Tisdag



♥ Idag myser jag runt i tunika från Ellos, Bälte från "kommer inte ihåg" och strumpbyxor från H&M.

Bild vägg - svart eller vit ram

Har bestämt mig för att göra en bildvägg i matrummet på en av väggarna men kan inte bestämma mig om jag ska ha vita eller svarta ramar! Själva fotona ska vara svart vita, tycker dom blir som stiligast så. Så egentligen skulle ju både och passa men tror att svarta ramar skulle framhäva bilderna bättre, eller? :)




Ramarna är från Ikea.


Måndag



♥ Mörkblå kofta, Ellos
♥ Vit top, Blend
♥ Jeans, H&M mama

Ute blir det nog nå vinterstövlar och ullkappa från H&M. Nu ska jag titta till maten är nämligen vrålhungrig! =)

Vecka 19+0

Mamma:

Livmodern når nästan upp till naveln nu.
Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv
inverkan på ditt hår och dina naglar.
Som gravid kan du känna dig förföljd av en massa regler som du måste följa. Det viktigaste
är att du tar hand om dig under graviditeten & planerar resten av graviditeten så att du orkar!
Lägg gärna in ledighet i sista månaden så att du är utvilad inför förlossningen och tiden efter.
Det kan hända att du känner smärta eller en dov värk ner mot ljumskarna. Det kan göra ont då
du går eller står och går över när du lägger dig ner. Du har ont i ligamentis teres uteri.
När livmodern växer och blir större tänjs den ut och det kan göra ont.
Vad du kan göra för att underlätta smärtan är att sätta dig ner och lägga upp benen.


Barnet:

I vecka 19 är barnets kroppslängd ca 18cm (huvud/stjärt) och väger omkring 280gram.
Barnets hud är ömtåligt och täcks därför nu av fosterfett. Fosterfettet bildas från hudens talgkörtlar,
är vitt till ljustgrått och mycket segt, salvliknande.
Barnet börjar redan få anlag för de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna.



Pappa:

Både ditt barn och den blivande mamman växer. Under hela graviditeten kan du ge på olika sätt
uppmuntran och små presenter. Te x massage eller en bra fotkräm för trötta fötter.





Textinformation hämtad från www.growingpeople.se och www.gravid.se

God morgon måndag!

Ny vecka igen och här är vädret inte det bästa, molningt och inte en skymt av solen på flera mil . Igår snöade det i princip hela dagen så "Hello vinterland" är väl passande att säga! Jag har då sovit jätte bra inatt med Bonus brevid mig, han har varit väldigt gosig nu när älskling inte är hemma. . . Antar att han saknat honom! :=) Hursomhelst, idag kommer älskling ♥ äntligen hem igen, efter en vecka av sovande utan honom så ska det bli skönt att ha honom brevid mig igen! Man märker inte hur mycket man saknar nån förrän dom åker iväg ett tag, lustigt va? Men tror nog att det är bra i alla förhållanden att vara ifrån varandra ibland och hinna sakna den andra. Sa ju för nån dag sen att jag tror jag kände bebisen i magen och nog måste det vara så att jag kände rätt. För varje kväll jag lägger mig ner så känner jag små buffar, inte så att det är kännbart på magen men inne i magen känns det så tydligt! ♥ :=)
Vårat lillhjärta

Hoppas ni får en bra start på den nya veckan!

Chokladmuffins

Blev helt plötsligt jätte sugen på chokladmuffins och letade fram ett recept på tasteline & började baka. Men dom blev inte riktigt lyckade, hade inte så mkt socker som det skulle vara & sen skulle man ha i riktig kakao så dom blev minst sagt chokladiga . . Bättre lycka nästa  gång! ;=) Fick i mig en ialf för att stilla mitt sug.

 

Söndag



Idag myser jag runt i en velour dress från H&M!
Skönt för en  slappis söndag :)

Kalas lördag

Idag har jag varit hem till föräldrarna & ätit tårta då min pappa har födelsedag idag :) Även våran gamling Didi fyller år idag, nämligen 9år! Ett stort grattis till båda två!:)
Annars har jag gjort massa nödvändigheter så som renbädda sängen, dammsugit & tvättat tvätt. Har även varit ute på gården med alla vovvar och lekt med en boll. Det tyckte alla tre var så jätte skoj :)
Idag har det varit lite varmare & jag har inte känt mig alls frusen eller risig så det har varit riktigt skönt. Men jag åt alldelse nyss och nu känner jag hur hela jag bara vill vila ett tag, blir så trött efter att jag ätit. Vet inte om det är nån graviditets grej men antar det för har inte blivit såhär trött förut. Ska ändå inte lägga mig utan ska börja stryka lite rentvättade baby kläder & ska nog även kolla hur mkt det finns i vilken storlek så jag vet vad som behövs köpas.

Trevlig lördag på er rara




Earth Hour- släck för en ljusare framtid

Ikväll klockan 20.30 släcker närmare en miljard människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet under en hel timme. Jag tänker vara med på detta & sitta med levande ljus här med vovvarna! :)



Ska ni vara med? Gå in på www.wwf.se och anmäl dig!

En tripp till gallerian

Idag har jag och syster strosat runt på Gallerian i torne. Hittade lagom mycket & precis det jag vill ha till sommaren! :)
Men hade inga pengar att köpa något denna gång så det får vänta till ett annat tillfälle. Hittade en del baby kläder också men ska titta lite närmare på det sen när det börjar vara dags att köpa. Hittade en parfym som jag vill köpa till älskling ♥ men även den får vänta ett tag . . Ja allt får helt enkelt vänta ett tag! :) Men måste ändå säga att det var så kul att bara gå runt och kolla på allt. Jag blev så glad av alla glada färger på kläderna så det fick mig att storm längta till sommaren! Gick runt och log nästan hela tiden.
Resten av dagen ska jag bara ta det lungt & samla på mig nya krafter och ikväll ska vi se " Jag vet vad du gjorde förra sommaren"   . . jag som älskar rysare tycker det ska bli kul att se den, var ett tag sen! :)

Nu önskar jag er alla en toppen helg!

Fredag

Ingen fredagfin klädsel idag inte. Känner mig lite risig & frusen idag så det får bli avslappnat och skönt.

 

♥ Mama byxa, polotröja, jacka, sjal och ja till och med legginsen under byxorna är från H&M.
Sneakersen var dock från skopunkten.

Över mätt

Åkte en sväng till affären och inhandlade lite mat och grejer som behövdes till min spenatsoppa. Jo jag tycker det är gott! :) Men var så hungrig så det blev en billys corbies innan soppan, sen själva soppan och nu har jag ätit fazer choklad till efterätt. Puh va mätt jag är- över mätt rättare sagt! ;)
Nu ska jag i alla fall gå igenom mina kläder som hänger i garderoben och bli inspirerad.
Hej så länge!



South klänning - Haléns



Denna fina maxi klänningen måste jag bara ha till sommaren :)
Så underbart fin! Finns hos Haléns och är från South . .
Men den är 145cm lång vilket gör att den nästan är lika lång som jag. Kanske möjligen det går att förkorta?



Bild lånad från www.haléns.se

Torsdagens jag



♥ Jeansväst, Only
♥ Skjorta & linne, H&M
♥ Jeans, Vero moda
♥ Ute blir det sneakers från Skopunkten, jacka & sjal från H&M

God morgon!

Öppnade min blå redan 07.00 imorse och jag som tänkte ha sovmorgon, så bra gick det =) Men kände mig utvilad så det är ju huvudsaken i alla fall. Har hunnit vara ut med vovvarna, ätit frukost, läst lite bloggar samt kollat Den rätte för rosing Som jag missade i tisdag. Kan ju säga att det var på tiden att Johan åkte ut, ingen varm hjärtat människa enligt mig! Nåja nu ska jag göra mig iordning och sen gå ut och gå i solen. Senare idag ska jag testa lite outfits för och få lite inspiration, känner mig så tråkig vad gäller klädväg just nu så det behövs.

Ha en toppenfin torsdag!

Vovve dag

God morgon!
Solen skiner för fullt ute och man får sån energi när man ser att det är fint väder ute=) Men tycker förde att det skulle kunna vara varmare ute! Idag ska jag inte pyssla hemma utan idag ska jag spendera dagen med vovvarna. Tänkte att jag skulle ut och gå samt låta dom leka på gården och aktivera dom här inne på lite olika vis. Ska även försöka borsta tänderna på alla tre. Hur bra det kommer att gå återstår att se men misstänker lite motstånd, speciellt från Daisy ;)

Va ska ni göra denna fina onsdag?

Lite chanel "ig"

Har glömt att visa mina fina väska som J köpte åt mig i julas!
Lite chanel inspirerat och den är från Kappahl och kostade nog 149:- om jag inte minns helt fel :)


Accessoarer

Nu mot våren vill jag ha massor med fina hårspänen, diadem & liknande . .
Brukar annars vara rätt så tråkig med mitt hår & det är nästan alltid likadant nuför tiden men vill så gärna piffa upp det med nåt fint! :) Hittar dock inte mycket på nätet så får nog kolla i affärer istället!



Bild lånad från H&M


Var det en spark?

Igår kväll när jag låg och såg på tv, låg på magen så kände jag något i magen. Kändes som att babyn buffade till lite & kände detta endast då jag låg på magen =) Kan det vara så att jag kände babyn eller? Hursomhelst så var det jätte
H Ä R L I G T ! =)


Tuesday

God morgon på er rara ..
Stigit upp sju idag och det gick hur bra som helst. Syster sover över hos oss och håller mig sällskap nu när J är borta i en vecka. Känns inte lika ensamt. Har ju vovvarna & katten så är ju aldrig ensam men ändå ni fattar säkert . . .
Idag ska jag fortsätta fixa här hemma, har en lykta som ska upp över matbordet & så ska jag nog städa toaletten och fixa till där så den blir lite trevligare. och så har jag ju kläder som ska tvättas och hängas på tork, som vanligt! =)
Vet inte om det blir nån lång promenad idag, solen skiner men det är kallt. Nåja kanske lite senare mot dagen så kanske det har värmts upp lite? =)
Just nu lyssnar jag på alla tre vovvar som leker med varandra, förstår inte varför man måste morra och skälla när man ska leka? =) Haha

Trevlig tisdag önskar jag er alla . .

Vecka 18+0

Mamma:

Livmodern når drygt till mittemellan blygdbenet och naveln.
Om du har fött barn tidigare kan du känna fosterrörelser. Att känna barnet
röra sig i magen är en fantastisk händelse och snart kommer du att märka att
barnet rör på sig beroende på vad du ätit eller hur du mår.
Nu syns nog i det flesta fall den putande magen. När gravidteten är känd kan det hända att
människor i omgivningen vill känna på magen. Under graviditeten & förlossningen är det bra med
bra muskler i bäckenbotten & magen. Exempel på bra träning är simning, promenader, vattengympa,
och kanske yoga. Många förstagångs föräldrar passar på att resa under graviditeten och är du helt frisk
så finns det inget som hindrar dig från att resa.


Barnet:

I vecka 18 är barnets kroppslängd ca 17cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220g.
Barnet tränar nu mkt, viftar med armar och ben och slår kullebyttor.
Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.
Man vet att unga foster har en stor del såkallad djupsömn, liten del drömsömn  samt liten del
vakenhet. Dessa propotioner ändrar sig med graviditetslängden, fostrets mognad och tillväxt.


Pappa:

Det är nu du har tid att göra praktiska göromål  som att inreda och säkra hemmet för barn.
Ditt barn sparkar, griper och suger. En del barn har hittat tummen. Stimulera ditt barn genom att
buffa lite på magen och se om den buffar tillbaka. Du kan också  hålla ett par hörlurar på magen och spela musik
för barnet. Prata med och sjung för barnet.


Informationstext : www.growingpeople.se

Måndag





♥ Cardigan, linne H&M, Jeans, H&M mama
♥ Sneakers, Skopunkten


Usch känner mig så blek och glåmig, ingen ansiktsbild idag inte . .

Lördags outfiten

 


♥ Tunika, Vero moda
♥ Jeans, H&M mama
♥ Skolette, Skopunkten

Magen V.17





♥♥♥

God morgon söndag

Sovit så gott inatt & har inte drömt något som jag kan minnas i alla fall. Ibland kan det också vara skönt! =)
Födelsedagsfirandet var trevligt igår, bastade i flera tim & snicksnackade om allt mellan himmel & jord.
Åkte hem vi halv tolv nångång då det började bli mer livat, men kul hade jag!
Idag ska jag stryka baby kläderna som är tvättade och lägga dom i byrån samt tvätta åkpåsar & overaller och sånt som är till babyn. Det kliar verkligen i fingarna, vill ju göra allt klart NU .  . tycker inte om att behöva vänta! ;=)

Hoppas ni får en solig & skön söndag!

Brådis

Nu har jag sytt mina mama jeans och dom sitter riktigt bra just nu men får se om jag får sprätta upp det jag sydde in vid knäna sen när jag gått upp lite mer. För jag lär ju knappast vara en av dom gravida som bara får en mage ;=)
Tänkte även att jag skulle fota magen som är i v.17 men hinner inte så får göra det imorgon istället.
Nu ska jag slänga i mig lite käk så jag inte börjar hungra därborta på en gång & så byta kläder fort och sen ska jag kila iväg! Hoppas ni får en trevlig kväll =)


Saturday morning

Hej mina vänner . .
Det var meningen att jag skulle ta en lååång sovmorgon idag med öppnade mina blå redan just före 8 . . typiskt! =)
Nåja tar kanske en middagstupplur senare så att jag inte blir alltför trött mot kvällen. Vill ju inte vara en tråkmåns som åker hem för tidigt. Idag är det strålande sol ute men dock lite kallt men det gör ingenting för lika glad är man förde!
Idag tänkte jag låna mamma symaskin och sy mina mama jeans som ligger i garderoben helt oanvända. Måste förkorta dom och sy in lite i knäna, blir annars så fult och slappt där.
Så det blir nog dom byxorna som jag ska ha ikväll eller så kör jag på klänning, men vilken klänning?
Känns just nu om att mina garderob ekar tomt fast det är det sista den gör. Men det känns väl bara så för att allt inte passar på mig nåmer! Tror nog att jag måste testa lite outfits & inspirera mig själv på nytt =)
Hittade några bra sidor på nätet som hade fina mama kläder, lite dyra dock men man behöver ju inte köpa allt.
Behöver ännu några plagg så jag klarar mig genom sommaren.

Ha en super nice lördag!



Vårfeelings

God morgon!

Här i huset har vi varit vakna redan ett bra tag. Diskmaskins reparatören har varit och fixat våran nya diskmaskin som en dag fick flipout! Nu ska den funka och det hoppas jag verkligen den gör för har man en gång vant sig i lyxen av en diskmaskin så är det inte så kul att diska allt för hand! :=) & dessutom så är den inte ens 1år gammal så den ska inte gå sönder ännu. Hursomhaver så är det jätte fint väder ute & så varmt, man får verkligen såna vårfeelings :=) Idag blir det definitivt en promenad eller två! Det är fredag också och helg igen, känns som att det är helg hela tiden men kanske bara för att veckorna går så fort just nu?
Imorgon ska jag iväg på födelsedags firande & ha det skoj med brudarna. Blir lite bastubad & säkerligen massa girl snack! ;) Jag som inte får dricka skumpa ska ladda upp några flaskor Ramlösa & nå gotti. :) 

Varma & soliga kramar . .



Vecka 17+3

Mamma:

I slutet av v.17 når livmodern till mitt emellan blygdbenet och naveln.
Nu ser människor du umgås med dagligen att du är gravid.
Mellan v.16-18 är det dags för det första ultraljudsundersökningen.
Då får man veta så exakt som det går att veta när ditt barn beräknas födas, men det
blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda 3 veckor innan och 2 veckor efter BF utan att det räknas onormalt.
På ultra undersöningen får du även veta om du har ett eller fler barn och man kollar även efter grövre missbildningar.



Barnet:

I vecka 17 är kroppslängden ca 16cm (huvud/stjärt) och väger i medeltal omkring 170g.
Barnet rynkar på pannan och kan använda andra ansiktsmuskler. Barnet kan öppna och sluta händerna
och undersöka sig själv och sin begränsade miljö med handen.
På huvudet växer mer och mer hår och alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar.
Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medveten om ljud utifrån och
kan reagera på dom.


Pappa:

Ni går på första ultraljudet.  Den första bilden av barnet är fantastisk, att se barnet röra sig & hjärtat slå.
För många pappor blir graviditeten med verklig nu.



Informationstext från www.growingpeople.se och www.gravid.se


Ultraljudstid

Hejsan hejsan på er . .
Idag hade vi tid för ultraljud och allt såg jätte bra och fint ut så nu vet man att babyn mår bra!
Det var en sån häftig känsla att se den snurra runt och sträcka på benen . . ett tag blev den ju helt vild och snurrade  & vände på sig hela tiden! :=) Vi köpte bilder men det var bara en som jag tyckte vart bra eller som man ser jätte tydligt på. Tänkte dela med mig och visa till er men ha överseende med att jag har fotat bilden med kameran vilket gör att den blir lite suddig. Beräknad födsel datum blev också ändrat från 27 augusti till 23 augusti, men det är ju lite sådär plus minus dagar. Men ett augusti barn blir det i alla fall! :=)


♥ Vårat lillhjärta ♥

Tidig morgon

God morgon . .
vilken skön onsdag morgon det är, solen skiner & det ser ut att bli en varm dag :=)
Ännu är det lite kallt men hey klockan är ju bara 7.30 än sålänge.
Blir en kort update för mig nu ska rusa iväg snart & hämta syster som jag ska föra till skolan och sen ska jag vara häst/hundvakt hela dagen! Var bara tvungen att skriva att det är en  H Ä R L I G morgon! :=)

Önskar er en lika härlig onsdag som jag har!

Pastasallad igen :)

Nu har jag lagt in lite bilder så ni får se. Nu ska jag faktiskt gå ner och se på tv och äta lite mer av pasta salladen som jag gjorde idag :) Den var verkligen en hit & en bra maträtt att äta i sommarens hetta!
Mina ben är så trötta efter dagens alla måsten . . nu unnar jag mig lite slötid i soffan!

Trevlig kväll på er rara

17 mars -09

Här kommer lite foton tagna idag på vovvarna . . .

Bonus






Didi






Daisy







Magen v.16






Utmanad

Jag har blivit utmanad av Josefine så här kommer den . .
Har iofs gjort denna redan men kör på en gång till med nya svar! :)

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga och du får inte hitta på ord!
Om personen som utmnar dig har ett namn som börjar med samma bokstav som din så får du inte ge samma svar som hon/han gjort. Du får inte heller skriva samma svar 2 gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till





1. Vad heter du? Carita
2. Ett ord på fyra bokstäver? Cell ( fängelse cell alltså :) )
3. Flicknamn? Carmen
4. Pojknamn? Calle
5. Yrke? Cirkelledare ( jo det ska finnas, tror jag ;P )
6. Färg? Chock rosa
7. Klädesplagg? Cyckelbyxa
8. Mat? Carbonara
9. Sak i badrummet? Citron doftljus ( luktar såå gott )
10. Plats/stad? Costa rica
11. En orsak att vara sen? Chock, av nåt slag
12. Något man skriker? Coola ner dig va?
13. Film? Casanova
14. Något man dricker? Cider ;)
15. Band? Camp rock
16. Djur? Chinchilla
17. Gatunamn? Ceasar street
18. Bil? Cadillac
19. Sång? Circus, av Britney Spears


Blev lite trixigt där ett tag men fick till det ändå! Tack vare internet ;=)

Soliga fina tisdag

Gud vad varmt det var i sovrummet imorse. Blir jätte varmt nu när solen skiner & så kanske jag måste dra ner på värmen i elementen som är på nästan fullt ;=) Jahapp va ska ni göra en solig och fin tisdag som denna? Själv ska jag städa som vanligt, blir galen på all hundhår men va ska man göra byter dom till sommarpäls så gör dom! Ska även ut och gå och samtidigt fota vovvarna lite, det var ett tag sen jag gjorde det. Idag kommer även en ny magbild upp, tänkte att jag ska fota 1 gång i veckan för och se hur mycket & hur fort den växer! :=) Näe lika bra och sätta igång som man får fort allt tråkigt bortgjort! Ses lite senare . . .

Ny vecka igen

Hejsan!
Vilken sen update det blev men har varit igång hela dagen. Har städat bastun och duschrummet, det var dags återigen även om jag verkligen gör vad som helst för att slippa! ;=) Och så har vi varit till mina föräldrar och ätit fisksoppa som var SÅ gott, det var längesen man åt hemgjord fisksoppa. Vi brukar köra med dom där påsvarianterna, inte lika gott! Har även målat lite vid trapporna, vi målade ju väggarna när vi flyttade in & när sen Daisy tösen flyttade in så gnagade hon bort färgen hela vägen upp & det har jag fixat till idag så nu ser det mycket bättre ut. Nu när bastun är ren så tänker jag ta & basta, så skönt det ska bli och värmen hjälper nog lite mot min ryggvärk också tror jag . . . Har inte blivit av nå bastukvällar eftersom den har varit full med diverse grejer men nu så är den tom! Har även satti fina ljuslyktor på väggen så det blir nog mysigt :=)  Nu ska jag äta lite av min efterblivna kebabrulle som vi köpte igår, den var typ en halv meter lång & det finns massor kvar ännu. Inte ens med bebis i magen orkar man hur mkt som helst! :=)



Inge blogg dag!

Hejsan!
Ibland har man bara allmänt low dagar. Idag är en av dom dagar & därför ska jag inte blogga desstomer!
Ska ta långa promenader och rensa skallen!

Återkommer imorgon i stället med ett glatt humör! :)


Maxi klänning

Är det något som jag vill gå runt i sommar så är det maxi klänningen. Har spanat runt lite överallt men inte hittat någon som fallit mig i smaken .  . förrän nu ! Dessa fina är från Gojane.com



Pasta sallad

Satt och funderade tidigare vad jag skulle äta. Inget lät gott & allt var bara så vanligt så kollade jag in på en blogg och såg att dom gjort en pasta sallad och på en gång kände jag att mums, detta vill jag också ha!
Så nu har jag ätit en skål pasta sallad . . .  tänka sig att nåt så simpelt kan vara så gott! :=)



Detta hade jag i salladen!  Bestäm själv hur mkt av allt ni vill ha :)

• Pasta, vilken sort som helst går bra
• Stekt bacon
• Gurka
• Tomater
• Gul paprika
• Röd paprika
• Purjolök
• Creme fraiche

Och till sist satte jag i lite italiensk sallads krydda.
Bon apétit!


Lördag

Idag har vi haft sovmorgon eller det är ju sovmorgon för mig att sova till kl.10 istället för kl 7.00 ! ;=)
Igår på dagen var jag och hälsade på brorsönerna & S . . satt och snackade massa tjej stuff samt om bebisar & graviditet. Något som är väldigt inne för mig just nu! :=) Sen körde jag bara fort hem för och äta mat & efter det åkte vi in till stan för att kolla på asplövens hockey match via internet hos J´s kompis. Efter hockey matchen körde jag dom till KGB & tänkte först följa med in jag också men vart så trött så jag åkte hem istället, gick ut med vovvarna & la mig på soffan och kollade gamla avsnitt av Big brother. Det var året då Linda rosing var med. Nog har jag konstaterat att det var samma intriger & disskutioner som pågick i huset om & om & om igen! Men kul var det ju att se :=)

Idag är det molnigt här i norrland, regnar snöblask och det får det gärna göra om det gör att snön smälter fortare ;=)
Idag har jag inget planerat med den finns en hel del tvätt som skulle behövas tvättas. Därbland massa babykläder & tänkte nog att jag tvättar dom "neutrala" kläderna redan nu så är det ju gjort. Testade föresten en av mina blusar igår före jag åkte till stan, tänkte att den går nog säkert på mig men icke sa nicke det gjorde den inte. Lite lustigt för även om jag vet att magen vuxit så har jag inte riktigt lagt märke till hur mycket egentligen . . Måste ta & sy mina mama jeans snarast också, vill ju inte gå runt i samma byxor hela tiden!

Trevlig helg på er alla.



Guldsmycken

Är jätte mkt för guldsmycken just nu. Så fint till sommaren när man fått lite färg! :)
H&M har massor med jätte fina guldsmycken och jag tror nog att det blir ett köp av nån av dessa fina . . .



Otursdag igen?

God morgon . .
Är det nån annan än jag som märkt att det är fredagen 13:e 3 gånger det här året?
Näe lika bra och inte bry sig eller hur, man får helt enkelt tänka att det är vilken dag på året som helst, även om jag tror på övernaturliga grejer! :=) Kom aldrig två avsnitt av Ghost whisperer igårkväll men hann ju se ena eller nästan ialf. Vi har ju den här boxern med spela in funktionen men den brukar fastna ibland så brukar jag lägga på den kanalen som programmet kommer på och spola tillbaka istället, grejen är bara att man får inte byta kanal för då försvinner det & vad gjorde jag inte igår kväll när jag skulle spola över reklamen om inte byta kanal? jo missade slutet av programmet & så sur jag blev på mig själv! Bättre lycka nästa gång :)

Idag tänkte jag att jag ska vara på en tävling för första gången som en tjej har på sin blogg, kan ju vara kul och testa lyckan! :) annnars händer det inte mkt om jag inte åker in till stan en sväng, will see.

Va ska ni göra idag?

Vecka 16+0

Mamma:

I vecka 16 är livmoderna lika stor som två knytnävar och når
4-5cm över blygdbenet. För en barnmorska är det lätt att känna den och
är du smal så kan du även själv känna toppen av den.
Nu brukar byxorna börja spänna & det kanske är dags att börja kolla på mamma kläder.
Men du kan med enkla knep fortsätta ha dina byxor, sy tex i knappar med elastikt tråd.



Barnet:

I vecka 16 är barnet stort som ett päron & kroppslängen är omkring 14cm (huvud/sjärt).
Nu är barnets armar & ben färdigutbildade och leder fungerar.
Det är fullt med aktivitet i livmodern, barnet rullar runt, sparkar & gör volter.
Ännu kan det vara svårt att känna barnets rörelser då fostervattnet fungerar som ljud &
rörelsedämpare.



Pappa:

Du får med stor sannolikhet höra av den blivande mamman att
"jag har ingenting att ha på mig", kläderna börjar bli för trånga.





Informationen är hämtad från www.growingpeople.se och www.gravid.se

Sortering av baby kläder

Hej i huset såhär på kvälls kvisten!
Har varit i farten halva dagen, storhandlat som jag skrev tidigare och så har vi varit till J´s faster och hämtat babykläder & babysaker. Och det var mkt och gå igenom och har nu lagt undan tre påsar som vi ska ha. En påse med neutrala kläder som går på både pojke och flicka samt en påse enbart för pojke och en för enbart flicka! :=) Så nu återstår bara och se vad det blir innan jag börjar och tvätta kläderna o såå. Var helt slut efter att jag gått igenom dom som tog ca 1 och halv timma . . . Nu ska jag faktsikt gå ner & byta till pyjamas och fixa nåt kvälls fika och kolla två avsnitt av ghost whisperer på tv400!

God natt mina vänner . .

Molniga men härliga torsdag

God morgon! :=)
Sitter här vi datorn & läser bloggar & börjar vara riktigt hungrig. Har än sålänge bara fått i mig kaffe så det börjar väl vara dags för nå frukost, men det finnes inte mkt i kylskåpet som lockar just nu för det mesta är slut. Tur att vi ska storhandla idag! Förutom storhandling så ska vi äta hamburgare idag och jag kan lova er att jag verkligen längtat efter denna dag just på grund av att vi ska äta hamburgare! ;=) Knasig är jag i know men ibland vill man verkligen bara ha något speciellt! Idag är det molnigt som rubriken säger men det är som tur inte så kallt vilket känns skönt. Men solen får nog börja ta & komma fram igen tycker jag :=)
Nu ska jag pallra mig ner & äta frukost!

Hoppas ni får en toppen bra dag!

Twilight

God morgon go morgon ...
Inatt har jag sovit gott utan mardrömmar & känner mig utvilad så min morgon började bättre än igår.
Igår kollade vi filmen Twilight och jäklars vad bra den var! Den var så bra att jag höll mig vaken genom hela filmen och kände mig inte ens trött, något som inte händer ofta nuförtiden :=) Ville att filmen skulle fortsätta i tim & aldrig ta slut men det gjorde den ju, men den slutade lite sådär mystiskt som att det kanske kommer en tvåa så småningom. Det hoppas jag ialf att det gör! :)
Idag har jag planerat att kanske gå till mina föräldrar igen men nu med gamlingen Didi. Har varit så extremt lat av mig sen i julas och känner att jag måste boosta upp min kondition lite grann, så att jag inte sunkar ihop totalt!
Imorgon får jag förhoppninsvis köpt ett paket hårfärg av nåt slag så jag kan piffa upp mitt tillfälliga tråkiga yttre. Hade tänkt mig guldbrun eller mörkbrun. Har förgäves försökt hitta Castings guldbruna färg som kom ut för länge sen & jag tror att det var Penelope Cruze som gjorde reklamen för den, men jag lyckas inte hittade den nånstans. Om någon där ute vet eller har sett den i nån affär här i happis så hojta gärna till! :=)
Har funderat på att ta en tripp till canarie öarna också, med det menar jag naturligtvis solariet ;P Skulle vilja få lite färg om kinderna men vet inte om man kan göra det med bebis i magen? Hur kommer den att påverkas av det? Har ju hört att man kan få mörka pigment fläckar men det är inte något som jag är så brydd om.
Nåja ska kolla upp det så får vi ju se!

Trevlig onsdag på rara . . .



Vovve promenad

Hejsan!
Imorse vaknade jag utvilad med kände mig lite "blue" pga mardrömmar.
Även fast jag vaknade till & förstod att det bara var en dröm så blev jag så ledsen att jag faktiskt grät en skvätt. Mådde genast bättre efteråt & somnade om. Men vill ju gärna ha glada drömmar istället i fortsättningen!
Idag bestämde jag mig för att promenera hem till mina föräldrar med Daisy som redan 100m från huset la sig ner & skulle absolut inte gå mera, men fick henne att gå till slut ändå.
Väl hemma hos päronen hade hon fullt upp med att bossa med alla valpar & hanhundar, tikar dom är allt ärtiga ska ni veta! ;P Nåja gick jätte bra och tillslut så respekterade dom hennes önskan att bli lämnad ifred.
Sen promenerade vi hem & hon gick så fint hela vägen utan att streta emot! :=)
Nu sitter jag här vid datorn och har läst lite bloggar samt ätit två knäckemackor m kaviar på, gott var det. Magen känns riktigt uppblåst idag, vet inte riktigt varför men den känns STOR . . .

Har suttit och funderat på vad jag ska använda som vårjacka/sommarjacka när magen blivit stor. Har ju massor med nya jackor men dom kommer jag ju absolut inte kunna stänga & vill ju helst ha en som just går att stänga ifall det är regnigt och dåligt väder ute, annars funkar ju koftor & kavajer också lika bra att ha öppet. Hittade ialf en som kanske kommer att passa, den är från Ginatricot och ser mest ut som nånslags lite längre allvädersjacka men tror ändå den kan vara riktigt fin när man har den på. Min jacka från H&M som jag köpte i vintras kommer snart att vara alldeles för tajt, samma är det med ullkappan men än så länge går dom & ska försöka använda dom så länge det går!

Har ni nå förslag på en bra jacka till sommaren för en med stor mage? :)






Magen v.15

Här kommer dom första bilderna på magen v.15 , visserligen en liten mage men nog syns det att den blivit större! :)
Ni får ursäkta hundhåren på tröjan, hade vovven i famnen nyss & dom fäller just nu vinterpälsen.







Föräldrarnas vovvar


Syster & Gizmo


Amadeus


Felix


Gizmo


Amadeus


Felix


Nykomlingarna Nemo & Mimmi


Mimmi


Nemo


Nemo & Mimmi


Rakarens va söta valparna var, som stora nallebjörnar! :)





Måndag

Hej hej . .
Har inte bloggat nåt idag förrän nu. Kom inte hem förrän halv 4 inatt då päronen kom hem med valparna & så det var sängen på en gång och på morgonen så har vi bara ätit frukost & sen åkt iväg på ärenden!
Nu har jag ju i försig varit hemma några tim men har städat i middagsrummet o såå så tiden har inte riktigt funnits.
Har massa planer på vad jag ska göra här hemma så fort pengar börjar komma in & det mesta är för en jätte billig peng så behöver inte heller ha dåligt samvete för det! :)
 I N S P I R A T I O N E N  B A R A  F L Ö D E R !!
Såklart ska ju baby grejerna prioriteras i första hand men det verkar ju ordna sig med det mesta så det är jag riktigt glad för! :) Åhh vill så gärna börja fixa HELST NU men va ska jag pyssla med i sommar då? :P

Ska lägga upp lite bilder på vovvarna innan Unga mödrar börjar . . så får ni se dom söta!

Sunday morning

God morgon . .
Ännu en tidig morgon för min del, redan 07.10 slog jag upp mina stora blå.
Vet inte varför men kände mig utvilad & färdig sovd :)
Idag snöar det lite här men hoppas verkligen att det inte blir nå desstomer busväder för det orkar man inte med.
Jag som tänkte vara ute m vovvarna här på gården och ta en liten promenad med valpen o så . . .
Hann aldrig ta nå foton igår då vi kom hit så sent och då var det bara duschen o sängen som gällde på en gång. Både jag o syster somna jätte tidigt . . så ska fota lite idag istället! :)

Näe nu måste jag faktisk klä på mig och gå och ge frukost åt hästarna o sånt . .

Ica & posta paket

Hejsan alla . . .
Idag har jag vaknat svintidigt, halv 7 började alarmklockan ringa hos föräldrarna, dom måste glömt stänga av den eller nåt. Och sen började hundarna gör liv i köket så jag lyckades aldrig somna om! Sen har jag bara fixat med hästarna & hundarna hela dagen och nu sitter jag o syster hemma hos oss. Vi har nyss ätit och snart ska vi bege oss mot stan för och köpa lite lördags gotta! :=)
Älskling är i piteå och kollar på hockey och firar sin födelsedag som var i onsdag . . öppnat första ölen efter 12 så nog är dom säkert måttligt fulla ikväll ;)

Näe får bli en kort inlägg idag, ska byta om och sen bege mig mot stan, måste posta iväg skorna jag fick sålt!
Ska ta med mig kameran & ta lite bilder på djuren idag . .

Trevlig lördag!

Vecka 15+0

Mamma:

Livmoderna når ett par, ca tre cm över blygdbenet nu.
Vissa kan känna av ligamentsmärtor:  stickande, dragande smärtor
från ena eller ibland båda sidorna av livmodern.
Men denna typ av smärtor kan du redan känna av i v.7-8.
Smärtorna kommer oftast när du ändrar kroppställning.
Det är inte farligt för graviditeten och försvinner oftast i v.20
Man kan oftast nu pressa ut nån droppe råmjölk (kolostrum) från ena
eller båda brösten. Det är normalt och bara ett tecken på att mjölkproduktionen
har börjat.


Barnet:

I vecka 15 är barnet kroppslängd ca 13cm (huvud/sjärt) och vikten i
medeltal 70gram.
Öronen som satt lågt nere från början har flyttat upp till sitt slutliga läge.
Öronmusslorna har veckat sig och ser nästan ut som ett nyfött barn.
Nu kan man se könet men bara om man har tur & barnet ligger i ett gynnsamt läge.



Pappa:

Ultraljudet gör att barnet blir verkligt, det blir en stark känsslomässig upplevelse.
Bilden av ditt barn på dataskärmen får dig att fantisera - blir det en pojke eller flicka.
God kondition och en kropp i trim underlättar en graviditet för er båda.
Ta hand om den blivande mammans fötter och rygg.

Thank god it´s friday

Nog ska det bli skönt med helg men hade behövt en till vardag så hade jag hunnit göra en grej som jag verkligen måste göra! :) Sitter här hemma hos föräldrarna och ska vara här hela helgen. Hade ju planerat att göra bort ärendet idag men jag jobbar till 17.00 & på lunchen kan jag inte för då har även dom lunch!
Herreminge vad trött jag var igårkväll, kollade på mina inspelade program Unga mödrar, förlossningskliniken & ghost whisperer men somnade mot slutet & kunde inte hålla ögonen öppna nåmer . . . Visst kollar jag på intressanta program ? :=) Försöker förbereda mig på vad som komma skall ju!

Idag är vi på v.15+0 exakt på dagen :) Tiden går fort kan jag lova & nu börjar magen ta form tycker jag. Även om den fortfarande är liten så är den större än vad den varit innan!
Bara drygt två veckor kvar till ultrat, åhh ska bli så kul! :=)

Hoppas ni får en toppen helg alla rara . .


Lång dag

Idag har det varit en lång dag & jaa jag är trött även om jag inte hann göra det viktigaste på listan idag men men så blir det ibland & det är ju en ny dag imorgon!
Har vaknat just före 8 imorse, läste lite bloggar & drack underbar morgonkaffe. Sen var det bara att sätta igång och göra smörgåstårtan som tog nästan 2 tim att göra, göra fyllningen, hacka allt i små bitar och skära brödet . . puhh!!
Sen var det en snabb dusch som gällde, sen tutta & köra in mot stan och lämna packet, hämta tjejorna & sen åka till gallerian! Tittade runt på allt fint man skulle vilja ha men inte har råd att köpa, trist men kul ändå! :)
Sen blev det en kopp kaffe hos Hannas päron & sen tutta & köra hem igen för att snabbt dammsuga bort dammråttor så man inte skäms när gästerna kommer & äta en bit också så man inte faller ihop av hunger . . .
Ska nog ta nåt mer att äta tror jag, blev inte riktigt mätt . .

Snart är det helg & då ska jag vara häst/hund/barnvakt, men det ska nog gå bra! Har ju gjort alla andra gånger också! :)

Trevlig torsdags kväll på er rara

Tygskor



Dessa tygskor är från H&M och dom måste ju vara nyinkomna för jag såg dom just när jag klickade runt på sidan.
Jätte fina är dom och jag skulle vilja ha minst ett par i rosa & ett par i vit ;=)


Tillbaka

Puh nu är jag hemma igen eller har varit det sen just före tre men har lagat middag & fixat iväg lite mail så . .
Dagens möte gick bra tyckte jag även om jag var hiskelit nervös men det är ju bara att vänta och se, mer kan man ju inte göra! Ska en sväng till stan imorgon, ska på kommunen & göra en intresseanmälan till vikariepoolen. Hoppas nu att det går vägen & jag får lite timmar! :=)
Ska väl även springa in på arbetsförmedlingen & prata lite, för någonstans måste jag ju komma kan ju inte stampa på ett ställe. Ska även se ifall det finns nå kurser jag eventuellt skulle kunna gå på.
Ska även träffa Hanna gumman som kommer till stan, blir en date på gallerian ;) & Ska även hinna göra en smörgåstårta imorgon, tror nog jag gör den på morgonen & kanske fyllningen redan ikväll!
Mkt på schemat imorgon men det gör ingenting då jag annars inte har nåt på agendan, så det är bara kul :)

Va gör ni en dag som denna?


Underbar morgon

Vilken underbar morgon! Känner mig utvilad & peppad för mötet som är senare idag och faktiskt inte så jätte nervös längre! Förstår inte varför jag ALLTID ska nervö upp mig själv, nu är det slut med det! :)
Idag fyller älskling år, grattis grattis! ♥ Måste laga ihop nåt gott till middag. Senare på kvällen får vi besök & då ska det avnjutas smörgåstårta! Ska själv göra en imorgon för helgens alla gäster som kommer.
Mina tradera auktioner går ut idag och nog verkar jag lyckas få nåt sålt så det känns jätte kul att nån anna får glädje för dom istället! :)

Nu ska jag äta frukost och sen måste jag faktiskt börja göra mig iordning!
Ha en fantastisk onsdag alla! Kram kram

Tisdag

 

♥ Farfars topp, linne & mama byxor - H&M


Byxorna

 

Riktigt sköna mama byxor men som ni ser, redan ganska tajta .
Nåja såhär ser dom ialf ut & rekomenderar andra blivande mammor att köpa ett par. Man kan både klä upp dom & ha dom som lite slappis/vardagsbyxa! :)

Frasvåfflor

Goddagens . .

Idag har det varit en såndär tråkig dag med inget speciellt på schemat.
Gjorde frasvåfflor för första gången på flera år & dom blev ju godkända men hade föredragit om dom varit lite frasigare!;)
Testar även mina mama byxor idag för första gången & dom är verkligen super sköna men tror nog att om jag blir mkt rundare om rumpan så får jag nog inte på dom nåmer så som tur är så är jag ju som störst under sommaren & då är ju leggins räddningen! :)
Misstänker att jag förfrusit mig igår när jag var och hämta brorsönerna från dagis. Det var ju värsta snöyran och det blåste så kallt & jag som bara hade jeans på mig & inge varmt under dom och nu får jag lida för det.
Jag får jätte lätt urinvägsinfektion & hade problem med det några år sedan men efter det så såg jag till att för det mesta klä mig så varmt jag bara kunde runt rumpan ialf.
Försöker drick massor & just nu sitter jag här med mitt andra glas citronvatten som förövrigt är riktigt gott, så jag kan ju inte klaga! Men lite jobbigt är det att springa på toa hela tiden.

Imorgon går mina auktioner på tradera så hoppas att folk nu budar :)
Har ett möte inbokat också efter lunch så håll tummarna för mig att det går bra! Blir ju alltid så nervös av sånt här . .


Andra mars

Tänka sig att det redan är andra mars ? I mars månad ska ju solen börja värma lite extra men det stämmer inte för idag ialf för idag snöar & blåser det massor!
Idag har vi gjort lite nödvändigheter, rensade bland annat kylen & fick slänga hälften av maten då det blitt gammalt!
Sen har vi varit in till stan och köpt ny mat så nu är kylen inte lika tom nåmer :)
Har även kikat iväg lite mail o sånt . . nu tänkte jag gå ner & äta min goda korvsoppa, är så hungrig! :)


Liten rolig grej

Har inte blivit utmanad utan hittade denna på en blogg & tyckte den lite skoj så tänkte utmana mig själv! :)


Utmaning:

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktigt, hitta inte på egna ord!
Om personen som utmanar dig har samma namn som du så dår du inte
ge samma svar som hon/han gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt namn som svar!

1. Vad heter du? Carita
2. Ett ord på fyra bokstäver? Cool
3. Flicknamn? Casandra
4. Pojknamn? Charlie
5. Yrke? Clown
6. Färg? Cerise
7. Klädesplagg? Chinos
8. Mat? Champinjonstuvning
9. Sak i badrummet? Cologne
10. Plats/stad? Canada
11. En orsak att vara sen? Cancer
12. Något man skriker? Caramba  
13. Film? Casablanca
14. Något man dricker? Coca cola
15. Band? Coldplay
16. Djur? Cobra


Utmanar alla som vill! :)

Dagens projekt

Hejsan hej . .
Hur mår ni idag? Själv mår jag helt bra, tycker bara dagen varit ovanligt lång men det kanske har med o göra att jag vaknade prick 8 imorse! :) Somnade ju iförsig redan kring 22 igår kväll så det jämnar ju ut sig.
Idag har vi haft spontant besök av vänner igen :) alltid lika trevligt!
Har även haft ett litet inredningsprojekt här hemma idag & det var nämligen att byta tyget på mina matbords stolar och jag tyckte det blev riktigt fint och mycket fräschare än innan!




Före


Efter


Har ju velat byta tyget ett tag nu redan men bara inte gjort det pga ren lathet men nu så är det gjort!
Tog 2 panellängder som är köpta från rusta. Med andra ord billiga gardiner som var lite snesydda osv så jag tyckte dom skulle passa bättre till stolarna.
Klippte ut formen efter stolsdynan som man kunde skruva lös och så limmade jag fast tyget med tyglim. Tidigare satte jag fast med en häftapparat en såndär stor en men nu hade jag inte en sån tillhands så det fick bli lim istället & det funkade hur bra som helst.
Sen skruvade jag bara dynan på plats och vips så var det klart! :)
Med små enkla medel kan man göra stor skillnad inredningsmässigt i sitt hem, man måste bara fundera lite :)

RSS 2.0