dom men till min lycka så hittade jag dom igår! :)

Fredagens







♥ Igår hade jag på mig detta: Vit krinkel kjol från H&M "gammal", som jag använde som én klänning & ett brunt satinband under brösten som tillhör en tunika jag har. På fötterna hade jag mina sandaler från Skopunkten. Dom börjar trycka till lite nu när jag börjat få vätska i benen. 

lördag 27 juni

Goddagens! Idag fick vi ännu en till varm & solig dag så jag har naturligtvis legat ute och solat :) Men nu så kom molnen och måste säga att lite skönt är det ändå, för nu har vi haft det riktigt varmt i flera dagar i sträck, så det får gärna komma en droppe regn här emellan. Men sen måste solen återvända ;)

Ja min dag har väl mest sett ut så här . .
• Ut m vovvarna på morgonen
• Ätit frukost
• Promenerat m vovvarna
• Solat
• Ätit lunch
• Solat
• Tagit en dusch
• Dammsugit

Och nu sitter jag här vid datorn och känner mig alldeles för varm för tillfället. Vill ta ett iskallt dopp känns det som . Bebisen han är också riktigt vild i magen just nu, tror nog han är lite hungrig för det är jag också :) Ska ta och slänga in lite smuttstvätt i tvättmaskinen & sen ska jag äta något, tror det blir karelska piroger, känner mig lite sugen på dom faktiskt. By the way, ni skulle ha sett Bonus igår när han badade, han måste ha varit en fisk i förra livet eller nåt så mkt som han älskar vattnet:) Didi han tyckte också om att bada men tog det lite lugnare & Daisy hon var som vanligt inte så förtjust i vattnet men lite fick vi henne och bada ändå. Dom fick svalkat av sig ialf . . .


Gratis bensin & strandhäng

Imorse bestämde vi för att köa & försöka få lite gratis bensin från shell som har blivit en "Seven eleven" nu. Eller lite och lite bensin, alla fick ju fulltank. Så fick även vi vilket faktiskt var skitnajs! :)
Efteråt så åkte vi och handlade lite mat & sen hem och göra en matsäck som vi skulle ha med till stranden. Jag o syrran o hennes kompis åkte till seskis . . det var verkligen härligt och avkopplande och inte alls för varmt. Hade bara lite krångligt med att få en skön ställning när jag skulle ligga på sanden, tror nog att jag tar med lugtmadrassen nästa gång så är det lite mjukare! :) Kom hem vid 5 tiden och har hunnit göra pastasallad o ätit, läst lite bloggar och så men nu ska vi faktiskt åka en sväng och låta hundarna få bada. Stackrna har ju det också så varmt nu . . .

Önskar er en trevlig fredag & helg!
Kram Carita

King of pop

The king of pop har avlidit . .
Kom som en liten chock imorse när jag fick höra det. På något sätt känns det som att kändisar är nästan "odödliga"
 Men så är ju naturligtvis inte fallet . . .  Hursomhelst så är det verkligen hemskt för hans familj och barn just nu!
Han gjorde bra musik & han kommer fortsättas att hyllas nu även efter sin död. Det är jag säker på!




Hemkommen

Har just dammsuigt nedervåningen och nu sitter jag här med en skål färska jordgubbar & vattenmelon! :) Mums
Tror nog att  jag ska spela lite sims 3. . . har suttit ute heeela dagen så det orkar jag bara inte nåmer. Morgondagens planer är att åka till stranden, så länge det är fint väder så det ska bli kul! :)




Ojj ojj

Goood morgon goo morgoon!
Man har ju som lust att sjunga ut orden en sån fin morgon som det är. Jag blir så glad av detta väder, gör bra för själen! Dagens planer är att äta frukost ( dricker mitt morgon kaffe just nu ) sen ska jag smörja mig med solkräm, sätta på mig nå bekväma kläder & gå ut och gå en runda med vovvarna. Sen ska jag ligga och sola lite på gården tänkte jag. Ska även åka en sväng till mina föräldrar lite senare. Dagens lunch middag får bli en kall pastasallad med bacon, enkelt, gott & svalkande en varm sommar dag som denna. Vem orkar stå vid spisen & göra nå mastigt? :)

Igår satt jag ute nästan hela dagen och på kvällen städade jag övervvåningen vilket var svettigt värre.
Blir väldigt ont om inlägg såna här dagar men det förstår ni ju säkert. Man ska njuta medans man kan, sitta vid datorn kan man göra regninga dagar! ;) Önskar mg en lite laptop att ta med mig överallt så skulle det bli lite mer bloggning . . .

Nåväl ska gå & äta frukost nu och överlämna datorn åt älskling som ska jobba lite o sen går jag ut . . .

Önskar er alla en fab dag! :)




It´s a pretty good day

SOL SOL SOL, härliga sol! :)
Älskar vårat sommar väder just nu. Jag har ätit frukost, smörjt mig med solkräm, bikiniin har åkt på & nu är jag redo för några underbara timmar i solen! :) Lite senare blir det nog lite städ av övervåningen då köket åkte ut igår.
 ( Mm vi har haft två kök i detta hus ) . . .

Hoppas ni får en härliga dag med massa solsken!


 
 


Dagen idag

Go kväll . . .
Även denna dag har gått fort och det är redan kväll. Nåväl idag har jag varit ute nästan hela dagen. Har varit ute på rpmenad med alla tre vovvar och så har jag suttit och solat, hälsat på mina brorsöner & även där suttit ute och solat. Det blev verklige stekhet framemot dagen & mer sånt vill vi gärna ha! ;)
Var förbi på gallerian en sväng och köpte ett par byxor till lillen, märkte efter byråstädningen att vi inte hade så många byxor i minsta storleken. Till mig blev det ett trosköp, har massa här hemma men kan använda kanske 10% av dom eftersom dom flesta skaver och är för små. Nu har dom även börjat med reorna så här lagom till att jag redan varit och handlat kläder. Typiskt säger jag bara, min tur som vanligt.
Nåväl inte mkt mer att rapportera idag, känner mig lite tråkig & trött just nu så roligare än såhär blir det inte idag.
Ni får ha en så bra kväll & så hörs vi mer imorgon! :)


P.s Lillen tycker verkligen om min höger sida, är helt öm på sidan. Han har varit helt vild nästan hela dagen idag . . riktigt kul men han får mer än gärna byta sida ibland :) D.s

Mkt baby nu

Har hjälpt älskling att tona ruterna på bilen och suttit här och skrivit lite så nu tänkte jag ta itu med bebisens byrå. Då det är så överfullt måste jag ta ut en del och prioritera vad som behövs till den första tiden. Men först ska jag äta någonting, är hungrig igen ;)

Hoppas att ni fått en trevlig start på nya veckan!

Vecka 31+0

 
 



Mamma:

Benen känns tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare. Livmodern når till 3-4 fingrars bredd nedanför nedersta revbenet. Om du väntar tvillingar kan förlossningen börja närma sig. Även om du kan gå tiden ut är det vanligast att tvillingar föds några veckor till en månad före beräknad förlossning. Du behöver inte vara orolig, tvillingar mognar tidigare än ensamma barn i livmodern; de är livsdugliga och brukar vara pigga om de inte föds allt för tidigt. I absolut flertalet fall kan man föda på vanligt sätt - och du ska inte genomgå två förlossningar. Den första tvillingen öppnar förlossningskanalen och nummer två kommer som regel ut utan större problem.  Även kvinnor med ett barn i magen kan nu behöva befrias från sitt arbete - det gäller kvinnor med stressiga och tunga arbeten och arbeten som innebär olämpliga arbetsställningar eller har en ökad skaderisk. I sådana situationer kan man få havandeskapspenning från och med nu, del- eller heltid. Ansök i god tid, handläggningstiden kan vara ganska lång. Det är försäkringskassan som gör bedömningen utifrån en praxis som utarbetats genom åren. All erfarenhet talar för att det för de flesta gravida kvinnor är värdefullt med lite ro och vila i slutet av graviditeten. Planera därför i god tid för en paus innan barnet kommer. Det finns möjligheter även för dig som inte kan få havandeskapspenning: Man kan ta ut föräldrapenning redan två månader före beräknad förlossning.



Barnet:

I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets. Barnets kropp lagrar fett. Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.


Pappa:

Har ni funderat över var ni vill att barnet ska födas? De flesta blivande föräldrar föredrar den klinik som ligger närmast. En del par vill föda hemma i sin trygga miljö. Viktigt är då att man diskuterar detta i god tid med sin förlossningsavdelning. Det är långt ifrån alla som ställer upp vid en hemförlossning.


Mina egna tankar:

Tycker själv att graviditeten gått jätte bra hittills. Inga större krämpor & känner mig rätt så pigg. Har såklart haft lite rygg ont, sendrag i vaden & svullna ben men det är naturligt att man får. Men är oerhört tacksam att jag inte fått desstomer ännu i alla fall. Bebisen han växer så det knackar inne i magen & ibland undrar jag över hur stor min mage egentligen kommer att bli eftersom jag tycker den är rätt så stor nu? :) Rörelser tycker jag man känner mer & mkt tydligare och det är inte så mkt sparkar utan mer buffar & knuffar med hela kroppen. Brukar försöka tänka vilken kroppsdel det är som ligger & trycker här, kanske är det lilla huvudet eller kanske lill stjärten :)

Nu är det inte så länge kvar, 9 veckor för att vara exakt. Vi har både köpt & fått av nära det mesta som behövs, lite små grejs kvar. Och förhoppningsvis får jag börja fixa i babyhörnan alldeles inom kort. Finns ännu en del att göra, så som födelseplanen som jag inte funderat desstomer på ännu men börjar vara hög tid att göra & kolla lite vad som ska med i BB väskan. Alla mina grejer, babyns grejer och älsklings grejer . . viktiga  papper, kamera jaa allt helt enkelt!
Känner jag mig rätt så kommer allt vara klart i god tid då jag är sån som person.
Don´t worry, be happy . .  brukar jag tänka så ordnar sig allt! :)


informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Baby shopping

Var ju för nån vecka sen och storhandlade massa bebis grejer som man måste ha. Allt var ju nödvändigheter så som täcke & kudde, madrass skydd ( ifall det skulle gå genom blöjan så behöver inte tvätta hela madrassen ) lite små handdukar att ha vid skötbordet, påslakanset som jag kom på senare att vi behöver fler av. Dom vi har fått är alldeles för små för ikeas täcken. Blöjor, tvättlappar, Babyolja, Baby wash, puder, nagelsax, nappflaskor, filt, badlakan m huva & himmelsäng. 

 
 


It´s a new week

Hejsan i huset . . .
Även denna dag har gått i stormsteg. Vi fick soligt och fint igen & man tackar så himlqa mkt! :) Det är lovat 26 + tills på torsdag så vi får hålla tummarna. Äntligen kanske sommaren är här riktigt!
Idag har vi varit till stan en sväng och köpt toning till J´s jobb bil & så sprang vi in på Barnens hus än en gång för och kika ifall det fanns nå nytt. Hittade en baby hår borste & kam, en tub sjärt salva & en baby bok. Och det roliga med baby boken är att den är nästan helt likadan som min egen som är köpt för över 22 år sedan. Denna som vi köpte var ju i blå men den rosa som dom hade var exakt lik min egen, tänk att dom har samma modell ännu! =)

 



Den blå till våran lill gosse & så min rosa som man ser har några år på nacken! :)

Skön söndag

Vilken fin dag vi fick idag, det har varit så soligt & varmt! Detta bevisar ju att man inte alltid ska lita på vad vädergubbarna/gummorna säger ;) Så idag har jag legat i min solsäng och läst tidningar, nya Chic & Vi Föräldrar.
Men sen orkade jag inte nåmer så jag bestämde mig för att ta en promenad i stället med vovvarna. Åt just för ett tag sen pizza så nu är man mätt & belåten . . & snart ska jag ta mig en dusch & tvätta bort den kletiga solkrämen!
Vad mer som händer idag återstår att se men mest troligt bara hemmasoft!

Va gör ni denna fina söndag?



Midsommardag klädsel

 

 

♥ Idag har jag haft på mig detta: Tunika från Ginatricot & mama leggings från H&M. Enkelt och skönt!

Midsommarafton klädsel





♥ Min midsommarafton klädsel bestod av ny marinblå klänning, blått/turkost bälte, guld/turkos örhängen från H&M & mina skinnskor från Skopunkten. Hade även lockat håret fint, blev så nöjd med resultatet men fick dessvärre ingen bättre bild. Batterierna tog slut ett tag där & så snodde vi dom nya till en guitarr hero gitarr ;)
Så ni får nöja er med dessa!

Midsommardagskväll

Hejsan hoppsan! :)
Idag har då dagen gått i lugnets tecken. Vi var en sväng till mina föräldrar på en kopp kaffe och så vart vi in till stan på ica & handlade lite gott & så har vi även vart och hyrt film som vi redan har kollat färdigt. Så vi har mest bara legat på soffan  & ätit godis förutom när vi varit ut med vovvarna såklart. Snart är även denna dag slut . . .
Tror nog jag ska gå ner och ta lite kvällsfika, får bli lite sallad från gårdagens middag, är så mätt av allt ätande idag så det räcker med det! Ska även blanda lite iste som är svalkande gott om sommaren.
Efter det ska jag fortsätta mitt slappande på soffan med älskling och lite film . . .

Kram / Carita



Godmorn midsommardag

Blev inge sol för vår del igår vilket kändes väldigt trist men så tror jag inte många andra fick det heller! Så vi åt våran midsommarmiddag inomhus i stället. Blev lite grillad kött & korv, klyftpotatis med kallsåser, sallad & till efterrätt Snickertårta! :) Mumsigt var det. Efter middagen så badadaes det lite bastu ( killarna inte vi tjejer ) och sen splelades det lite sällskapsspel & guitar hero. En riktigt trevlig & lugn kväll! Måste ändå säga att nog hade jag önskat att jag också hade kunnat ta en cider eller två men det får vänta ett litet tag ännu! :)

Idag har vi sol ute konstigt nog, får se hur länge det varar. Har planerat att jag ska gå ut och sitta i solen men det brukar sluta med att alla molnen kommer så jag vet inte om jag ids . . jo det gör jag allt minsann! ;)
Idag ska jag bara njuta . . .

Önskar er alla en härlig & solig midsommardag!

Midsommarafton

Hejsan!
Ursäkta frånvarot men har haft lite att göra idag, städa lite smått. Idag kommer Hanna gumman & hennes man hit och firar midsommar med oss. Det var typ en evighet sen vi firade midsommar tillsammans, ca 5 år sedan kom vi på, så det ska bli lite extra skoj idag! :) Har tagit en dusch och har halv sminkat mig färdigt. Ska gå och fixa till håret nu tänkte jag så är det gjort. Ska ha lite lockar är det tänkt, får se om jag lyckas igen. Så bild på midsommarklädseln & allt kommer lite senare!

Men det sagt så önskar jag er alla en underbar Midsommarafton!
Kram/ Carita

Ny tillskott

Idag har vi storhandlat och varit igång mest hela dagen. Till middag blev det nypotatis "dopp i kopp" & rökt sik och det var så underbart gott, älskar sommar mat! :) Sen så har jag varit och promenerat med Bonus & Daisy. Det var riktigt skönt för nu blev man inte attackerad av alla tusetals mygg. Nu ska jag vara lite tråkig igen & inte sitta vid datorn, ska gå ner & fika kaffe och dammsugare ;)

 
Mina ny tillskott i familjen nagellack & familjen läppglans!
Nagellacket är i färgen "Happy pink" som jag tror blir riktigt fint & läppglanset är i färgen " Cherry sorbet "


Raderade inlägg

Skrev imorse ett inlägg som försvann, blev raderat när jag publicerade den så jag blev lite less och orkade inte börja skriva nå nytt. Men vi gör väl ett nytt försök nu i stället! ;)

Gårdagen var trevlig, det kokades kaffe i många omgångar & fikades tårta i nästan lika många. Idag hade vi sol på morgonen men sen kom dom där usla molnen som förstörde allt. Idag har jag i alla fall klippt lite gräs men J tog över ganska fort. Medans han tog resten så vattnade jag alla växter ute & gav dom växtnäring så nu ska dom allt börja blomma :) samt försökte riva bort lite ogräs o så . . . Har tvättat smutstvätt & kan tala om för er att högen börjar allt minska nu. På tiden kan man säga! Vi var även en sväng till mina föräldrar och drack en kopp kaffe och så har jag spelat det nya sims 3 spelet i några timmar. Det roligaste är väl ändå att få bygga hus & inreda allt helt själv efter sitt eget tycke och smak. Måväl klockan börjar närma sig nio nu och idag tänkte jag duscha både Bonus & Daisy . . något som inte är så populärt hos fröken fräken ;)

Ni få ha en så bra onsdagskväll & jag får återkomma imorgon med lite roligare inlägg . .

God natt, sov gott!

Dagens enkel

Blev en enkel klädsel idag då det inte var så varmt ute ändå!

 


♥ Tunika från ellos & mama leggings från H&M. Vit diadem i ruffsigt hår kommer inte ihåg vart den är köpt och så mina nya örhängen från H&M! :)

Födelsedags shopping

Hann med lite födelsedags shopping idag också! :)


Lite hår grejs, ett bälte & örhängen från H&M


Grå tunika från Ginatricot


Marin blå klänning från H&M


p.s Har avbokat min beställning från ellos, ni vet klänningarna som jag skulle ha fått för länge sen! Blev less på väntandet ! d.s

God morgon tisdag

Stigit upp ganska tidigt har jag gjort idag och inte syns det nå sol på långa vägar. Lite tråkig tycker jag men det är ju i alla fall inte kallt ute som tur är. Dagens planer är att dammsuga bort damm råttor innan gästerna kommer & gå ut och promenera med vovvarna.  Resten av dagen ska jag bara vara  & umgås med folk tänkte jag! :)

Trevlig tisdag på er alla . . .


Hipp Hipp hurraaaa




Ville bara önska mig själv grattis på 22-års dagen! ;)

Sommar tårtan



Nu är min sommar tårta laddad för gästerna imorgon. Hoppa den smakar lika gott som den ser ut bara! ;)
Har massor med jordgubbar kvar ännu så det ska jag smaska i mig ikväll!

Nu ska jag prata klart med Hanna gumman & sen är det duschen nästa innan CSI börjar!
Ha d så gott alla så hörs vi imorgon! Kram

Vecka 30+0

Mamma:

Tre fjärdedelar av din graviditet har passerat och din mage är ordentligt rund. Tyngdpunkten i kroppen förskjuts och påfrestningarna på ryggen ökar. Barnet tar stor plats, inte bara i magen utan även i din vardag. Barnet sparkar mer och kraftigare - gör sig ständigt påmint. Ju närmare du kommer förlossningen desto mer tänker du på ditt barn, tankar om en vardag med barnet, och lusten att förbereda sig ökar. Många kvinnor kan få dåligt samvete för detta, speciellt om man har ett ansvarsfyllt arbete och inte riktigt kan koncentrera sig. Har du svullna ben eller åderbråck - vila med fötterna upp så ofta du kan. Prova stödstrumpor de finns att köpa på apotek och där mammakläder säljs.



Barnet:

I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm. Redan från graviditetsvecka tretton kan man med hjälp av ultraljud se att fostret tränar sina andningsmuskler genom att utföra andningsrörelser. Andningsrörelser pågår sedan i perioder under hela graviditeten. Dessa andningsrörelser stärker lungorna och får dem att mogna. Röker du en cigarett minskar eller upphör andningsrörelserna helt under en period.


Pappa:

När tänker du ta ut din föräldraledighet? För många män kan det kännas svårt att stanna hemma med barnet mer än några veckor. Du kommer dock inte att ångra dig om du använder alla dina dagar. Ju mer tid du ger ditt barn desto mer får du tillbaka.



Informationen hämtad från : www.growingpeople.se

God morgon ny vecka!

Tänkte bara lämna ett litet fotspår efter mig innan jag måste åka.
Ska in till stan & handla grejer till tårtan som jag ska göra idag, blir en gräddtårta med färska jordgubbar! Somrigt och enkelt :) Sen måste jag även hitta ett tårtfat med lock att sätta själva tårtan på . . vet att ikea har en av glas men har för mig att den är ganska dyr så den blir det inte denna gång. Ska även kika efter en sopkorg till toaletten, förde den andra i lill toan på övervåningen. Här fick vi sol idag, vilket känns rätt så skönt då vi haft kvavt väder hela helgen med moln & regn.
Nåväl ska kila ut med vovvarna sen ska jag faktsikt åka!

Hörs lite senare . . . Hoppas ni får en bra start på veckan!

Sunday evening

Go kväll alla . . .
Idag har vi haft en såndär "inte vara hemma" knappt nåt ;) Vi har varit till stan och pantat flaskor & så har vi varit till ikea & handlat massa gröna växter till fönstrena här hemma! Har även varit till bror och hämtat en garderob som vi fick, så nu väntar jag bara på älskling som ska komma hem med lite fler hyllor så kan jag börja sätta in alla handdukar och påslakan dit in. Vi har haft dom tidigare i tvättrum&duschrum i ett jätte pyttelitet skåp & den åker bort nu. Ska bli skönt med lite mer space därinne. Sen väntar det städning & massa klädtvättning för tvättkorgen bokstavligt talat svämmar över. Har tvättat nu varje dag i några dagar & det tar liksom aldrig slut. Nog för att det varit massa baby grejs som ska tvättas innan det används men hujja va jobbigt det är.

Va mer kan jag tillägga? Jo jag håller på att bli tokig av alla mygg, man blir ju attackerad så fort man öppnar dörren & går ut :( Inte trevligt alls. Vill inte ha hundarna i hundgården heller då dom blir uppätna.

Ska läsa lite bloggar fort innan jag måste fortsätta med mitt här hemma! :)


Lite växter till sovrummet . .


I hallen på övervåningen, blev lite mörk bild


I matrummet, även här fattas det lite lister ;)

 


Älskling ville ha en kaktus så han får bestämma vart den ska stå . .


Lördagens dagens

 
 

♥ Idag har jag på mig lång topp från H&M, Leggings från Ginatricot, Svart kofta Only & skor från Skopunkten!

Ursäkta mig

Ni får ursäkta mig för dålig update idag, vi har gjort lite det ena och det andra så där har ni orsaken! :)
Kom hem kring 6 och började genast laga middag, hemgjord kebab pizza blev det & det var super gott! Har inte hunnit göra moussen " efterätten"  för alla kastruller är i diskmaskinen så jag får vänta ett tag. Vart en liten lite promenad med Bonus & Didi, Daisy däremot fick springa lite på gården i stället, är fortfarande helt öm om fossingarna! Blev aldrig nå varmt fotbad & pedikyrerande av fötterna igår, tog ett kallt fotbad i stället och det hjälpte lite för stunden. På kvällen fick jag fotmassage av älskling, det var skönt & hjälpte lite mer. Har även  tagit fram min fotmassörs grej, en pinne som man rullar fötterna på & det hjälper också lite grann.

Bebisen känner man mer och mer för varje dag som går. Och det häftiga är att man känner inte bara sparkar utan rörelser som han gör med kroppen. Ibland drar han antingen foten eller handen över hela magen! =) Känns helt underbart! Inte så länge kvar nåmer, ca 10 veckor men det kan ju bli lite mer eller mindre, det vet man aldrig. Lilla älskade skrutten i magen! ♥

Imorgon tänkte jag åka förbi på ikea & köpa lite gröna krukväxter, har fyra st tomma krukor som väntar på växter i fönstrena. Ser ju ganska tomt ut för tillfället om man säger så  ;)  Annars så hoppas jag på sol & värme, värme har vi haft idag men ingen sol. Har legat åska & regn i vädret hela dagen, men inget av dom har vi fått ännu.

Ni får ha en så trevlig lördagskväll.



Fot massage någon?

Kan man bli mer slut i fötterna än jag är just nu, känns som att jag sprungit i flera dagar i sträck . . vad är detta? Tror dom börjat svullna lite grann nu. Ska ialf ta mig ett fotbad, både ett kallt som kyler ner dom lite och sen ett härligt varmt. Ska pedikyrera mina tånaglar och manikyrera mina fingernaglar och så ska jag se " ett päron till fars i las vegas" en härlig och avslappnande fredagskväll. Exakt det jag behöver just nu!

Vart hem tidigare idag, lagade mat & städade övervåningen . . slängde våra täcken i tvättmaskinen också.
Ihelg kanske vi får spjälsängen . . då ska jag bädda den lite provisoriskt & hänga upp den nyinköpta sänghimmeln. :) Så länge den inte behövs målas för då tar det ett tag innan jag kan göra allt detta! Nåväl har inte så mkt mer intressant att tillägga just idag, återkommer imorgon med nya krafter och förhoppningsvis inga öma fötter! ;)

Ni får alla ha en trevlig fredags kväll!


P.S Är det någon annan som lagt märke till att myggen plötsligt börjat göra invasion i vårat land? D.S ;)

TGIF

Eller jag vet inte riktigt om det känns som en fredag men skönt är det hursomhelst! Blev lite ändrade planer idag, sitter hund/hästvakt hela dagen/kvällen hos päronen i stället för städning av resten av huset. Men kanske städar lite grann ändå när jag åker hem en sväng på dagen! :) Rätt så lugnt här nu för tillfället, alla fem vovvar sover på men antar att det blir fullt bus sen när dom är pigga efter powernapen ;) Älskling han fixar till gården just nu, klipper gräset o sånt . . Blir säkert riktigt fint, allt ser så römpäti ut när gräset är långt & ogräs överallt. Från en sak till en annan så har mitt paket med mina sommar klänningar fortfarande inte skickats iväg. 10 Juni stod det & nu har jag minsann mailat dom att hur länge man egentligen ska behöva vänta. Tycker ellos har varit väldigt snabb med sina leveranser hittills men nu börjar jag bli smått arg. Nåväl imorgon ska vi göra hemgjord pizza är det tänkt & till efterätt tänkte jag testa göra en moussé av choklad  av nåt slag, kan nog bli rikitgt gott bara jag lyckas ;)

Ni får ha en så fin fredag så hörs vi lite senare . .



Sånt här kan man också få

Tog för någon minut sen bort plåstret som jag fick när jag var och tog blodprovet imorse. Fick en lite chock när jag såg hur det såg ut. Brukar aldrig få nå sånt här, möjligtvis ett litet litet blåmärke . .  Måste ju vara tröjan som tryckt i arm veket?


Goddag torsdag

Hejsan allihopa . .
Hur har ni haft det denna torsdag? Själv har jag haft det rätt så bra, sprungit runt i affärer i ca 3 tim och nu här hemma så har jag städat i omkring 4 tim. Jag är minst sagt såå himla trött i benen & känner att jag inte skulle vilja gå nåmer! ;)
Fortsätter med resten av huset imorgon då jag inte är såhär slut som jag är nu.
Hittade lite grann det gjorde jag minsann . . här ska ni få se:







Hittade en rosarandig topp & gråa leggings från Ginatricot, Grön lång topp & smycken från H&M. Baby byxorna är från kappalh. Hittade även en födelsedags present åt syster som hon ska få lite senare.

Helt slut

Att vara gravid tar på krafterna mer än man vill erkänna ibland. Man känner att man inte har samma ork just nu som man vanligtvis skulle ha. Är i alla fall helt slut efter dagens bestyr! Men imorgon är det en nya dag och då ska jag bland annat åka och ta prover på sjukan som är mindre kul men efter det åker jag till gallerian & tittar ifall jag hittar något fint som är mycket kul ! :) Två byxor till bebisen står på listan som jag måste hitta. Efter handladet så ska jag städa här hemma, ser ut att behövas igen! Visar allt jag köpte nån annan dag för det mesta har jag slängt i tvätt maskinen redan så ni får helt enkelt vänta lite grann ;)

Nu är det sängen som gäller för mig, tror inte det tar alltför länge innan mina ögon slocknar ;)

God natt & sov så gott . . .

Dagens "göra" lista

God morgon alla . .
Idag hade jag minsann inte svårt att vakna alls så soligt och fint som det är idag! :) Öppnade mina blå klockan 06.30 och eftersom syster sov över här så har jag redan varit till stan en sväng och släppt av henne på skolan.
Dagens bestyr är för det mesta dels roliga men även lite tråkiga måsten :

Lång promis med vovvarna- Blir nog en till runda senare
Tvätta mattor
• Dammsuga & moppa golven
• Kanske hinna sitta i solen ett tag och andas ;)
Sista föräldra träffen kl.15.00
IKEA & handla baby stuff :)
• Springa in på lite olika affärer & se vad som finns.
• Skicka iväg min mamma ledighets planering eller vad man nu kallar det.

Ungerfär så ser min dag ut i stort sett . . Så det är väl lika att sätta igång! :)

Ha en så jätte bra onsdag allihopa så hörs vi lite senare!

Goddagens tisdagens

Hej hej . .
Hur har ni haft det denna soliga tisdag? För mig har den gått otroligt snabbt och har inte gjort så mkt märkvärdigt heller. Vi åkte in till stan och gjorde bort lite grejer som att hämta ut gratismat åt vovvarna, ett startpacket från Pampers och avmasking åt hundarna och katten. Det var menat att vi skulle klippa gräset idag men älsklingen blev tvungen att jobba.

Imorgon har vi sista gången på föräldra träffen och jag kommer att få gå på den själv då J ska jobba. Ska även försöka hinna klippa lite av gräset imorgon ( tar nog lilla delen ;) ) & så ska jag iväg till mina föräldrar & tvätta lite mattor. Har även planerat att fixa till / städa tvättrummet nu ihelgen och ordna upp den nu innan lillan kommer. Kommer att ha våran byta blöja station därinne ;) . Ska höra även när vi får bebis sängen för vill ju så gärna på börja fixa lite smått med baby hörnan också. Bädda lite sådär provisoriskt, hänga upp sänghimmeln som ska köpas i veckan o så . . .
Åhh det ska bli så kul att börja "boa" som det tydligen heter :)

Detta var det vi fick i pampers startpaketet som var gratis den också!







• Newborn blöjor från pampers
• Tvättservettter från pampers
• 1 haklapp
• 1 Napp
• Sånadär bröstskydd
• Dvd om babyn i magen
• En såndär knapp som man kan sy så man kan ha sina vanliga byxor lite längre. Kom dock lite väl försent i mitt fall ;)
• Och så kom det lite tidningar & broshyrer


Vecka 29+0

 
 

Mamma:

Nu kan du känna toppen på din livmoder cirka tio centimeter ovanför naveln och ditt barn fyller upp all plats i magen.
Många gravida samlar mycket vatten i kroppen, särskilt händer, fötter och underben kan svullna.
 Tips på vad du kan göra själv:
  • ligga högt med benen
  • eller vila lite mer än vanligt och
  • tänka på undvika kläder som sitter åt
  • eller använda stödstrumpor
Några kvinnor kan börja få smärtor från bäckenfogarna, foglossning. I vissa fall kan det börja ett par veckor tidigare, speciellt hos omföderskor. Man kan inte bota foglossning under graviditeten men det finns mycket man själv kan göra för att skjuta upp och mildra besvären. Har du tungt arbete med många tunga lyft dagligen kan du få havandeskapspenning.
Under senare delen av en graviditet blir den blivande mamman mer insulinresistent, det vill säga får ett ökat insulinbehov. Har du anlag för typ 2-diabetes kan du då få graviditetsdiabetes, en lindrig form av typ 2-diabetes. Denna form av diabetes försvinner oftast direkt efter förlossningen.


Barnet:

I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm. Fett lagras under huden för att ge energi och sköta temperaturregleringen efter födelsen.Nu är ögonen åter öppna och hinnan över linsen borta. Om barnet skulle födas nu kan ögonen skilja mellan ljus och mörker.
Ögonen får färg vid den här tiden men vilken färg barnet slutligen får vet man inte förrän några månader efter födelsen. Ögonlocken är nu öppna då barnet är vaken och slutna då det sover. 


Pappa:

Nu kan du få se en liten fot puta ut på magen. Försök att fånga den! Ditt barn kan känna om mamma är stressad eller orolig. Ge din kvinna lite massage eller fyll badkaret med varmt vatten för ett avslappnande bad. Oron på natten ökar, det kan vara svårt för den blivande mamman att ligga på rygg, barnet trycker mot kroppspulsådern och det kan ge yrsel och illamående.


Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Nya krafter

Ibland har man dagar då allt bara är fel och ingentings känns bra och man mår dåligt! Men man måste få känna så ibland också, allt kan inte vara solsken alltid. Mitt humör blev dock bättre under dagen som tur var. Idag har vi riktig solsken ute och nu sitter jag och ber att det håller i sig! :) Enligt väder gubben så skulle vi inte ha alltför bra väder dom kommande dagarna men tydligen så hade han fel! Tur är väl det?

Idag har jag pysslat lite utomhus med blommorna och buskarna samt suttit och njutit av solen. Lite senare ska jag iväg och fika med en vän och efter det åker jag nog en sväng till solarnas Ö . . Har bestämt mig nu att jag ska gå dit några gånger så jag får nån grundfärg överhuvudtaget men jag solar försiktigt med en handduk över magen så lillen inte blir bländad! Kanske även springer förbi hos frissan och frågar vad det skulle kosta att slinga mitt hår. Vill ha blonda & guld slingor i massor men även ha kvar lite av det mörka.  

I veckan har vi sista träffen på föräldra gruppen, herre gud va tiden har gått fort och på torsdag ska jag iväg och ta prover igen. Känns som att jag givit mer blod under graviditeten än under hela mitt liv ;) Nåväl det är ju viktigt att dom kollar att allt är som det skall vara. I veckan kommer även dom efterlängtade skattepengarna :) Jag är gladare än gladast! Nästa vecka på tisdag fyller jag år & på fredag är det midsommarafton. Till min födelsedag tänkte jag bara baka en gräddtårta med färska jordgubbar, tänkte ju först även göra en smörgåstårta men jag har bestämt mig att jag orkar inte det. Får bli enkelt och simpelt i år. Kanske bakar nå små bakelser eller nåt, vi får se.

Hoppas ni haft en underbar måndag!

Give me a breake


Jag är inte nån superwoman med supermagiska krafter som orkar hur mkt som helst!

Fint hos Ginatricot

Skulle visa lite fint som jag hittade på Ginatricot när jag vart en sväng dit idag men förstår ju mig inte på hur man ska få koden hit osv så då skiter vi i det! ;) Hittade ialf en fin fin tunika/blus som jag först på webshopen tyckte inte alls var fin men i verkligheten var den det & blir nog ännu snyggare med ett skärp i midjan. Den fanns i riktigt somriga härliga färger också! Hittade ju naturligtvis massa annat som jag kunde ha köpt bums om jag haft råd men får nog ta och fundera vilka jag vill ha lite extra mkt för allt kan jag ju bara inte köpa . . .  Tycker ginatricot är en riktigt bra affär med mkt tunikor i just den modellen så även jag som gravid kan använda utan att det ser helt tokigt ut. Det gillar jag skarpt! :)

Det var väl bara den lilla grejen jag ville skriva lite fort, ska fortsötta läsa lite bloggar innan J intar datorn & börjar sin pokerturnering!


Sveriges nationaldag

God morgon allihopa!
Idag är det den 6 juni och sveriges nationaldag, något som jag inte firar desstomer utan det var väl mer när man som liten gick i skolan och var tvungen att marschera till torget och sjunga! ;) Nåväl inget bra sveriges nationaldag väder har vi heller, ca 6+ och det är ju svainkallt ju . . inte alls kul :( Så jag hoppas verkligen att det vänder snart så vi får sol & värme!
Igår var vi ju som sagt på födelsedagsfika och vi åkte faktiskt tillbaka efter att ha varit hem och ätit och gått ut med vovvarna. Vi satt där och spelade ett sällskaps spel som jag tyväär har glömt namnet på men kul var det. Vi blev kvar till nästan 1 snåret & konstigt nog så var jag inte så trött, förräns jag la mig i sängen så att säga! ;) Idag ska vi grilla flintastek till lunch/middag och resten av dagen har vi inga planer på.

Brukar ni fira denna dag på någet speciellt sätt? :)

Trevlig lördag önskar jag er alla . . . 

Tegelstenar & barbord

Idag har vi tjänat ihop en bra dagspeng! ;) Fick sålt vårat barbord och lite tegelstenar som vi inte behöver för tillfället. Mucho bra säger jag bara! Nu har har jag bytit om till något finare än mysbyxor och smutsigt linne och snart åker vi iväg på födelsedags fika! :) Pratade även med gumman min i telefon för ett tag sen & jag är så glad för din skull och så glad att du är så lycklig! Älskar dig gumman! :)

Nu ska vi åka . .  kanske hörs mer senare! :)


God morgon fredag

Här hos oss är det ca 7+ ute och blåsigt, usch så tråkigt!
Så jag ska passa på att städa lite grann idag. Har ju lovat mig själv att göra bort det till helgen så man slipper gå runt hela dagen inne en fin lördag/söndag & städa för det är ju super tråkigt! Nåväl senare mot dagen ska vi till vänner, har blivit bjudna på födelsedags fika. Resten av dagen vet jag inte vad det blir av med, känns så himla tråkigt just nu. Läste föresten på aftonbladet att skatte pengarna ska börja dyka upp på våra konton i slutet av nästa vecka torsdag-fredag oavsett vars i landet du bor! :) Det var en roligt att få höra och vet ni vad det betyder? Joo jag ska åka och handla baby grejer, ni vet täcken, påslakan, nappflaskor mm. Finally säger jag bara! =) Ska även boka in en tripp till Hanna gumman i älvsbyn, jätte länge sen jag var dit ju. Ska bli så kul att få umgås lite mer med henne!

Näe om man nu skulle ta tag i städningen. See ya´l later ;)

Torsdagens

 
 

♥ Idag har jag på mig Mama tunika, leggings H&M, Skinnjacka från Haléns och skor från Skopunkten.
Testade även att locka håret med plattången för första gången på mig själv. Tycker det var skit enkelt, mycket lättare än med locktång och det gick mkt fortare också! Så det ska göras fler gånger =)

Mvc besök!

Mvc besöket gick jätte bra dock har mina järnvärden inte gått upp mkt så jag blev ordinerad att ta två tabletter i två veckor så får man se om det blivit bättre sen.

Vecka 28+3

SF Måttet: 28cm, låg på medelsvensson kurvan ;)
Hjärtljudet: Kring 150 ♥
Min vikt: Den tror jag vi glömde denna gång men har vägt mig hos mina föräldrar och där hade jag gått upp ytterligare ett kg, så vi kan väl säga 62kg - 8kg sen inskrivningen!


Fina torsdag

Hejsan i huset!
Har ni sovit gott? Det har jag gjort förutom dom obligatoriska toa besöken ;) Idag ska vi på Mvc och kontrollerara mina värden och kolla hur bebisen växer & lyssna på hjärtljudet! ♥ Klockan tre ska vi på föräldra träffen och lyssna/prata om amning, något som inte är så himla enkelt har jag lärt mig. Vissa gör ju rätt på en gång såklart medans andra behöver lite träning. Idag har vi strålande sol men blåsigt utav sjutton, men man får vara glad för det lilla man får, eller hur? :=)
Nåväl jag ska nog börja göra mig iordning så jag inte är i sista minuten . . .

Hoppas ni får en riktigt nice torsdag!


Solning & korvsoppa

Tänkte nästan skriva god morgon här men det är ju verkligen inte morgon nåmer så vi säger god dag i stället! :)
Idag har vi varit till stan på lite viktiga ärenden, passade även på att åka och sola lite. Något som var sådär halv skönt eftersom jag fick ruggit ont i ryggen och det var riktigt smärtsamt att flytta på mig och lyfta benen osv. Väl hemma så bestämde jag mig för att göra korvsoppa som vi inte ätit på länge, jätte gott blev det! Har även planterat växterna som jag hämtade från min bror. Hann göra det just innan det började regna, snacka om bra tajming ;=)

Imorgon har vi tid till mvc igen & klockan tre ska vi på föräldra träffen igen. Denna gång ska det diskuteras om amning, ska bli intressant!  Va mer, sitter och väntar på att mina klänningar från ellos ska komma, den blev försenad till 10 juni så lär ju ta ännu ett tag till bara dom inte blir mer försenade för då tror jag nog att jag av ren ilska avbokar dom. Har tittat runt lite på ginatricots hemsida också, där finns några randiga godbitar sm jag gärna skulle vilja ha. Har fått nå fnatt på randigt, och färg glatt randigt ;=) Är så less på dystra mörka kläder även om jag trivs i det också.

Slut pladdrat för nu, ska öppna ett ballerina paket & ringa Hanna gumman!



Daisys toalettpappers hyss!

Detta är vad jag hittade när jag skulle kika tillvad hundarna gjorde på nedervåningen medans vi var uppe. . Läckert va? Riktig konstnär hon blivit lill bruttan ;=)








Här sitter hon i sin bur och skäms! Eller så inte ;=)


Dagen i stort sett

Idag har jag varit duktig på att promenera. Gick först en lång prommis med Daisy & Bonus. Sen promenerade jag med Didi till mina föräldrar :=) Men det känns bara skönt att få röra på sig. Känner att om jag sitter för länge så blir kroppen stel & blaj så jag tänker minsann promenera på så gott jag kan så länge jag kan! ;=)
Åkte även förbi min bror och hämtade lite gröna växter som jag dock inte orkar plantera idag utan vi får ta det imorgon i stället. Efter besöket där åkte vi o handlade mat. Jag som har tyckt att våran katt äter jätte dåligt ville köpa massa gott till den för att kanske få han upp i vikt lite, köpte pussi burkmat & kattmjölk som han älskar . . tror ni det hjälpte? Näe han smaka bara lite och stack ut igen. Tror inte han har nå mask men vi ska ju avmaska alla snart ändå. Så jag vet inte, kanske äter han massa fåglar & möss ute eller nåt . .
Köpte även jordgubbar och vattenmelon som jag tänkte gå ner och gotta i mig nu! :)

Men först ska ni få se vad Daisy hittade på för hyss alldeles för ett tag sen . .

God morgon säger vi

Bara jag ensammen med vovvarna & bebisen i magen. Älskling har åkt och jobbat & kissekatten är ute på vift, har varit det sen igår kväll. Men så är det väl nu så här i sommartider! :=) Tänkte jag skulle promenera hem till mina föräldrar en sväng med gamlingen om jag orkar. Det var lovat regn & 7 grader "kallt" för idag men här lyser solen på och det är minsann inga ynka 7 grader inte, men det kan ju ändras rätt så fort så kanske inte ska säga för mkt nu!


 


Jag är totalt omringad av vovvar. Daisy sitter på databordet, Bonus i andra data stolen och Didi tvättar sig! :=)

Vecka 28+0

  



Mamma:


Trefjärdedelar av din graviditet har passerat. Man kan känna hur livmodern trycker upp mot revbenen så att de nedersta revbenen spänns ut. Det kan bli svårare för dig att ta ett djupt andetag. Du tycker kanske att ditt barn är lite väl stökigt nu. Om du känner dig trött kan du till viss del ändra på det genom att äta rätt, gå på promenader och vila. En del kvinnor kan nu börja oroa sig för förlossningen och en viss osäkerhet och oro är naturlig och ganska vanlig. Speciellt gäller det förstföderskor och omföderskor som har haft en jobbig tidigare förlossning. Prata med din barnmorska om det, hon kan hjälpa dig. Några kan vara mer oroliga: Kan det hända barnet något? Gör det mycket ont? Orkar jag med? Tänk om jag tappar fattningen? Du kan då behöva hjälp och det kan vara bra att börja i god tid före förlossningen. Om det finns tråkiga händelser tidigare i livet som ligger bakom oron kan du få en tid hos kurator eller psykolog. På många kvinnokliniker kan man ta emot kvinnor med oro inför förlossningen för att stödja genom information och samtal med specialutbildad förlossningsbarnmorska och/eller förlossningsläkare. Även den blivande pappan kan känna oro och han är givetvis välkommen att delta vid alla samtal om du och han så tycker.



Barnet:

I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27 cm. En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern.Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker består till efter födelsen, det nyfödda barnet föredrar kontrastrika leksaker i svart och vitt. Precis som ett spädbarn sover det ofödda barnet mycket. Man vet att unga barn har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (REM-sömn, rapid eye movement, snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, barnets mognad och tillväxt: äldre är vakna längre och sover ytligare. Det finns forskare som tror att barn drömmer redan i livmodern och bearbetar det de varit med om.
Ett barn som lever vid födelsen räknas alltid som ett barn enligt lagen, vilket innebär att det måste registreras. Är det däremot dödfött räknas det som ett barn om graviditeten är fulla 28 veckor gångna. Innan 28 hela veckor räknar man ett dött barn som ett sent missfall.

Pappa:

Nu kanske du och din kvinna ska börja diskutera vilken typ av smärtlindring man kan få. Det finns en mängd profylaxkurser man kan gå på. En god ide kan vara att göra en förlossningsplan för att se vilka alternativ som finns.

Forskning har visat att de kvinnor som haft med sin partner i förberedelserna och vid förlossningen får en mindre smärtsam förlossning med färre medicinska ingrepp.


Informationen hämtad från: www.growingpeople.se


Hyllan med rosa detaljer





Blir nog att betsa hyllan i alla fall. Men annars så var jag nöjd med resultatet! :) Som ni ser så har vi inga lister i taket men det kommer så småningom. Ni ska få se resten av somvrummet lite senare när baby hörnan också är färdig o så . . .

Måndagens

 

♥ Efter flera timmar med kjolen på i ett försök att få sola lite grann så gav jag tillslut upp. Blåste kallt & molnen kom & gick hela tiden. Detta är då vad jag slängde på mig efter duschen: Linne & nya slappisbyxa från H&M! Skönt så skönt :=)

God morgon ny vecka!

Igår efter planterandet av buskarna så avslutade vi kvällen med kina mat från leilani & film. Ett bra avslut på toppen helg! :) Nu är det ny vecka igen & inte bara det utan även ny månad 1 juni och även en ny baby vecka för oss :) Vi går in i vecka 28+0 men man säger ju att man är i vecka 29 då. Jag räknar dock exakta dagar för att inte själv bli förvirrad och förvirra er ;=) Fick upp hyllan igår över sängen och nog var den ganska mkt ljusare än sängramen men får se om jag kanske målar den eller betsar den mörkare. Ingen som jag orkar börja med just nu men senare kanske. Ska i alla fall ta en bild sen när jag fått upp grejerna på den så får ni se!
Jag ska nig ta en liten promenad nu på morgonen med vovvarna, sen får dom sitta ute i hundgården ett tag och njuta av vädret.


Trevlig måndag på er alla

RSS 2.0