En ledtråd




Vad tror ni jag ska klä ut mig som ikväll? :)


Benjamin 8 veckor!

I onsdag blev våran lllgosse 8 veckor, tänk vad fort tiden går! Ibland stannar man bara upp för att titta extra mycket på älskade gossen ♥  för snart är han ju stor. Dom små liven växer ju så otroligt fort . . Tänkte jag skulle härma Josefin lite med att göra en liten lista på vad han kan göra osv nu vid 8 veckors ålder! :)

Vid 8 veckor ålder :

♥ Använder storlek 56 & 62 på kläderna.
♥ Har stolek 2 på blöjorna.
♥ Sover oftast mellan 21.00 - 09.00 med 2 matpauser.
♥ Kan somna själv i sängen & sover i den hela natten, dock vill han ha nappen. Sover ibland mellan oss på morgonkvisten.
♥ Sover helst på sidan eller rygg.
♥ Kan vara vaken flera timmar åt gången på dagen, men det varierar lite från dag till dag.
♥ Vill alltid äta på en gång då han har vaknat från en tupplur :)
♥ Tycker om att åka vagn & somnar nästan på en gång.
♥ Babygymet är inte så populärt ännu men babysittern däremot stor gillar han :)
♥ Älskar mobilen som är ovanför skötbordet i duschrummet och ler nästan alltid då han ser den, pratar med den gör han också :)
♥ Tycker om att prata & har ofta jätte mkt att säga :)
♥ Kan vända sig från mage till rygg
♥ Är inte så förtjust i att ligga i famnen utan vill hellre stå upp så han ser bättre.
♥ Händerna smakar jätte gott (kliar i tandköttet)
♥ Tycker om att ligga i badet.
♥ Säger till när han vill ha uppmärksamhet :)
♥ Gör roliga läten då han äter & sover :)










♥♥♥



Halloween kostym

Jeej min halloween kostym har kommit och imorgon ska den hämtas ut! :) Måste även åka förbi & hitta resten av accesoarerna till den. . .  men vad jag ska klä ut mig till avslöjar jag först på lördag! ;) Åhh ska bli så kul!

Nåväl nog om det . . vad har hänt idag då? Jo har tillbringat min dag hemma hos mina föräldrar med Benjamin. Har hållt syster sällskap och hjälpt till med vovvarna hära. Åker hem på nån timme & då ska vi äta buffalo wings i en riktigt god BBQ sås :) och sen ska gossen få ligga nakenfis och lufta rumpan som blivit ganska röd ( men dock blivit mkt bättre redan ) innan det är dags för pyjamas, mat och sova! Imorgon är det fredag & då har jag klipptid och tror ni jag ännu har kommit på hur jag vill ha det klippt? Näee men ska försöka titta runt på nätet ikväll så förhoppningsvis vet jag till imorgon! :)

Nu ska jag gå och se vad syster och gossen gör . .

Kram Carita


H&M spring 2010

Gokväll alla!
Idag har vi haft en tidig morgon. Sotaren skulle komma klockan 09.00 så det var bara att stiga upp i tid för att hinna kyla av kaminen å städa igenom den . . Eller det var älskling som gjorde det men jag fick vara den mänskliga väckarklockan! :) Sen har vi varit på lång promenad, jag & Benjamin å vovvarna. När jag kom på gården kom jag på att jag har sånadär hjulskydd som man lägger på hjulen så det inte kommer in sand å sånt så när jag skulle lägga dom så vet ni vad jag hittade ? Jo ett regnskydd till vagnen :) Varför hade jag inte tittat där tidigare för vet jag inte varför. Antog bara att vi inte hade ett men det har vi ialf så nu slipper vi köpa det! Sen har jag renbäddat sängen, tvättat sängkläder å kokat bröstpumpen o nappflaskor. Senare på dagen kom Sofia på kaffe besök & tittade på huset! Snackade om helgens planer och om allt möjligt :) Är så peppad för helgen planer & det ska bli så kul att klä ut sig . . var ju ett tag sen sist. Håller tummar å tår på att min " kostym " hinner komma till på fredag bara! Ska komma på en backup plan ifall att det inte hinner . . .

Som ni ser på rubriken så damp vårens H&M katalog i postlådan igår . . redan? tänkte jag! Hittade lite bastoppar och en cardigan i en fin grön färg . . Är ganska säker på att den ska jag ha! ;) Nåväl will se.

Så har denna dag också gått i rasande fart som alla andra. Börjar fundera på att jag borde ta tag i dop planerna snart om jag ska ha den före jul . . Är så otroligt seg på det just nu men ska ta tag i det senast nästa vecka! :)

Nåväl nu ska jag kika runt på nätet innan det är dags att mata gossen!
Hoppas ni haft en trevlig onsdag! Kram Carita



Onsdagen Mamma & Benjamin

 



Såhär glad blir man när mamma ska fota mig i min nya tiger tröja! :)


Trött

Nu är jag så trött . . så trött så trött!


Bokstäver




Dessa bokstäver i tjock paff har jag beställt hem idag och som ni ser så valde jag "Home" .
Dom levreras vita men eftersom jag ska ha dom i vardagsrummet på hyllan som också är vit så ska jag måla om dom svarta! Blir nog riktigt fint och det är inga pyttesmå bokstäver heller utan ganska stora så dom syns ordentligt! :) Hittade dessa från PanduroHobby


Dags igen efter låångt uppehåll!

GodMorgon kära vänner!
Har haft en bloggfri helg vilket har varit lite skönt faktiskt . . Har känt sån "tro det eller ej" stress av att hinna skriva lite varje dag som om det skulle vara ett MÅSTE! :) Nå men hursomhaver så har helgen varit mestadels lugn som dom är mest nuför tiden. På Fredag var jag o hälsade på en gammal vän som jag inte haft kontakt med på flera år pga tråkiga omständigheter som jag inte tänker gå in på för det är personligt. Men hursomhelst så har vi hittat tillbaka vänskapen & det är jag riktigt glad över! :)

På lördag skulle jag & min syster klippa oss men just före klipptiden så åkte vi till ica maxi för att handla lite nappflaskor så hör jag att bilen börjar låta utav bara den, tror att jag fick punka. Men det visade sig att ena framdäcket var löst och nånting gått av under bilen. Tacka jag vet som inte for iväg på stora vägen för vem vet vad som skulle ha kunnat hända! Så bilen fick bärgas hem & vi fick inte klippt våra hår, men fick ombokat till på fredag som tur är! :) På lördagkväll fick vi besök av J syster Jonna som hade med sig en present åt Benjamin. En av tröjorna som jag bloggat om " Made of Love" hela familjen tackar så mkt. Han kommer att bli så fin i den! :)
Igår hade vi en riktig slappar dag, eller hann ju dammtorka & plocka lite eftersom jag lätt blir rastlös en hel dag utan nåt att göra. Gossen han var också så lugn igår! Misstänker att det har börjat klia massor i tandköttet på gossen, han vill tugga på sin hand stora delar av dagen o nappen spottar han ut. Ska nog köpa sånadär tugg leksaker åt han. Vet ju att han inte kan hålla i den själv ännu men då får nån av oss göra det istället. För det ser inte ut som hann vill suga som med nappen utan han mer eller mindre försöker tugga! Visste inte att det skulle komma såhär tidigt men det är väl olika från barn till barn.

Idag är det måndag och ny vecka igen. Eftersom jag inte fick köpt nappflaskorna på lördag så ska vi handla dom idag. Måste handla lite mat till kylen också börjar vara slut på sånt som mjölk o bröd! Ska även in på gallerian en sväng o titta runt lite. Ihelg ska jag ut o umgås med vänner. Första riktiga kvällen utan gossen, kommer att kännas helkonstigt men han ska vara hemma med pappa & det kommer att gå så bra så, det vet jag! Men måste ändå säga att nu förstår jag andra mammor som säger att första gången man ska vara ifrån sin bebis är med blandade känslor, man är både glad att få lite egentid men samtidigt har man lite dåligt samvete över att man inte är hemma. Men egentid behöver man ibland som förälder så är det bara, måste bara få mitt hjärta o samvete att tycka likadant! :)


Nu ska jag kika runt på nätet lite innan gossen vaknar och det är dags att göra oss iordning!
Kram Carita





Första BVC besök!

Igår ringde dom från BVC o ändrade våran bokade tid som vi skulle ha nästa vecka på torsag så vi fick komma in idag morse i stället. Allt såg fint ut med gossen o nog har han allt vuxit på längden :)
 Vid 7 veckor & 1 dagar gammal . .
Vikt: 5165g
Längd: 61cm
Huvudomfång: 40.7


När läkaren skulle klämma o känna så låg han snällt bara o kollade på tavlorna på väggen & gardinerna som hängde vid fönstret. Sa inte ett ord utan bara log så fint! :) Nästa gång vi ska dit är om en månad och då ska han få sina vaccinations sprutor . .

Igårkväll hade gossen en lite grinig kväll och det var inte mkt annat än mammas famn och tisse som dög. Pappa J har åkt och jobbat, blev ett sista minuen jobb som han var tvungen att åka till så vi är ensamma igen! Men det går så bra, dagarna flytter på här och gossen han utvecklas mer o mer för varje dag som går. Numera lyfter han huvudet riktigt ordentligt när han ligger på mage. Idag vände han sig om från mage till rygg & skrattade högt när vi bytte blöja på han. Han tyckte hängmobilen var så rolig :) Lillen min ♥
Nu är det dags att avsluta o återgå till gossen!

Kram Carita



Go morron Goo Morron

God morgon . . Har ni sovit gott? Jag däremot har inte sovit så gott första delen av natten. Drömt om andar & sånt . . kände mig så otrygg när jag vaknade, rikitgt rös av känslan :(

Nåväl idag ska vi på Hugos 2-års kalas, fira lillkillen som blivit STOR kille! :) Annars blir det nog en lugn dag som alla andra dagar . . bara softa på här hemma. Fast jag kanske borde börja träna lite smått nu när jag pratat med min bm som sa att det gick bra! ;)

Hoppas ni får en fin tisdag alla!
Kram Carita


Som handen i handsken

 

Dessa två  tröjor skulle passa Utmärkt åt våran lilla Benjamin! :)

"He is made of love & he´s very cute and clever"

P.S Finns på H&M D.S


Ta tag i kragen

. . . Och sätta mig här lite oftare än vad jag gör! Har ju faktiskt en kort tid över när gossen sover men har varit jäkligt lat för att vara helt ärlig! ;) Nåväl Benjamins första restaurang besök gick ju helt galant men dock gick våran plan med att han skulle sove igenom besöket rakt i stöppet. Tycker dom kan sänka volymen lite på alla tv apparater när dom byter över från sport till musik, väldigt dåligt! Näe kanske inte ett ställe man vanligtvis tar med en baby på men det är ju faktsikt en restaurang och kring 19-20 tiden på kvällen är det inte disco dags . . . bara min åsikt! Nåväl maten var riktigt god men dyyyr men det ar väl värt det! :) Blev ingen kvällens, blev lite brådis och så kom vi hem ganska sent då vi åkte till vänner efteråt så hann inte då heller . . så med andra ord blir det ingen "kvällens" ;) Igår hade vi en hemma dag förutom mathandlandet på maxi. Riktigt skönt fakstikt att bara slappa, titta tv& umgås med gossen. J åkte till far sin o mura skorsten så vi var ensamma hela dagen. Idag ska vi besöka vänner lite senare på dagen o så blir det väl lite av en hemma dag igen!

Igårkväll efter badet tog jag bilder på gossen som var så glad... dock ser han lite halvcrazy ut när blixten blixtrade . . skrattade så mkt igår att tårarna föll & gossen han bara skrattade med han också . . :)







Kolla in frillan också! :) Såå sööt min älskling ♥


TGIF

GogMorgon fredag!
Idag har vi regn regn och regn ute. Har spöregnat inatt när jag vaknade för att ge gossen mat! Nåväl hoppas det stannar upp ett tag så vi kan ta en promenad, har ju inget regnskydd till vagnen så kan inte gå då det regnar. Idag ska vi iväg & äta på sportbaren med vänner. Det betyder att det är Benjamins första restaurang besök :) Har hört att det ska vara riktigt god mat där! Min nya telefon är jag riktigt nöjd med nu när jag hunnit testa den lite. Tidigare hade jag en samsung som man flipade upp sådär och nu vill mina fingrar göra det helatiden med denna också, fast det går ju inte ;) haha

Nu ska jag läsa lite bloggar, kanske kommer en "kvällens" senare :)
Trevlig fredag!


Godmorgon torsdag!

GodMorgon!
Idag är det plusgrader ute, 4 för att vara lite mer specifik. Lite skönt faktiskt har ju varit ganska kallt den senaste tiden! Igår hände det inte så himla mkt, satt hemma mestadelen av dagen. Men åkte en sväng på kaffe hos Benjamins kusiner så det var skoj! :) Dagens planer är att gå ut o promenera & så ska jag åka en sväng till mina föräldrar lite senare. Sklle behöva åka in till stan o köpa en 2 års present åt yngsta brorsonen som fyller år imorgon! På tal om annat så har Benjamin fått in ganska bra rutiner, somnar varje kväll mellan 20-22 äter sista gången ungefär klockan 21 & vaknar nästa gång mellan 02-04 för att äta och sen igen mellan 06-07 för nästa måltid . . Tycker han är såå duktig & snäll :) Han har sovit mkt mer dom senste dagarna på dagen också, han har ju börjat prata mer o mer o tränar nacken mer & det tar på krafterna så mer sömn behöver han, det märker man! Han ligger o sussar sött där nere nu också i skrivande stund efter att bara varit vaken för blöjbyte & mat.

I veckan kanske jag får klippt mitt hår, ska bli så skönt. Behöver verkligen klippa upp nån frisyr, det bara liksom "hänger" just nu & luggen har växt ut. Vet inte alls hur jag vill ha det mer än att det ska synas att jag klippt det men ändå ska längden vara kvar, vill inte bli korthårig igen! Nåväl ska ta o kika runt lite på nätet innan gossen vaknar! :)

Ha en toppen torsdag alla!


Rubriktorka

Heeej!
Som jag skrev i tidigare inlägg så har vi varit o köpt en ny mobil åt mig & så har vi varit hos mina föräldrar på kaffe, lagat hamburgers här hemma & bara varit. Lillemannen har sovit jätte mkt idag så nu är han pigg som en lärka! :) Strax kommer min syster hit & gosar med Benjamin. På tal om annat som gjorde mig jätte glad idag, vägde mig hos päronen och nu väger jag 56,9kg vilket beyder att jag har bara 2,9kg kvar till min ursprungliga vikt! =) Och dom kg sitter då runt magen och häcken kan jag tala om ;) Haha näee men är riktigt glad faktiskt, trodde inte att det skulle gå så fort! Skulle ju vilja börja träna lite smått så jag får min mage tillbaka men vet inte riktigt hur snabbt man bör börja träna igen o såå . . men ska ringa min bm imorgon och boka efterkontroll så ska fråga samtidigt! Nu mina vänner måste jag gå ner till gossen igen . . Ni får ha en så trevlig tisdagskväll!

Kram Carita


Ny mobil




Idag var vi och köpte en ny mobil till mig. Det blev en Sony Ericsson T700 en riktigt snajsig telefon, rosa och allt! ;) haha


Skrik kalas

Igår hade vi vårat första riktiga skrik kalas med gossen. Stackarn hade lite pipi ajaj i magen men efter lite käk & pruttar & bajs blev det bättre! :) Idag mår han bra igen som tur är! Gossen ligger och sover just nu & har sovit i många många tim redan, så jag passar på att blogga ch kika efter en ny mobil. Min håller på att kolavippen snart så . . . nåväl i dag har vi varit en sväng hos mina föräldrar på kaffe o så har vi haft besök av Hanna gumman o hennes käresta :) Resten av dagen och kvällen ska vi bara vara. Ska åka en snabbis in till stan o handla lite gotta. Godistanden värker;)

Ni får ha en så trevlig söndag mina vänner!


Lördagen den 10 oktober

Hejjje alla . . .
Tänkte bara skriva lite fort . . jaa skriver alltid nuför tiden lite fort ;) Nåväl dagarna dom går här hemma & vi spenderar dom med att gå vagnpromenader, leka med babygym, mata gossen, bada gossen, byta blöjor, skratta & prata med gossen, tvätta massor med kläder, hälsa på hos folk & även titta en film då & då! Och vad kan vara härligare än det? Mja okej skulle ju kunna skippa tvätten men allt annat gör jag med glädje! :) Idag ska vi åka till kalix & äta middag hos J´s syster, vi ska laga fyllda champinjoner med bacon & ugnsbakad potatis . . så mumsigt kan verkligen rekomendera! Blir eventuellt film när vi kommer hem om vi inte är för trötta, som vi annars brukar vara. Imorgon är det söndag & vad som bjuds då har jag ingen aning, får se imorgon helt enkelt!

Nu ska jag hoppa ur handduken och klä på mig & göra mig iordning! Hoppas ni får en trevlig lördag allesammans! Kram Carita






Lite nytt

Av Lotta & Tomas fick Benjamin presentkort till jala. Detta köpte vi därifrån, ett babygym som kan kombineras lite hur som helst & Benjamins första bok, en God Natt bok! :)

 




Dessa tuffa kläder fick Benjamin av Josefin & Frida då vi var på besök hos dom! :)




Vi tackar så jätte mycket! :)




Våran älskling



Så himla underbar & go! Vi älskar dig ♥


Busväder denna onsdag

Godmorgon onsdag med världens busväder, blåser och snöar snöblask! Alltså jisses hade tänkt åka till stan och hämta ut mina vinterskor jag beställt och handla lite vinter blommor ut men J ringde och sa att inte fara nånstanns med bilen eftersom det är jävulskt halkigt ute så vi blir hemma idag. Har fortfarande sommar däck på för er som undrar! Nåja i veckan ska vi byta till vinterdäck, ser ut att behövas. Igår fick vi vänner på besök och vi bjöd på middag & efteråt så såg vi på film . . Blev Hangover & den var faktiskt riktigt bra fick ett gott skratt flera gånger! :) Benjamin var vaken under hela middagen & ville helst inte ligga i babysittern så han fick sitta i både min & J´s famn, fick turas om :) När det var dags för film så var han vaken en liten stund men så somna han & sov nästan igenom hela filmen . . . Så här såg det ut tag när han slumrade till på soffan halvt i älsklings famn . .




Godmorgon tidag med lite snö på marken

GodMorgon alla morgonpigga!
Sovit gott? Det har vi i alla fall gjort. Har varit lite dåligt på bloggfronten dom senatse dagarna men kan ju sumera vad vi gjort lite kort. På söndag åkt vi till kalix och hälsade på hos Josefin & lilla Frida. Fikade underbart god fika, snackade & ammade, tror jag ammade typ 4 ggr eller nå sånt under mina tre timmar där ;) haha Hade jätte trevligt & lilla Frida är söt som socker! :) Det måste vi göra om snart. Benjamin fick även en present från Frida, en body & riktigt tuffa byxor. Bild kommer inom kort!:) Väl hemma så hann jag inte göra mkt mer än att försöka trösta Benjamin som hade lite ont i magen, märkte redan i kalix att han inte var sig själv rikitgt. Fick bra tips av josefin om hur man kan göra för att få ut pruttar o så ifall dom har magknip & det hjälpte faktiskt! Så tack för tipset :) Misstänker att det var chipsen som jag smaskade i mig i fredags men kan ju inte vara helt säker. Nu mår han bra igen som tur är, mitt lilla hjärta!

Igår var vi till socialen och skrev under massa papper så nu är det fixat. Måste bara skicka iväg ett papper ännu så är allt sånt klart! Var & storhandlade på ica maxi, Benjamin sov genom båda turerna gott :) Var förbi hos mina föräldrar en snabbis & sen så har vi bara varit på hemma fronten. Idag ska jag iväg till stan en sväng & lämna av ett paket till min äldsta brorson o så ska jag titta i affärer för tidsfördivets skull, ovanligt va? ;) haha På tal om paket så fyller min yngsta brorson snart 2 år & sitter och funderar vad vi ska köpa i present, har ni nå bra tips så hojta gärna till! :)Och ikväll blir det nog middag & filmkväll med vänner, förhoppningsvis! :) Föresten såg ni att det snöade igår, inte kommer jag ihåg att det kommit snö så tidigt förut? Det smälte ju bort såklart men ändå. Lite vit på marken idag ockå! :) Nu ska jag ta och läsa lite bloggar innan hjärtat vaknar, jo han sover så gott ännu! :)

Hoppas ni får en bra tisdag mina vänner
Kram Carita


Godmorgon söndag!

Igår hade vi tänkt bara vara hemma men det blev att åka en sväng till gallerian med syster & Benjamin för att kolla systers kompis som skulle dansa hiphop där. Med mig hem fick jag en ny härlig pyjamas från H&M :) Riktig go & skön nu till höst och vinter!

Dagens planer är att åka till kalix och hälsa på hos Josefin & lilla Frida. Ska bli rikitgt skojsigt :)
Tänkte bara updatea lite kort . . slänger in lite bilder från våran morgon istället! :)









 

 


It´s friday :)

Äntligen helg!
Även om jag är mammaledig och hemma varenda dag så är helgen lite speciell ändå. Ja så känns det just nu ialf .  Brukar annars tycka att dagarna är samman smälta ;) Nåväl idag har vi stigit upp 07.30 & Benjamin har hunnit gyma lite och så har vi pratat & skrattat! Just nu ligger han o sover i babysittern här brevid mig medans jag bloggar. Idag har vi inte desstomer planer utan ska bara en sväng till mina föräldrar som bor här jätte nära oss & så ska vi ta en dagens promenad och bara mysa resten av dagen! Låter som en super bra plan. Har flängt på stan nu i flera dagar o nu känner jag bara att jag vill ta det lugnt . . . Igår var vi och hälsade på hos Benjamins 3 kusiner & dom två minsta var så fascinerade av han och ville klappa & känna på hans goa kinder hela tiden! :)

Igår beställde jag mig ett par vinterskor . . Ett par uggs kopior från skopunkten på nätet eftersom dom hade ännu i min storlek. Blev ett par svarta fina som får värma mina fötter :)




Nu ska jag kika efter lite pyjamas, sockor o sånt på H&M!
Hoppas ni får en toppen fredag! :)
Kram Carita


Passar på

GodMorgon!
Passar på att blogga en snabbis medans jag hinner. Dagarna går så fort att man hinner inte ens märka av det så är det kväll igen! :) Nåväl idag har vi vaknat kl 8 jag & Benjamin, pappa J är ju och jobbar så vi är ensamma denna vecka. Och så har vovvarna rastats, har pumpat ena bröstet ( kvällsmat till gossen ) , diskat & kokat bröstpumpen, Benjamin har gymat & ätit & sovit en liten stund för att vakna just nu när jag sitter här och skriver! :) Pumpar tissemjölk till han varje kväll just för att pappa J ska få tillfälle och ge mat åt han och sen för att han annars hänger vid tissen o snuttar på den nästan hela kvällen vilket resulterar i väldigt öma bröstvårtor. Och så har jag märkt att han håller sig mätt under längre tid, somnar oftast mellan 20-21 och vaknar inte förrän vid 3-4 för första matningen, vilket jag tycker är helt super för då får man själv också sova en lite längre stund. Igår blev gossen 4 veckor ung ;) Och man märker såna stora förändringar ju äldre han blir. Nu ler han jätte mkt när man pratar med han & han försöker ju prata tillbaka men ännu har han inte förstått hur man ska få ut ljud :) Han är vaken mkt längre stunder under dagen, följer med blicken & studerar allt runtomkring . . Våran älskade Banjmanin! ♥


Dagarna går och ute har det helt plötsligt blivit jätte kallt, därför införskaffades en ny vinterjacka igår från intersport. Är helnöjd med den. Nu fattas bara vinterskor. Vill ha ett par uggs kopior men på skopunkten hade alla små storlekar i svart redan tagit slut så ska se om jag hittar på nätet, nånstanns där man inte behöver väntar till december de vill säga! ;) Igår vägde jag gossen föresten och numera väger han 4650g :) jodå han växer så det knakar. Vi invigde nya kläder igår också i storlek 62, lite lite stora men dom gick & han blev så fin! :)



Först ville man inte visa upp kläderna . .


Men när man fick tutten så gick det bra :)


RSS 2.0