Kanske dags snart? :)

Goddag alla . .
Imorse hade jag tid på mvc & det gick fint & allt såg fint ut. Denna gång kollade hon även lite mer & hon kom fram till att jag är öppen 2-3 cm :) Så hon trodde nog att ikväll/natt eller imorgon så har vi nog åkt in! Får hålla våra tummar & tår på att det blir snart, är ju idag 8 dagar över tiden & mer vill vi ju inte ha!:)
Tänkte bara rapportera lite fort, ska gå & ta in vovvarna nu sen ska jag vila en stund i soffan och efter det ta en lite promenad! Ni får ha en så bra måndag . . .

P.s Snart är det september, vart tog augusti vägen egentligen? D.s


Nya spegeln





Nya spegeln som jag köpte igår på ikea hängdes upp idag i middagsrummet. Blev jätte fint tycker jag, riktigt nöjd!
Velade mellan denna & en annan större men kom på sen att den andra hade sett alldeles för maffig ut på denna lilla vägg. Denna heter Husnes & kostar 299:-


Ingen bebis ännu

För er som undrar & väntar så har det inte kommit någon liten bebis ännu! :(
Tänkte att förra natten kanske det skulle börja, blev jätte dålig i magen på kvällen ( ett tecken ) o så hade jag lite ont i mage & rygg men så var inte fallet. Idag har jag försökt fördriva tid med att städa, tvätta kläder & plocka undan grejer. Ja ni vet sånt som måste göras med jämna mellanrum. Var på promenad m vovvarna också men kände där att det inte var en så bra ide så det blev ingen jätte lång promis, vill ju inte köra slut på mig själv helt o hållet. Har även manikyrerat & pedikyrerat mina naglar & tånaglar så nu är dom fina :) Tånaglarna var ju inte i det smidigaste laget men det gick . . .

Resten av dagen/kvällen tänkte jag ligga vid soffan & bara kolla tv. Kanske eventuellt fäljer med älskling när han ska tillfar sin en sväng. Borde kanske göra det, halva vägen är en uppriven skogsväg & det skumpar riktigt ordentligt i bilen :) Nåväl vi får se . . .

Hoppas ni haft en bra söndag mina vänner!


Hej lördag

Här kommer en liten kort update fort . . Idag har vi varit till sport butiken den som har stor rea ni vet ? :) Httade en tröja till mig & byxor o sockar åt älskling. Blev inge vinterjacka eftersom jag inte var helt 100 på vilken jag ville ha. Blev en sväng in på skopunkten, där blev det ett köp av nya gummistövlar åt mig som jag verkligen behöver samt ett par gympa dojjor åt älskling! Ska strax åka och äta hos mina föräldrar. Men vilket rusk väder vi har idag alltså, nu är hösten verkligen här och det finns inge återvändo nu inte. Trots det så sa älskling att dom lovat varma dagar här inom kort . .

Nu ska vi kila iväg! Hörs kanske senare.
Ni får ha en så bra lördag allihopa! :)


GodMorgon Fredag

Idag har vi mulet & regnigt här, vilket känns sisådär! Ska åka till stan en sväng lite senare idag & eventuellt köpa nya kuddar till sängen, våra är så platta så platta så det behövs nya fluffiga kuddar :) Kanske kikar in på sportbutiken som tydligen ska ha 70-90% rea idag, ifall man skulle hitta nåt åt älskling! Nåväl ska ta dagens dos av järn & folsyre tablett o så ska jag göra mig i ordning här!

Glad fredag på er alla

Gratis Bio

Efter att ha läst i många många bloggar om hur bra Gratis Bio är egenligen så har nu även jag registrerat mig där! :)
Man kan delta i olika tävlingar, besöka olika hemsidor, beställa saker osv genom dom & samtidigt så samlar man på sig poäng som sedan kan bytas till presentkort, bra va? :)  Gå kika in ni också vettja . . .


Torsdagens



Jag iklädd nya leggings från Ginatricot & mama tunika från H&M som inte är så himla lång nåmera.
Idag har jjag varit till stan med mamma & kikat runt lite och så var jag och handlade mat o på vägen hem fick jag köa i ca 25 minuter, helt galet om ni frågar mig. Dom håller på o lägger ny asfalt här på e4an . . .  Väl hemma så lagade vi tacos och nu sitter jag här trött igen. Måste säga att jag har verkligen inte samma krafter just nu, känner mig allt tröttare för var dag som går! & så känns det som att magen bli 1kg tyngre för varje dag . . Näe du lilleman nu beodrar jag dig att komma ut till oss, men du kanske trivs så mkt i mammas trygga mage så du vill stanna ett litet tag till! ♥ :)

Nu ska jag lägga mig på soffan ett tag o titta tv  . . I need it !

Nytt från Ginatricot



Eftersom i princip alla mina leggings har hål mellan benen ( väl använda är ordet ) så tyckte jag det var dags att införskaffa nya. Blev ett par jeans leggings som jag dock först kan ha efter att bebin är född, dom var lite i tajtaste laget och så fick ett par vanliga svarta följa med hem också! Tittade lite på H&M också & hittade några fina även där men får ta och hitta lite närmare på det nån annan gång . . .  Hittade även massa toppar/cardigans & koftor men även dom ska jag kika lite bättre på nån annan gång. Prio ett var ett par nya leggings! :)

Vart ju till mvc idag för kontroll och allting såg jätte fint ut. Hjärtljudet låg på 160 & SF måttet var 36cm. Hon sa att det är så mkt bebis i min mage att det inte kommer att finnas nå mkt av den kvar efter födseln :) Hursomhaver så bokade vi en ny tid åt mig, ifall bebisen inte skulle ha kommit, så nästa måndag har jag tid igen och då ska hon även boka in mig på en undersökning i kalix eller sunderbyn o så får man ta det sen därifrån hur man nu ska göra, ifall det blir igångsättning & isåfall när. Vill ju helst slippa nästa veckas kontroll så nu måste lillen lyssna på mamma & pappa o komma ut till oss snarast! :) Var nyss ute med vovvarna och nu är jag trött såå trött. Blir nog duschen snart & sen kolla tv innan det är dags att soova. Ha en fin onsdagskväll alla rara . . .



Bvc besök

Godmorgon så här nästan mitt på dagen!
Har ju redan vaknat 7 imorse men har haft massa annat för mig så har inte hunnit skriva. Fick ialf tag på min BM idag så lite senare ska jag in på kontroll. Hoppas hon undersöker mig lite mer denna gång så jag får höra ifall jag börjar vara någorlunda nära förlossning. Fick ganska ont igår när vi åkte tillbaka mot happis, i bilen som vanligt & det kändes som en enda lång värk men sen avtog det efter halva vägen. Nåväl har tvättat dom nya bebis kläderna så nu ska jag packa om lite i BB väskan! :) Ska även ta & fortsätta dammsuga resten av huset och sen måste jag få i mig lite lunch, börjar vara jätte hungrig. Ska försöka hinna ta lite foton på magen igen senare . . .

Later alligators!

Luleå

Hejsan . . Inte hunnit skriva nåt på hela dagen då jag varit borta jaa hela dagen! :)
Åkte redan 8 imorse till luleå och efter sunderby besöket så åkte vi till storheden och kikade runt lite i affärer. Blev inte mer än ett diadem köp till mig själv & resten var till bebisen.
Blev helt kär i ett par Uggs liknande skor som jag bara blev tvungen att köpa :) köpte även lite bodysar, ett set m byxa och cardigan, mössor & skallra.











Visst är dom ursöta :)

Nu ska vi åka till stan en sväng. Mkt i ffarten idag och jag kommer ju garanterat somna sött ikväll!
Hoppas ni haft en bra tisdag! Kram Carita

Vecka 40+0

Mamma:

Eftersom man räknar graviditeten i fullgångna veckor har du i början på denna vecka precis passerat det beräknade förlossningsdatumet.Barnmorskan har säkert sagt att naturen inte följer barnmorskans beräkning av förlossningsdatum. I verkligheten kan förlossningen starta någon gång mellan 14 dagar före och 14 dagar efter det beräknade datumet. Trots det är det många som i god tid börjat räkna dagarna fram till det beräknade förlossningsdatumet. För en del kan varje dag som går efter att man passerat detta datum bli en plåga - man ägnar sig enbart åt att vänta, vill inte göra någonting, tycker det blir långtråkigt och får än svårare att sova på nätterna - kan ha mardrömmar. Förvärkarna tilltar nu för många, ibland kan de vara kraftiga. De kan bli regelbundna några timmar för att  därefter försvinna. Det kan gå flera dagar mellan dem. Livmoderhalsen mjukas upp och livmodermunnen öppnas ett par centimeter.



Barnet:

vecka 40 är medelkroppslängden i medeltal 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3600 gr. Huvudets omkrets är 35 cm. Idag föder vi allt större barn. Om barnet föds nu kan det hända att det bara har lite fosterfett kvar i hudvecken. Fosterfett produceras under graviditetens tredje trimester och skyddar barnets hud från fostervatten. Vissa barn föds med mycket hår på huvudet, andra är nästan flintskalliga.



Pappa:

Så här tar du tiden på värkarna:

Titta på klockan och be den blivande mamman att tala om när värken börjar. Ta tiden från första "nu" genom hela värken och fortsätt genom hela den värkfria delen till nästa "nu" det vill säga när nästa värk börjar. Tiden räknas alltså från första värkens början till andra värkens början.



Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

BF +1

En dag över tiden har vi nu gått & inte känns det nå speciellt i magen just nu heller. Bestämde mig igår att bebisen kommer när han är färdig för att möta världen så ska inte försöka med nå knep nåmera! :) Tillsut kommer han ju ändå så passar väl på att njuta av att kunna göra massa grejer själva under tiden. Idag är det en lugn dag. Försökte ringa min BM för en ny tid men inget svar trots säkert 10 samtals försök så får väl testa imorgon igen. Imorgon åker jag även till luleå o sunderby en sväng med vän & yngsta brorsonen. Är ju ialf på plats ifall något skulle hända ;)
Är nog dags att ta o göra nå lunch snart . . men inget har vi hemma som lockar just nu :( buhuu
Nåväl hoppas ni fått en bra start på nya veckan!


Söndag 23 augusti

Goddag!
Så har dagen som vi så väntat på äntligen kommit men fortfarande ingen bebis. Nåja ännu hinner det ju börja hända grejer, man vet ju aldrig! :) Nåväl idag har jag dammsugit, moppat golven, tvättat bort dom sista kläderna som var i tvättkorgen och lagt färdigt hundmat & hundskålar i en påse. Gjort bort sånt så det är fint och prydligt när vi kommer hem. Om det nu inte blir så att jag går flera dagar över tiden för då får jag göra allt igen ;) *skämtosido* haha
Nåväl ska ta och göra mig irodning, ska till stan en sväng men först bjuder jag på lite bilder på våra fyrbenta älsklingar . .












Grillat till middag

Till middagen idag åt vi grillad flintastek & potatisgratäng, mums så himla gott det var! :) Har inte ätit grillat på jätte länge eftersom äslkling har jobbat så mkt nu under sommaren så det var verkligen gott. Idag har det inte hänt något speciellt, varit hemma hos päronen en sväng, vart till stan & handlat lite mat & så har jag bara gått runt här hemma o fördrivit tiden. Ska låta maten smälta & sen ska jag ge trapporna en chans, ja jag vet jag tjatar men måste ju försöka ;) . Tänkte även basta idag så den sätter jag nog igång på ett tag . . så härligt att sitta & slappa i en varm bastu ibland! Justja hämtade ut tröjerna som jag beställt åt mig & älskling . . min polotröja var så gosig & härligt lång. Blev lite som en poloklänning på mig, perfekt höst tröja! Måste köpa fler gosiga härliga tröjor till vintern.

Hoppas ni haft en fin fin lördag! :)

Från liten till stor

  
v.12 --- v.15 --- v.18

  
v.19 --- v.21 --- v.24

  
v.26 --- v.28 --- v.29

  
v. 32 --- v.34 --- v.36

  
v.38 --- v.39 --- v.39+3

Så här kan man se hur min mage vuxit genom graviditeten. Blev en riktig kalaskula till slut! :)

En dag kvar!

Godmorgon . .
Nu är det en dag kvar till BF och det känns på något sätt lite overkligt att snart är vi föräldrar! :) Sa ju för ett tag sen att det känns som att bebis kommer att komma före bf men så känns det inte nåmera . .Nu går vi bara & väntar & väntar . . Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, sägs det ju! :)

 



V.39+3


Guppiga vägar = sätter igång värkar

Hejsan . . Vilken dålig bloggerska jag varit den senaste tiden men som jag sa så återkommer nog mitt blogghumör sen när vi har lilleman hos oss! :) Igår blev det en kort spontan visit till kalix, förde syster till hennes kompis & så var vi på snabb kaffe hos J´s syster. Hela vägen dit & hela vägen hem hade jag värkar, sa till älskling att med hans körsätt så kommer ju ungen ut snart ;) Men väl hemma efter en varm dusch o så avtog värkarna. Idag har jag bara känt av dom lite & även denna gång då vi åkte bil. Så promenader & gå i trappor i all ära men det här med åka bil på guppiga vägar verkar vara min grej! ;) På kvällen tänkte vi fara ut & äta på nya puben som tydligen ska öppna idag men när vi körde förbi så hade dom fortfarande förtejpade fönster så jag är lite skeptisk på det hela. Nu ska jag ut en sväng & plocka undan lite grejer på gården. Kommer kanske upp lite nya magbilder lite senare . . .

Önskar er alla en toppen fredag & en riktigt härlig helg!


Godmorgon torsdag!

Idag har jag vaknat jäääätte tidigt, halv 4 närmare bestämt. Låg och vred på mig fram & tillbaka hur länge som helst och när jag väl slumrade till så började Daisy reta Bonus i andra rummet. Dom har fått börja sova i rummet brevid nu när bebisen snart kommer, bonus har ju annars sovit med oss vilket inte funkar nåmer. Gick ändå ganska bra hela natten, mest Daisy som var uppe & sprang massor . . Tar väl ett tag innan dom vänjer sig!

Hursom så har jag hunnit se tv, ätit frukost, tömt diskmaskinen & gått lång promenad med båda vovvar. Försöker få igång mina värkar här men vet inte om det riktigt funkar. Lite ont gör det i magen & bebisen rör sig jätte mkt & ibland känns det rent av obehagligt. Måste vara för att det är så trång i magen nu :D

Igår hann jag aldrig blogga på kvällen. Bakade ju mina mockarutor med vit choklad glasyr & så fick vi vänner på besök! :) När dom åkte hem var det duschen & sängen som gällde.

Dagens planer är . . vet inte faktiskt. Tar nog dagen som den kommer! :)
Hoppas ni får en toppen torsdag!




Goddag Goddag

Inte hunnit sitta vid datorn på hela dagen. Har yrat runt här som en höna och städat ja hela huset! :) Och nu har jag minst sagt ajaj i ryggen men ska allt tigga mig lite massage ikväll! :)
Ska även ta & baka idag som var menat, men ska göra det lite senare. Igårkväll fick vi åska & regn i massor så jag missade criminal minds . . vaknade i försig när det hade börjat men orkade inte börja bängla med alla kablar så jag gick på toa & sen la jag mig igen. Vakande just före tio imorse så jag har sovit i nästan 12 timmar, inte illa pinkat för att vara mig! ;) Men har ju känt att jag behöver sömn så . . . Näe nu är det hög tid att hoppa i duschen, man blir lätt svettig när man städar!

Later my friends


Dagens!

Dagens besök hos veterinär gick bra. Hon ska fortsätta sin medicinkur & schamponering av tassar varannan dag o så fick hon även kortison salva som ska stryckas på tassen 1 ggn om dagen i 1 vecka. Skulle höra av mig sen hur det ser ut & ifall det blivit bra annars så får man kolla vad man ska göra sen! När jag kom hem lagade jag middag åt mig själv, älskling är ju o jobbar igen men kommer hem imorgon. Sen åkte jag in till stan & handlade mat o grejer till bakningen som jag tänkte göra idag men tar det imorgon i stället. Sprang in på ikea också, där hittade jag två små söta nallar åt lillhjärtat! ♥ Pratade lite med en vän som jobbade & sen åkte jag hem. Väl hemma har jag hunnit diska lite stekpannor & kastruller, pratat med älskling & ätit ett äpple. Känner mig så tråkig nu om dagarna, går bara och väntar och väntar . . . Men ni ska se att mitt blogghumör blir bättre sen när bebis är här :)

Nu ska jag gå ner & äta igen blev hungrig helt plötsligt, sen är det duschning av vovvar som gäller!
GodNatt SovGott!

Återbesök

Goddagens på er . .
Blev inge mer bloggning i går som ni såg, var så himla trött & blev inte nå långt samtal med älskling på kvällen heller för jag somnade o orkade knappt säga gonatt! ;) trött flicka med andra ord!
Idag ska jag på återbesök hos veterinären i kalix med Daisy, får se vad dom säger. Tassarna har blivit lite bättre & hår päls har vuxit tillbaka men nog tuggar hon på dom fortfarande. Hoppas bara nu inte hon är allergisk mot något!
Nåväl har aätit min frukost och läst massa bloggar så det är hög tid för mig att göra mig i ordning och hämta in vovvarna från hundgården! Mer update kommer senare . . .


En väldigt trött måndag

Här kommer ett lite senare inlägg . . Imorse hade jag tid hos BM som lyssnade på lillens hjärta, kände efter, tog mitt blodtryck osv. Men blev ingen gynundersökning som jag trodde, förmodligen för jag sa att jag inte haft nå värkar nu på flera dagar. Allt såg bra ut och lillen verkar trivas fin fint i magen! :) skönt och höra. Om ingen bebis kommit till på måndag så ska jag ringa & boka en ny tid hos henne, min förhoppning är att vi slipper göra det! Efter besöket där var jag in på Ö&B en sväng & köpte tvål . . kikade runt lite men fanns inget annat som lockade ;) I reklam bladet vi fick hem fanns det en jätte fin spegel för jätte billig peng som jag tänkte kolla på men dom var ju som vanligt slut. Better luck next time!
När jag kom hem hängde jag lite tvätt på tork, lagade lite lunch & la mig å soffan & kollade en film. Är såå jätte trött idag vilket också syns på bilden nedanför . . skulle kunna ligga på soff sidan hela dagen känns det som och ärligt så ska jag nog göra det, för det händer inte alltför ofta. Jag & bebis behöver samla på oss massa energi till den kommande födseln ju :) Ni får ha en så jätte bra måndag. Återkommer kanske senare, beroende på hur trött jag är!

Kram Carita




Vecka 39+0



Mamma:

Förvärkarna tilltar nu för många och för en del kan de vara ganska kraftiga.

Tung, trött och otålig.. Din vikt planar förmodligen ut nu, vissa kvinnor går till och med ner i vikt den sista veckan. Magen är ungefär lika stor som vid förra veckans kontroll men den kan ha sjunkit lite till. Livmodertappen blir mjuk, relaxin mjukar upp dina bäckenfogar så att du får en smidigare förlossning. Det slem som sitter i livmoderhalsen och som brukar kallas "slemproppen", kan glida ut en eller ett par veckor före förlossningen



Barnet:

I vecka 39 är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr. Huvudets omkrets är 35 cm. En del barn ökar fortfarande i vikt medan andra magrar. Normal mängd fostervatten är i slutet av graviditeten ungefär 0,5-1,5 liter. Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme. Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på barnet, och det kan ibland påverka barnets hjärtljud i slutet av förlossningen.  Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på barnet i samband med födseln.


Pappa:

Som blivande pappa eller partner gör du klokt i att vila så mycket som möjligt innan förlossningen.

De allra flesta förlossningar börjar med att den blivande mamman får värkar, inte så sällan sker detta nattetid. Forskning har visat att hormonet melatonin, som bland annat har till uppgift att reglera dygnsrytmen men också kanske är inbegripet i regleringen av förlossningsarbetet, höjs när det mörknar på kvällen.


Egna tankar:

Mår ganska bra fortfarande, men lite ont har jag i kroppen. Speciellt om jag legat & vilat en stund så värker hela kroppen. Går dock fort över när jag rör på mig så det är positivt! Hoppas att det börjar hända grejer snart, tycker bebis ska göra sin entre senast på söndag då det är BF ;) Har även märkt av att jag är lite tröttare än vanligt så idag har jag vilat nån timme i soffan, somnade dock aldrig men det var verkligen skönt att bara ligga & vila kroppen, känns som att jag behöver det just nu. Är fortfarande inte nervös för förlossningen något som förvånar många . . kanske kommer sen vem vet. Men för just nu så tänker jag inte oroa mig i onödan för förlossningen. Det är oundvikligt & det kommer att gå fin fint! :)


Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Snyggt!




Hur snygga är inte dom här paljett leggingsen från H&M ?
Ursnyggt med nån enkel topp/ skjorta & högklackat . . dessa vill jag gärna ha! Tack ;)

GodMorgon söndag!

GodMorgon goo morron!
Exakt sju dagar kvar till BF och vi kommer bara närmare o närmare för var dag som går! :)  Imorgon har jag tid hos mvc igen. Min bm ville kolla hur det ser ut ifall jag börjar vara " mogen" för födseln ännu & jag hoppas ju på att hon säger att jag är det så håll tummar & tår! ;) På tisdag ska vi på återbesök med Daisy till veterinären i kalix, hennes tassar har blivit lite bättre men fortfarande vill hon gärna tugga ibland. Inte mer än så planerat till nästa vecka. Eller jo bebisen ska jag ju också föda nåndag, får hoppas han behagar att titta ut! :)

Igårkväll myste jag o syrran till det lite med tända ljus lite här & där samtidigt som vi kollade film, älskling var & tog nån öl med vänner här i byn. Är så härligt nu när det blir mörkt om kvällarna, i love it! Hanna gumman & hennes man var också hit på ett spontanbesök. Vi satt och snick snackade om både den ena & andra. Tror inte vi hinner ses nåt mer förrän bebisen kommit så nästa gång får hon träffa lillhjärtat för första gången! :)

Idag ska jag vara hundvakt med syster & ta hand om alla fyrbenta hos mina föräldrar & så hade jag planer på att äta hamburgare idag till middag! sådeså :) Fast är ju lite sugen på hemgjord kebab pizza också. Nåväl får se hur det blir med den saken.  Ni får ha en så bra söndag, så hörs vi lite senare




Vit polotröja



Igår klickade jag hem den vita polotröjan som jag velat ha samt en huvtröja åt älskling. Fick även 40% rabatt på dyraste varan, sånt uppskattas alltid! ;) Tröjan är från Ellos!

Tidig lördag

God morgon lördag!
Vaknat riktigt tidigt denna morgon . . Har ätit frukost och kikat runt lite på höst kläder. Kollade igenom min garderob igår och skrev upp lite vad som behövs . . Är i stort behov av nya bas toppar/ linnen då dom jag har är väldigt utnötta & slitna så det ska jag ta och köpa snarast. Har även kikat efter en vit polotröja som jag väldigt gärna vill ha! :) Finns ju så himla mkt fint man vill ha men allt kan man ju inte få. Ska även rensa igenom garderoben & ge tröjor som är för små till syrran. Vet tre st polotröjor som redan innan graviditeten var riktigt tajta så dom ska hon få. Åhh va jag längtar efter att kunna ha på mig mina gamla kläder, börjar vara riktigt less på dom jag haft nu i flera månader ;)

Nåväl vad händer idag då? Vi kanske ska åka till tärendö en sväng idag och föra lite grejer. Tänkte även städa igenom bilen lite fort, hundhår & nosmärken på fönstrena efter veterinär besöket. Så ska vi även sätta baby skyddet på plats är det tänkt! :) Kanske åker och tvättar lite mattor, vi får se. Känner att allt är lite sådär " vi får se " just nu. Inget är sådär helt planlagt så att säga.  Hoppas ni får et toppen lördag, nu ska jag gå ner till vovvarna!


Att vara lite jobbig lönar sig ibland!

GodMorgon!
Nog var det vad Daisy var tvungen att få upp mig idag från sängen. Hon sprang fram och tillbaka, hoppade mot sängkanten, gäspade riktigt högt som bara hon kan & stirrade med sina bruna stor ögon på mig. Till slut var det bara att ge upp & gå upp! ;) Idag är det fredag & helg igen. Nu under helgen är det planerat att vi ska åka till vänner & umgås o spela lite spel! :) Ska bli riktigt skoj . . Annars idag bli det inte o göra så mkt tror jag, städa lite här hemma tänkte jag. Kanske borde åka till mina föräldrar o tvätta bort dom där mattorna som jag tänkt tvätta i flera veckor nu. Tycker det är så tomt utan mattor, är mycket mysigare när man har nå mjukt på golvet att stå på! :)

Har ätit min frukost här vid datorn så nu är det väl dags att börja dagen här!
Önskar er en riktigt härlig fredag & helg! Kram Carita

Första nallen



Av mamma & pappa! :=)

Höst i luften!

Blivit en sen uppdatering idag, vi har varit & handlat o sånt så har inte hunnit med bloggning förräns nu! Idag har jag känt mer värkar och denna gång har det gått som bakåt i ryggen, det som hugger till ibland & bebisen sparkar i magen på så vis att man verkligen får den uppfattningen att han vill inte vara där inne nåmer, vill komma ut till mamma & pappa! :)
Hoppas ju att det ska vara dags snart, även om jag vet att det ännu kan ta nån vecka! Men hopp ska man ju ha ;)

Idag var det den första dagen då hösten kändes i luften. Luften blir som på något sätt råare & friskare. Även om det ändå är relativt varmt så tror jag nog att hösten är här för att stanna nu! :) Lite underbart är det . . .



Dagens djur!


Daisy sitter " fint " :)


Bonus med tofsen uppe :)


Simba som inte ville så still för 5 öre ;)

Om ni undrar varför gammelhunden Didi inte är med på fotona så är det för att han har flyttat hem till mina föräldrar. Där får han luffsa runt på gården helt fritt & det gillas till 100% av honom själv! :)

Första leksaken

 

Lillhjärtats första leksak fick han idag av en vän! :) Söta lilla Tiger, kommer nog att bli en popis leksak!

Godmorgon onsdag

Inte haft nå förvärkar sen igår på dagen men har fått lite tips på vad jag kan göra för att få mer fart på grejer. Och nu kan jag ju göra det med trygghet när älskling kommer hem ikväll! :) Idag har vi molnigt & svalt ute, inte alls kallt men ingen tropisk värme heller, känns så skönt. Kan se redan att bladen på visa träd börjar bli lite gula så nog är hösten bara bakom hörnet. Men med en så underbar sommar som vi fått så gör det ingenting! Har kikat runt lite på höstplagg & mest basplagg men vet ju inte hur fort denna bulle till mage kommer att försvinna så jag vet inte riktigt vad jag ska satsa på för storlek ? Vet ju att jag inte kommer att vara nån mini xs nåmer ialf . . skulle ju som vara kul att beställa lite nytt till hösten! Nåväl vi får se hur det blir med den grejen. Idag ser det ut att bli en soft dag med evenetuellt ett kaffe besök i stan senare på eftermiddagen! :)

Hoppas ni får en bra onsdag

Förvärkar

Goddag . . Har inte hunnit sitta många minuter idag & faktiskt inte suttit vid datorn alls förräns nu. Var till mvc för kontroll på morgonen & berättade att jag har haft ont i magen imorse och det kommer som i vågor. Hon konstaterade att det börjar hända grejer nu, alltså har jag fått känna på dom första förvärkarna. Om det gör ont ? Mjo nog känns det lite grann det gör det, men inte så farligt ännu! Lite lustigt trodde att det skulle kännas annorlunda! :)
Nåväl allt såg bra ut hos BM. SF måttet låg på 35cm och hjärtljuden kring 135-140 ♥
Frågade även om hon kunde säga på ett ungefär hur stor han kommer att vara när lilleman födds och kring 3,5 - 3,7 ungefär. Normal stort med andra ord! :) Fast jag fick order om att försöka  äta nyttigt nu dom sista veckorna så att inte bebis lägger på sig för mkt av onödig fett.

Har varit igång hela dagen & nu ska jag faktiskt ta en lite paus & lägga mig i soffan o kolla nån film med syrran! Och faktiskt äta lite choklad, bara lite ;)

Hoppas ni haft en bra tisdag!

Hemma igen

Jo jag har varit borta hela dagen igen . . Varit hemma hos mina föräldrar & umgåtts med familjen! Men nu så är jag hemma igen och har egentligen varit det i två timmar. Ska snart gå o äta kvälls fika & sen hoppa i duschen. Gå ut en sista kisserunda med vovvarna och sen kolla tv & sooova. Har ju tidig väckning imorgon då jag ska till mvc för kontroll igen! :) Vi fick lite svalare väder här ändå mot dagen, bönerna blev hörda för en gångsskull ;)

Nu är det dags för kvällsfika!
GodNatt alla . . Kram

Vecka 38+0 (v.39)

 


Mamma:

Har du svårt att sova på nätterna? Det är inte lätt att hitta en bekväm ställning, försök att ta kuddar till hjälp. Nu är tiden då man inte gör mycket annat än väntar.Att föda i sommartid Veckorna före den beräknade förlossningen upplevs mycket olika av olika kvinnor. Vissa blir deprimerade mot slutet av graviditeten, blir labila till humöret, irriterade och har svårt att få någonting gjort. Andra får en drift att förbereda för barnets ankomst - se om sitt hus, sätter igång med storstädning, lagar mat, bakar och fryser in för kommande behov.

Kom ihåg... att packa väskan
  • journal från MVC
  • olja till massage
  • tjocka strumpor, tofflor
  • "mjukis" byxor
  • tandborste och tandkräm
  • hårborste, hårsnoddar, hårklämmor
  • tvål och schampo
  • amningsbehå och amningskupor
Barnet:

I vecka 38 är medelkroppslängden  50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm. Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft. 


Pappa:

Få kvinnor föder på uträknat förlossningsdatum - det är inte lätt att veta när man skall lägga in om sin ledighet. En god ide kan vara att fråga din egen mamma och svärmor om de födde tidigt eller sent. För de flesta blivande pappor eller partners är det självklart att vara med vid förlossningen - få känna sig delaktig och dela upplevelsen.

Så här tar du tiden på värkarna:

Titta på klockan och be den blivande mamman att tala om när värken börjar. Ta tiden från första "nu" genom hela värken och fortsätt genom hela den värkfria delen till nästa "nu" det vill säga när nästa värk börjar. Tiden räknas alltså från första värkens början till andra värkens början.

Under tiden på förlossningen kan du behöva en del saker tilll exempel:

  • Matsäck åt dig själv
  • Kanske en ren t-shirt, det är svettigt att vara med vid en förlossning
  • Pengar
  • Kameran
  • Tandborste och rakhyvel
  • Bok, om det drar ut på tiden


 

Informationen hämtad från: www.growingpeople.se


BB- väska

Detta är vad jag har packat i vår BB- väska!

Carita:

Sköna kläder
Amningsbh
Amingskupor
Hygienartiklar
Bindor & mjukt toapapper
Hårsnoddar
Lite smink för hemresan
Födelseplan
Blodgrupperings papper
Mobil laddaren

 Jani:

Sköna kläder
Hygienartiklar

Bebisen:

Bodysar
Byxor / sparkbyxor
"Älsklings" Sockorna
Filt
Blöjor
Tvättservetter


Fattas ännu lite grejer som ska packas, så som :

Något läsbart och ätbart åt mig & älskling
Plånbok / pengar
MP3 spelaren
Kameran
Hårborsten
Nalle & napp åt bebisen

Har ändå packat klart det mesta & skulle resten inte vara färdigpackat när det sker så finns det säkert tid att göra det då! Förhoppningsvis :=)




Ny vecka

GodMorgon allesammans . .
Tog en sovmorgon idag, gick inte upp förräns just före tio & det kände jag att jag behövde. Får passa på medans man kan, eller hur? :) Igårkväll fick vi åska igen, märkliga var att man brukar höra när det mullrar till ordentligt men denna gång såg jag mest bara en massa blixtar & hörde jätte lite muller. Hann som tur var dra ut alla kablar i tid så inget gick sönder! Vart fakstikt lite mysigt, synd att den började så sent hade annars suttit vid ett fönster & tittat ut, men nu var jag mest bara trött och väntade ut den så jag kunde ringa älskling och säga gonatt!

Vi har en ny vecka igen och jag sitter och funderar lite när hösten ska knacka på dörren. Varför jag säger så är för att jag sitter och toksvettas igen = hormoner . . Måste ju vara mina hormoner som börjat spöka ordentligt nu varför tänkte jag inte på det tidigare? ;) haha  Hursomhaver så riktigt längtar jag till kvällarna då det är svalare ute :) MEN är ändå tacksam för den otroligt varma & fina sommaren vi fick i år!

I veckan har jag minimalt på agendan. Imorgon ska jag till mvc för kontroll & denna gång är den på morgonen kl.10 i stället för kl. 13 som jag haft annars varje gång. Får inte glömma!!
Ska kanske baka lite till frysen, börjar väl vara dags?! Och så mkt mer än så var det inte, förösker ta det lugnt så gott det går! :) Nu är det hög tid för frukost i detta hus men återkommer senare.
Hoppas ni fått en bra start på veckan!


S V E T T A S I H J Ä L

Alltså ärligt talat, jag har gått runt och toksvettats hela dagen! Känner bara hur äckligt varm man är i hela kroppen . . ska ta en iskall dusch snart! Puhh blir inga outfits bilder heller då man ser ut som jag gör just nu . . idag lider jag verkligen av värmen om jag ska vara helt ärlig! . . . 

Nåväl har spenderat dagen med bror min & hans barn, så dagen har gått relativt fort. Brukar ju göra det med små barn! :) Har varit hem till mina föräldrar och ätit korvstroganoff och gott var det. Slapp göra mat hemma igen.  Lite roligt att våran väders grej på datorn har vissat att vi har moln & 20 grader hela dagen och i stället så har vi sol o närmare 30 grader ? MM man undrar ju hur bra koll dom har på det här! ;)

Roligare än såhär blir det inte idag, kanske återkommer senare på kvällen när man inte är så igenom stekhet som man är just nu! Hoppas ni har haft en bra söndag! :)
Kram Carita


 
Jag när jag inte toksvettades ;)


Låång dag

Idag har det varit en lång dag. Varit med barnen hela dagen lång & måste säga att krafterna inte riktigt fanns med idag alls. Men ibland blir det ju bara så! Nu har det i alla fall hunnit bli kväll och jag har rastat vovvarna för kvällen & duschat själv. Ska strax äta nå kvällsfika sen ska jag gå & lägga mig i sängen och kolla tv o äta fazer choklad som blev över från igår! :) Saknar älsklingen min, önskar att han kunnat vara hemma och sova brevid mig. Som sagt ibland slår saknaden till lite extra stort!

Som ni ser har jag knepat ihop en ny design . . eller ny & ny bilderna är nya men har ju haft liknande header förut men jag blev så nöjd med bilderna så det fick bli denna! :) Blir nog ändring igen sen när bebbisen är född.

Hoppas ni haft en bra lördag, nu är det kvällsfika & tv sen soooova!
GodNatt SovGott

Ny design

God morgon!
Är så sugen på en ny design på bloggen men som vanligt så velar jag fram & tillbaka med hur den ska se ut. Och så är jag ju inget proffs heller så det blir ju som det blir, men har ju varit rätt så nöjd med mina hittills! :)
Har en ide i huvudet men då måste jag knäppa lite nya foton för att få den som jag vill. Får se om jag hinner göra det idag, förhoppningsvis för det kliar i mina fingrar nu :)

Ännu en till jätte varm dag verkar det blir. Får man säga att man nästan längtar lite till hösten & svalare dagar? Det gör då jag ( lite i alla fall ) . . vi har haft en super fin sommar men värmen börjar bli lite mycket nu när det är SÅ varmt VARJE dag! Fast jag ska väl vara glad att det inte är höst/vinter ännu, har egentligen inte något annat att ha på mig än klänning/leggings tunika/ linne . . sånadär sommar plagg ni vet! ;)

Nu ska jag börja min dag här. Önskar er en riktigt toppen lördag!


Va tråkig jag är

Känner mig så extremt tråkig med mina inlägg här just nu, finns ju som inget nytt att berätta. Gör i princip samma saker varje dag! ;) Fick städat bastun & duschrummet idag och tänker inte göra det nåmer förräns bebben är född, för det var så mkt mer jobbigare med stor mage än utan mage ;) Nåväl kom hem för ett tag sen & det var bara att börja laga mat o det fort eftersom jag var så hungrig. Har köpt mig en Fazer choklad som jag tänkte avnjuta ikväll framför något bra program men är lite fundersam om min mage kommer att tycka om det! Hmm lite kan jag väl äta, tror jag! :)
Än en gång måste jag få säga vilken vilde jag har i magen. När jag körde hem så kändes det som att han skulle trycka ut sig själv, månne om han inte kommer lite tidigare ändå? :=)

Ska nog ta och gå o duscha o varva ner lite för ikväll, känner mig väldigt trött. Imorgon ska jag hjälpa till och ta hand om mina tre brors söner som ska hälsa på hos mamma & pappa i några timmar!
GodNatt alla . . .


Ps. 22 grader varmt en augusti kväll, det är ovanligt Ds.

Fredag & magont

GodMorgon!
Idag är det fredag men känns som vilken dag som helst då älskling inte kommer hem till helgen :( Men förhoppningsvis kommer han i början på nästa vecka, förhoppningsvis! Igår fick jag såå ont i magen verkligen riktigt magknip. Tror ändå det inte har något med bebisen att göra då jag haft så nu ett tag. Vet inte om det är något jag bara inte tål äta just nu eller vad det kan vara, men speciellt kul är det då inte! Bebisen är helvild i magen också, inte många lugna stunder här inte, får mig att fundera vilken slags vilde det kommer att vara utanför magen också! :) ♥

Kom på sådär från ingenstan igen att gud det är ju dags snart, han kan ju faktsikt titta ut när som helst. Och plötsligt får jag såndär panik att jag måste hinna göra allt innan . . har ju bastun & duschrummet att städa, hade tänkt hinna baka, hänga upp tavlor & grejer vid babyhörnan, tvätta kläder . .  jaa min lista kan göras lång! Fattar inte varför jag får sån mani att "fixa klart" aa hela huset i princip ;) lite roligt nu när jag tänker på det. BB väskorna är ialf nästan helt klara! :)

Nee nu ska knasjag  börja dagen här hemma :)
Hoppas ni får en trevlig fredag 

Pajbak igen!

Kom hem för ca 2 timmar sen och sen dess har jag hunnit laga mat, promenera med vovvarna och bakat en paj som ännu är i ugnen, den är snart klar! Blev såklart en jordgubbs/rabarber paj & vaniljsås till :)
Ska avnjuta den framför ett avsnitt av Ghost whisperer som jag spelat in. Nu ringde minsann klockan så jag måste nog gå ner och kika på hur pajen ser ut, gott doftar det då i hela huset! :)


Snabb godmorgon

Blir ett snabbt GodMorgon här nu ska kila iväg till stan en sväng.
Fint väder har vi igen & det verkar som att det blir ännu en super varm dag! :) Ska få i mig lite frukost nu & sen göra mig i ordning, håret står åt alla håll ;)

Hoppas ni får en toppen dag!


Godmorgon onsdag

God morgon allesammans . .
Jag är redan vaken & har varit det i en timma redan. Jag ska få besök av en kompis nu på morgonkvisten så därav den tidiga morgonen! :) Är inte trött för fem öre då jag somnade till hajen 3 igår kring 22 tiden.

Nu såhär några timmar senare . . .
Påbörjade detta inlägg imrose just före nio men hann aldrig avsluta då min vän kom på besök. Vi har suttit ute i solen i flera timmar & nu har jag fått i mig lite mat, blev vrålhungrig där ett tag! Har även varit till stan en sväng o hämtat Daisys medicin, så nu påbörjas henne 21 dagar långa kur. Märker redan skillnad när hon igår fick kortison sprutan, hon biter ju knappt på bena, mycket bra!

Lite senare ska Hanna gumman komma förbi innan honbrummar iväg till luleå igen. Ska bli snaisigt, kanske sista gången vi ses innan det är dags! :) Nåväl ska ta och smälta maten här nu, åt nog alldeles för mkt & alldeles för snabbt ;)
Hoppas ni har en bra onsdag kära vänner . . .


Veterinär besök & bad

Besöket hos veterinären gick jätte bra, Daisy var så snäll så.
Dom kom ialf fram till att hon har inflammerade tassar & det har även fått svamp i dom. Hon fick en kortison spruta på plats och så ska hon äta medicin i 21 dagar samt bada tassarna varannan dag med bakteriedödande medel. Ska hämta ut tabletterna imorgon. Det var som skönt att få ett svar på vad det kan vara men samtidigt ändå väldigt trist för henne att det blivit såhär. Vi ska även på återbesök om två veckor för och se om det blivit bättre & har det inte det så ska vi nog testa ifall hon är allergisk mot någonting. Så håll nu tummar & tår för oss! :)

Nu mot kvällskvisten har jag & syrran varit och badat Bonus på stranden. Daisy fick stanna hemma för tassarnas skull & för att hon ändå inte tycker om att bada. Bonus var så nöjd & glad, som jag sagt förrut han måste ha varit fisk i förra livet! :) Nu hade jag inte kameran med mig på stranden men tog några bilder på vovvarna innan vi åkte . .
Här är dom i full lek med bollen, krokodilen & mjukisbenet . . .














Godmorgon tisdag

Vaknade upp till solsken även denna morgon, härligt! :)
Hoppas bara det inte blir en alltför varm dag då det faktiskt börjar bli lite jobbigt nu. Men det är ju lovat medelhavs värme hit i veckan så jag får väl bara tacka & ta emot! ;) hehe Idag ska jag iväg till kalix veterinär med Daisy flickan, hon har ju tuggat på sina tassar som jag skrev i ett tidigare inlägg & dom misstänkte understimulans MEN nu har jag försökt mitt allra bästa i att stimulera henne varje dag & det spelar ingen roll vad jag gör för hon fortsätter bara att tugga på dom. Måste ju vara att hon har fått nåt? Hursomhelst så ska det bli jätte skönt att få det uppkollat nu så man får nå svar på vad det kan vara.  Mina fingrar var helt väck imorse, kunde inte knyta handen för det gjorde så ont . . ändå så ser det inte ut som att jag har så mkt vätska i dom så jag vet inte riktigt varför dom gör så på morgonen men som tur är så går det över ganska snabbt när jag tvingat mig själv att knyta handen :)

Har redan fått i mig frukost så tänkte att jag skulle ta en promenad med vovvarna alldeles snart . . .
Återkommer med rapport om hur det gick hos veterinären senare under dagen!

Hoppas ni får en Toppen Dag! :)


Vecka 37+0

 
 


Mamma:

Nu är det inte så långt kvar och föräldraledigheten har börjat för de flesta. Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern. De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet, 4 procent ligger med stjärten före. Huvudet - eller stjärten - tränger ner i bäckenet och fixerar sig. Tidpunkten varierar dock mycket, hos en förstföderska kan huvudet redan vara fixerat sedan flera veckor och hos en omföderska är det inte helt ovanligt att det sker först i samband med att förlossningen startar. Nattsömnen är inte så god som tidigare. Antingen måste du gå upp och kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova.

Barnet:


I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm. Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född.De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.


Pappa:

Det kan hända att både du och den blivande mamman drömmer mycket och att drömmarna är livliga. Många gånger beror drömmarna på oro och rädsla inför förlossningen. Har barnet navelsträngen runt halsen? Viss oro är normal men om den ger mardrömmar på natten och försvårar det dagliga livet behöver ni hjälp. Prata med er barnmorska. Ibland behövs en ingående genomgång av hur en förlossning går till, steg för steg.




Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Denna måndag snart slut

Och så har dagen gått jätte fort, kanske för att jag gjort en massor idag! :)
Detta är då vad jag gjort:

- Varit till försäkringskassan
- Handlat mat, extremt farligt när man är jätte hungrig ;)
- Köpt bets och betsat sängen klart!
- Städat här hemma
- Bakat en rabarber/jordgubbs smulpaj, gott gott!
- Tvättat massa tvätt
- Vattnat ute blommorna
- Lekt ute med vovvarna

Ska även och duscha vovven Didi idag hemma hos mina föräldrar. Är så lät att göra det där ute på altanen.
Har även hunnit slappa framför tvn i ca 1,5 tim. Kollade unga mödrar & csi som jag missade förra veckan.
Ska ännu ta dagens mag bilder men dom kommer senare & så ska jag packa dom där BB väskorna som jag inte fått tummen ur & gjort ;) Nåväl kommer somna gott ikväll!
Nu är det dags för mig att kila igen men först en bild på pajen som blev gudomligt god :)


Ensammen igen!

Nu har älskling åkt & jobbat igen och jag är ensammen hemma "igen". Känns väldigt trist men jag ska nog få tiden att rinna iväg som alltid! :) Lite grejer har jag minsann inplanerat denna vecka . .

• Springa i på försäkringskassa & fixa med lite grejer! VIKTIGT
• Köpa bets & lacka färdigt bottenplanet av spjälsängen (färgen räckte inte till)
• Åka till kalix veterinär med Daisy! VIKTIGT
• Tvätta vovven Didi
• Städa lite här hemma ( as usual )
• Förhoppningsvis ha en bakdag
• Ta lite foton på magen, idag är vi i v 37+0 :)

Det är väl det jag kan komma på nu som ska göras, får väl se i slutet av veckan vad som blivit gjort! ;)
God morgon på er föresten, hoppas ni får en underbar start på veckan. Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag börjar min dag ordentligt!


Solig söndag

God morgon soliga söndag!
Ännu en dag med fint väder. Igår var den dock helskum, regnade, åskade var soligt & kvavt. Inte så mkt att berätta egentligen ville bara säga godmorgon till er vänner! :) Idag ska vi vara på hemma plan & bara ta det lugnt . . Imorgon åker ju älskling tillbaka till jobbet så jag blir ensammen igen :(

Ska få målat spjälsängens botten idag ialf så är den också "helt" klar sen. Nåväl hoppas ni njuter av denna fina dag & har det riktigt gott! Kram Carita

Goddag lördag

Hejje . . Ouff vilken varm lördag vi har idag, sitter & svettas utan att ens behöva anstränga mig! ;) kul va?
Eftersom älskling är hemma över helgen så blir det inte mkt till bloggande, vilket ni säkert förstår. Men tänkte ändå skriva lite fort . . Idag har vi vaknat, ätit frukost & varit i farten som vanligt. Blir eventuellt att åka en sväng till kalix senare ikväll, men vi får se hur det blir med det. Vi har ialf bestämt oss för att inte åka till lulekalaset då det är lite blaj i år med artister som inte heller lockar alltför mkt!

Måste bara säga att jag har saknat mörkret lite grann, nu blir det ju mörkare för varje dag som går & det mysigaste är ju att det fortfarnde är så varmt om kvällarna. Dock blir det ju lite jobbigt när man ska sova men hursomhelst :) Har kikat lite på nya höst gardiner till middagsrummet & har hittat mig ett par som jag gillar starkt så ska nog ta och klicka hem dom.
Nåväl vi ska åka iväg igen så jag återkommer mest troligt imorgon igen för en snabb visit i alla fall! :)

Hoppas ni har en riktigt härlig & underbar helg!
Kramar Carita

RSS 2.0