Vilken helg!

Det var utlovat varmt till hela helgen men inte tycker jag det har varit så himla varmt, kanske tidvis men det har blåst kalla vindar från havet. Både igår och idag har jag ätit hos mina föräldrar & det blev lax med ny potatis "dopp i kopp" & sallad. Idag åt vi resten som blev över från igår. . jätte gott var det! Fick även i mig lite morsdags tårta eller rättare sagt tre bitar så nu behövs det inge mer kan jag då säga! ;=)
Sprang även in på ikea igår och köpte en hylla + lite små grejer till sovrummet. Det har ekat tomt på vägarna då jag plockat bort tavlorna som var och lagt dom i vardagsrummet i stället. Eftersom vi har ett grått grått sovrum så tänkte jag piffa upp det med lite rosa detaljer lite här och var, inget överdrivet men lite grann. Något som jag inte tror älskling har något emot då vi annars inte har nå typiska tjej färger i resten av huset, förutom toan som också går i rosa blommors tecken! :=) Söndag har det hunnit bli och idag ska vi få planterat dom där buskarna som blev köpta i fredags . . annars är det inget planerat, bara ta det lugnt!

Hoppas ni alla haft en varm och underbar helg!

Slappis söndag






♥ Dagens jag är väldigt rosa :) Båda linnena & mina nya slappisbyxor är från H&M.
Nagellack på tårna är "Poppy red" från Isadora, älskar den färgen!

Tröttmössa på en fredag

Ännu en dag har bara passerat förbi sådär i  turbo fart. . . Jag har varit till Granås med mamma och köpt lite mer blommor. Fick även två buskar som jag ska plantera imorgon för idag orkar jag helt enkelt inte. Hade stora planer på att städa kåken och göra både det ena och andra men man har inte riktigt samma ork & fart med en liten en i magen! :)
Har i alla fall hunnit med en del, bytit sängkläder, tömt diskmaskinen, tvättat kläder & hängt på tork, planterat lite blommor o vart ute med hundarna på gården. Nu är jag super duper uber trött & ryggen värker utav fasiken men det gör inget för det har varit en rolig dag! På vägen till granås såg vi 2 älgar, 5 harar, 4 renar, och 1 räv . . fattades bara björnen ;=) Gjorde till och med fynd i min skinnjacka, hittade 170 kronor, sånt är alltid kul! :)

Nu ska jag läsa lite bloggar medans jag väntar på min osthamburgare från frasses. Men först lite foton på blommorna!







Det ser kanske ut som om det är lite blommor men dom växer och blir större med tiden. Förra gången satte jag för mkt så det hängde över en massa! :) Man lär sig . . .

Torsdag 28 maj

Hejsan alla . .
Det har varit en full späckad dag återigen. På morgonen åkte jag och min mamma & handlade lite uteblommor. Hon var även snäll som köpte blommor till mig som inte hade råd ännu, Tack så mkt! :=) Så imorgon ska dom planteras i krukor. Klockan kvart i två hade vi träffen på gamla BB i kalix om smärtlindring. Men började fundera där mitt i allt om vi inte hamnat på fel träff eller något för vi skulle ju pratat om smärtlindring och hon visade mest bilder på synderby sjukhus och vad som händer när det väl är dags för förlossning. Vilket som så var hon i alla fall jätte bra och berättade allt så noga så nu har man något hum om vad som komma skall och hur allt går till. Efteråt åkte vi hem en sväng för att gå ut med vovvarna & sen åkte vi till J´s farmor & efter det till affären och handlade lite mat. Väl hemma bestämde jag mig för att gå ut och gå med vovvarna en sväng efter flera dagar utan lång prommis. Har ju som unte haft större lust att promenera i det vädret som varit. Nu sitter jag här med värkande fötter och en trött skalle :) . . . Ska bara visa er baby kläderna som kom på posten idag från H&M innan jag går ner och läser nyaste Chic tidningen! Lite vardagslyx

 




Kläderna är i storlek 62 men ändå så pluttigt små :)
Bebisen har varit lite extra vild idag i magen, speciellt på höger sida.:) Det går inte att beskriva känslan, den måste upplevas själv! Men härligt var det! ♥


Nu dags för lite Chic läsning!




Nyss hemkommen

Spenderat hela dagen i stan idag. Först hade vi ombesiktning eftersom den inte gick igenom förra gången men det gjorde den nu så det kändes skönt! :) Sen hade vi en massa dötid innan träffen på försäkringskassan så vi körde runt, kikade runt lite på elgiganten och bara fördröjde tid. Efter träffen åkte jag iväg och solade ett litet tag, 10 minuter för att vara exakt och kände efter det att kroppen skrek efter mat & dricka så det blev en snabb korv på shell :) Nu är vi hemma igen och förblir nog hemma resten av dagen. Känner mig lite trött i kropp & huvud så ska nog ta och vila mig lite . . Regnet har gjort mig orkelös känner jag och tills imorgon beställer jag sol & värme, Tack! :)


Premiepresent

Jag blev ju uppringd från Vi föräldrar som frågade om jag ville premunera på tidiningen och jag sa ja varför inte. Verkar ju vara en bra tidning med mkt nyttig läsning . . Nåväl till detta skulle jag få välja en premie present och valet var mellan en bok om barn eller en filt och jag valde boken. Nån dag sen kom det hem ett paket och vad tror ni inte låg där i ? Jo filten som jag inte valde ;=) men inte orkade jag börja tjafsa om det så jag behöll den och den var ju ändå rätt så söt . . .

 


Regnig onsdag

Igår var det så fint ute och idag precis tvärtom, regnet bara öser ner mer eller mindre! Har varit ganska dålig på att skriva den senaste tiden men det finns så mkt annat som också ska hinnas göras och ärligt hur kul är det att sitta framför datorn när man kan sitta ute i solen? ;) Igår fick jag ialf rensat lite ute på gården, men jisses vad tungt det är att slita bort rötter som rotat fast sig långt ner . . Puh! Har sån träningsvärk i rumpan av alla ställen, måste ha suttit konstigt eller spänt mig där omedvetet & så bara lite värk i armarna. Nåväl i veckan har vi två möten vi ska på, ett som är på försökringskassan idag & ett imorgon som är på gamla BB i kalix där vi ska få information om smärtlindring vid förlossning. Båda är anordnade av föräldra gruppen som vi går på just nu. Tycker det är jätte bra att första gångs föräldrar får ta del utav sånthär då alla  faktiskt inte vet allt som är bra att veta inför bebisens ankomst!

Hoppas ni får en trevlig och regnfri onsdag! :)

Sunny tuesday

God morgon alla glada . .
Har ni sovit gott? Det har jag gjort nu när jag kommit på att jag sover bäst näck utan tisha som trycker och skaver precis överallt. Trodde jag skulle bli tokig en kväll då allt var fel, till och med kuddarna var hårda och jävliga. Ska byta ut dom snart till fluffiga nya fräscha :) Idag ska jag fixa till på gården, ska eventuellt hämta lite blommor/buskar från brorsan och plantera på våran gård. Hur bra det kommer att gå tanke på mina icke gröna fingrar får man ju se ;=)
Nästa månad ska jag iväg och köpa blommor som ska planteras i krukor, på trappan och i hängamplar & även nånting till lusthuset och på trädgårdsbordet. Blir nog jätte fint :)
Nu ska jag byta om tänkte jag sen bege mig ut på gården & börja fixa . .

Hoppas ni får en toppenfin tisdag!



Vecka 27+0

Mamma:

Nu är det inte ovanligt att gravida kvinnor börjar känna av halsbränna eller tryck mot lungorna.
Du har vant dig vid att vara gravid, magen är en del av dig. Livmodern når halvvägs mellan naveln och revbenen. Liten eller stor mage, kvinnor är olika, huvudsaken är att du följer din kurva. Ibland kan det kännas jobbigt, kanske som att vara "premenstruell" eller så känns det bra, som att bli mer levande eller mer sig själv. För dig som mår bra i dina känslosvängningar är det inget problem, lite komiskt ibland kanske att du reagerar så kraftigt. Blodcirkulationen ökar kraftigt i kroppens alla organ, också i huden, mest påtaglig är ökningen i underarmar, händer och fötter. Genomblödningen i händerna ökar med cirka 5 gånger jämfört med kvinnor som inte är gravida. En gravid kvinna känner sig ofta allmänt varm, men speciellt känns händerna varma och fuktiga - och ibland också fötterna.



Barnet:

I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm. Hårstråna på huvudet är fortfarande små, tunna och bleka utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. De är ofta bara någon millimeter långa.

Barnet kan öppna sina ögon och börjar bli känsligt för ljus. Vid en klinisk undersökning med amnioskop (ett rör som man via kvinnans slida för in genom livmoderhalsen upp till fosterhinnorna) ser man att barnet försöker skydda sina ögon från instrumentets ljuskälla genom att vända sig bort eller sätta sina händer för ögonen. Man ser också att hjärtfrekvensen ökar som tecken på stress när fostret utsätts för ljusstimuli.



Pappa:


Så här dags i graviditeten brukar de blivande mammorna må som allra bäst. Ta tillvara på den här tiden innan magen blir för stor, gå på bio, teater, träffa vänner!  Kanske börjar du fundera på vad ni behöver till er baby.  Skötbord, barnvagn, bilbarnstol, säng, kläder och massor av blöjor.


Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Lite dåligt med update

Hej & välkommen säger vi till en ny vecka!
Blev inge bloggande igår alls då vi var i farten mest hela dagen, hälsade på hos min bror och J´s pappa. Kom inte hem förrän vid halv åtta nångång och eftersom det blev så sent så lagades det inte heller nå mat utan det blev takeaway från max. Efter maten ut med vovvarna, duschen och sen hoppa i sängen och kolla film.
Det var dåligt väder igår, regn och moln men idag skiner solen så fint därute. Planerade att jag skulle fixa rosbuskarna på baksidan av huset idag men efter att ha flängt runt lite igen & efter maten kände jag bara näe jag tar det imorgon! Ska dammsuga huset och plocka undan grejer i stället tänkte jag. Så det ska jag ta itu med nu :=)


Åska & smörgåstårta

Hej på kvälls kvisten!
Idag har vi haft åska som cirkulerat runt i timmar så därav inge bloggande idag. Blev i stället lite trädgårdsarbete och visit hos folk. När vi kom hem var det dags att göra smörgåstårtan och det tog ju sin lilla tid det också men nu är den klar alla fall! :) Efter smörgåstårt baket så for jag ut och gick en promenix med vovvarna i kvälls solen och det värmde så skönt, precis så som det gör på sommaren :=) Bladen har börja växa i träden och det tog bara några få dagar innan dom växte till sig så snart har vi officiellt sommar här uppe i norr också!
Vi har haft lite tråkigt här i hushållet & funderar på vad vi ska hitta på ikväll . . kanske åker vi iväg en sväng nånstans eller så blir det en lugn hemmakväll. Vi får se helt enkelt . . .

Önskar er en fortsatt trevlig lördagskväll! :=)

Daisy söta

Sitter i min garderob medans jag fotar dagens . . lilla plutten :=)


Fredagens





♥ Idag myser jag runt i Linne, farfarstop och leegings från H&M.
Ute har jag även på mig skinnjacka från Haléns & skinnskor Skopunkten men det fick jag inge bild på eftersom kameran la av :(

Cheesecake

Hejsan alla . .
Hur mår ni idag? Själv mår jag bra, förutom lite magknip men det börjar gå över som tur är.
Igår när vi var och handlade grejer till smörgåstårtan som jag ska baka imorgon så köpte vi samtidgt ingredienser till en Cheesecake som jag velat göra. Hittade receptet hos bloggaren Prinsessans dagbok . Sagt och gjort så gjorde jag den igår kväll & imorse så garnerade jag den med färska jordgubbar & sen så var det dags att provsmaka o . . joo den var jätte god! :=) Något söt men nästa gång ska jag ha i lite mer och olika bär så blir det ännu godare!

 

Om ni vill ha receptet så är det bara att hojjta till! :)



Torsdagens

 
 
♥ Dagens jag: mama jeans & organic cotton topp H&M, Kofta Vero Moda, Hade sandaler först men bytte till mina skinnskor istället Skopunkten. Mina örhängen är från H&M dom också, haft dom i flera år men det var länge sen jag hade på dom.

Kristi himmelfärds dag!

God morgon på er alla . .
Solen skiner på här och det ser ut att bli en wonderful dag! Det är ju kristi himmelfärds dag idag och jag har hela tiden sagt att det är skärtorsdag, men den har väl redan varit om jag inte minns helt fel? ;=)
Nåväl hursomhelst ska ta och hoppa i duschen alldeles snart & fixa håret och sen får vi se vad dagen för med sig! :)

Hoppas ni får en trevlig torsdag!



Ps. Neej neej Hanna gumman du är jätte fin på bilden :) D.s

Dagens lunch!

 



 

Stekt bacon & grönsaker i ostsås med makkaroner! Enkelt och gott :=)

En lite kall onsdag

God morgon alla!
Blev inget "hörs senare" igår . . hade en sån tråkig & tröttsam dag så hade egentligen inget att skriva heller.
Så kan det ju också bli ibland. Idag är det kallare ute och det kom även några droppar regn när jag körde syster till skolan. Men det gör inget för jag ska fixa inomhus idag tänkte jag, ni vet dammsuga & sånt. Sitter just nu och lyssnar på Veronicas Untouched på spotify och jag blir så glad i kroppen av den låten, känner mig bara för att ställa mig upp och dansa! ;=) Snart har även denna månad passerat förbi, redan den 20:e maj . . hujja va tiden springer iväg. Men det är helt ok för nästa månad ska jag och handla massa bebis grejer & börja fixa med babyhörnan och även åka och hälsa på Hanna gumman i älvsbyn! :=) Blir även ett år äldre igen nästa månad och då hade jag tänkt göra nå skoj, vad det blir har jag ingen aning ännu och så är det ju även midsommar nästa månad. Jag tycker om juni, massa skoj den månaden! :)



Jag & Hanna gumman på hennes 18 eller 19 års dag! :)

Godmorgon tisdag

Inatt har jag sovit riktigt gott och inte vaknat en endaste gång! Sömn var nog vad jag behövde efter gårdagens tidiga uppstigning ;) Imorse åkte älskling iväg och jobbar igen så jag blir ensammen i ca 2 dagar men det går ju fort och kanske får jag besök av lillasyster som håller mig sällskap. Dagens planer är plocka in tvätten som är ute på tork, ut och promenera med alla tre vovvar, kika efter nå jobb som jag har tappat lusten helt till men måste ju och så åker jag nog en sväng förbi mina föräldrar. Det var väl det, mina stora planer för dagen ;) haha
Idag är det lite kallare ute men solen lyser ändå, kan ju vara skönt med lite lite blåst när man går, blir annars så lätt svettigt! Nåväl ni får ha en så trevlig tisdag så hörs vi senare.


Överlevde dagen

Överlevde dagen utan en middagslur, konstigt nog! Måste ju vara den härliga sommar solen som håller mig pigg och glad! :) Idag har det varit riktigt hett ute och dagen har spenderats i mestadels utomhus och fikade min andra frukost ute för första gångem. Till middag blev det grillat och även den avnjöts ute . . Sommar sommar, finns det nåt bättre? :=)
Men tror nog att jag måste byta solskydd, får massa konstiga prickar utav det på armarna. Får ta och fixa det snarast!

Har ni haft en fin och trevlig dag ute i solen? :)

Fint tyg från ikea

Kikade runt lite på Ikeas hemsida igår kväll och hittade dessa fina tyger. Blev speciellt förtjust i den rosa/orange mönstrade, vill göra kuddfodral av det tyget till sovrummet! :) Blir nog säkert jätte snyggt. Tänkte ju först köpa färdiga kuddfodral men hittar inga som faller mig i smaken just nu så varför inte sy själv? Är ju inte så himla svårt! ;=)

 
 

Foton lånade från IKEA

Vecka 26+0

 


Mamma:


Du kan få graviditetsstrimmor. Dessa strimmor uppstår på grund av att huden sträcks ut för fort. Tre av fem kvinnor drabbas av detta .Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln. Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp! Barnmorskan lyssnar alltid på barnets hjärtat och räknar hjärtslagen, numer med doptone. Det gör att både du och blivande pappan själv kan höra hjärtljuden. Vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut.? I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor. Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?


Barnet:

I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm. Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner. Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.


Pappa:

Nu kan du få din nattsömn störd. Barnet har vuxit och kan ge värk i ryggen hos den blivande mamman, det blir jobbigt att hitta en skön sovställning. Använd kuddar på lämpliga ställen till exempel mellan knäna då hon ligger på sidan. Prova er fram!


Informationen hämtad från : www.growingpeople.se

Hejsan pigg lärka här!

God morgon alla som är vakna & resten som sover . . .
Ni kommer inte tro mig när jag säger vilken tid jag vaknat idag . . . just före 4 faktiskt! :)   Låg och vred & vände på mig och tillslut blev jag less och klev upp. Men misstänker att det blir en powernap på dagen! Solen skiner ute och det verkar bli ännu en till vacker dag, det är så härligt.
Nu ska jag hämta en kopp kaffe, det var lite jobbigt att försöka skriva tyst så att jag inte väcker älskling! ;)

Hoppas ni får en bra start på nya veckan!

Fredagens

 


Igår efter gårdkrattningen & allt så slängde jag på mig lite lättare kläder. Allt är från H&M och kjolen är flera år gammal men fortfarande en sommarfavorit! :)

Hejsan helg!

Vilket underbart väder vi har haft hela helgen, är så glad! :=)
Igår började dagen lagom tidigt, kring 10 snåret & efter frukost så gick vi ut på gården och började fixa. Älskling tvättade bilen som var i behov av det och jag krattade det sista så att vi skulle få sätta utemöblerna på plats. Tvättade & torkade möblerna, satte dynorna & parasolen på plats! Nu fattas bara lite fina blommor på bordet & någon fin ljusstake :) Har även tagit ut krukorna som det ska planteras blommor i men det dröjer ännu ett litet tag. Köpte sånadär stora korgar i 3 pack för två sommrar sen och dom tänkte jag plantera nåt fint i, inte samma blommor som förra gången utan något annat. Jag har verkligen inga gröna fingrar så vi får väl se vad det blir. Lyckades ju hålla förrförra sommaren blommor vid liv så det är ju bra! ;=)  Alla rosbuskar som vi har på gården ska klippas ner för dom ser förjäkliga ut, som sagt no green fingers here. Tänkte jag skulle kolla ifall jag hittar färdiga buskar som man kan planera vid ingången till gården eller kanske vid lusthuset.

Idag har vi inga måsten så jag tänkte jag bara skulle sitta och njuta av vädret därute & gå en promenad med vovvarna. Igår hände ju något som jag bestämde mig för att inte fick hända, jag brände mig  lite grann på ena axeln. Såklart glömde jag solkrämen & tänkte att jag rör mig så mkt så inte bränner jag mig! Fick ju äta upp mina ord och idag ska jag då smörja mig, inte att förlgömma! :) En t-shirt åker även på för att skydda axeln.



-Utemöblerna-


-Blomkorgarna-

Flängt fram & tillbax

Nu har jag varit igång nästan hela tiden. Storhandlat, bytit rena sängkläder, dammsugit övervåningen, plockat undan, torkat bord . . jaa allt smått som man måste göra dagligen nästan. Vart en sväng ut med vovvarna också och kastade pinne & boll . . det gillade dom! :) Så nu ska jag unna mig lite slapptid med Vi föräldrar & choklad *Mums* !



Lite senare får vi besök av Hanna gumman & hennes new man! ;=)

Fredagens

 
 

♥ Dagens jag består utav, Klänning från Lindex, Linnekavaj & strumpbyxa H&M. Skinnskor från Skopunkten & solbriller från Kappalh. Men nog blev det varmt med tjocka strumpbyxor i solen, puhh men å andra sidan så vart det lagom när det gick i moln så ;=)  Satte även upp håret just efter bilderna var tagna!

Det är fredag igen!

Haft lite sovmorgon igen, lika bra och passa på medans man kan, eller hur? :)
Solen lyser sin frånvaro idag men trots det är det ganska varmt ute & hoppas ju naturligtvis att den ska kika fram mot dagen gång. Såg på min lilla babybubbla att det nu bara är 100 dagar kvar till bebisens ankomst, dom 100 lyckliga dagarna brukar man väl säga? Har jag läst nånstans i alla fall :) Det låter så långt borta när man säger hundra dagar men inte så långt borta när man säger ca 3 månader eller 15 veckor. . . Men sommaren är snart här och då kommer tiden att bara rusa fram, det är jag säker på så snart är vi framme! :)
Ska nog ta och byta om och sen ska vi börja bege oss till staden för storhandling av mat, igen. Frågar er samma sak som jag frågade älskling nån dag sen att "varför kan inte kylen fyllas på av sig själv", skulle vara mkt enklare så! :)

Trevlig fredag på er . . .


Föräldragrupp: andra gången

Vi var väldigt få som var på dagens föräldra grupp, bara ynka tre styckna! Antar att dom flesta var tvungna att jobba eller så vågade dom inte komma eftersom vi idag pratade om förlossning & fick se en film ;=) Nee jag bara skojar!
Filmen handlade i alla fall om kvinnor som valt att föda så naturligt som möjligt och utan någon som helst mediciner & smärtlindring. Efter att ha sett filmen så kan jag ju säga från mitt perspektiv att nog är det ju starkt gjort att klara av detta utan nån som helst smärtlindring då det fakstikt gör jätte ont. Något som man inte ska sopa under mattan. Såklart har alla olika smärtgränser men tror nog att alla som fött barn kan hålla med om att det inte var som en picknik i parken precis! :=) Men i slutändan så är det ju något positivt! Nåväl det jag skulle komma till var att jag själv inte skulle vilja föda utan tillgång till smärtlindring ifall jag behöver det & utan massa barnmorskor runtomkring mig, det känns som en trygghet att veta att dom finns där och hjälper mig när jag behöver hjälp. Men detta kan ju naturligtvis ändras men så känner jag just nu. Sen ska man ju gå in i det hela med en positiv syn och säga till sig själv att detta kommer att gå fint & jag gör mitt bästa. Själv har jag ju ett tag kvar till förlossningen men försöker att inte tänka på det så mycket eftersom det är något som man måste gå igenom när man ska ha barn. Försöker inte heller att ta till mig så mycket om andras berättelser eller skräckberättelser, då allas skiljer sig och ingens är den andra lik.



♥♥♥

Dagens jag

 

♥ Idag har jag på mig Linnekavaj, topp & mama jeans från H&M. Grönt linne som är lånat & tror den är från Vila, Solbriller Kappalh, Vita skinnskor Skopunkten. Har även på mig ett långt halsband men minnet tryter sig lite här nu men tror den är från Seppälä?  ;=)

Torsdag den fina

God morgon eller snart får man väl säga goddag! :)
Idag sov jag till nästan nio, alltså nästan 11 timmar sömn samanlagt. Kan ju vara skönt ibland det också, speciellt nu när jag är ruskit trött på eftermiddagen/kvällar vad jag än gör. Nåväl det ordnar sig säkerligen! Idag har vi strålande sol igen och jag ska snart bege mig ut på promenad tänkte jag & så kanske jag fortsätter och pyssla med gården lite sen, vi får se.  Nu måste jag gå och släppa in katten som klöser sönder ytterdörren . . ajaj

En riktigt glad & fin torsdag önskar jag er alla

Ont i huvudet

Frisör besök gick bra idag. Var ju en aning slitet på topparna men det visste jag ju redan. Hon toppade bort det slitna, klippte lite etapper och lugg. Känns ovant igen att ha lugg men det tar några dagar innan man blir van igen :) Ska nog ta och tona håret snart också så man får lite glans. Ska nog ta mig nåt att äta har nämligen ont i huvudet igen & känner mig aningen trötter. Kan inte järntabletterna börja verka nångång?

Nåväl det får vara allt för mig idag! Imorgon ska jag på föräldragruppsträffen igen och då ska det diskuteras om förlossning och se film! Spännande.
Imorgon kommer även älskling hem, äntligen! :)

Kramar carita


Onsdag

 

♥ Idag har jag på mig nya tunikan/klänningen från Ellos, linne & mama leggings från H&M

Ny frisyr

 


Matthew Williamson for H&M



Matthew Williamson har designat några plagg som finns på H&M just nu . . Mycket färglatt må jag säga :=)
Det var några som föll mig i smaken :


Denna färglada tunika


Och denna klänning med inte fullt så skrikande färger!


What a nice day

Good moorgon allihopa! Hoppas ni alla sovit gott och är utvilade. Det är jag efter 10 timmars sömn & det känns extra härligt idag! :) och huvudvärken som jag hade igår hela kvällen är väck, skönt det också! Måste vara järnbristen som inte blivit som den ska ännu. Ute är det soligt och varmt igen och fåglarna kvittrade på när jag var ute med vovvarna nu på morgonen. Man får sån längtan till sommaren, även om den bara är ett stenkast ifrån oss. Idag ska jag ju som ni vet till frissan och sitter här och vill att tiden ska gå megafort så klockan ska slå 15.00 ;=) Ska åka i god tid så jag hinner tanka bilen och kika lite i tidningarna ifall jag hittar nån frisyr som faller mig i smaken. Vet ju redan att jag ska ha lugg men resten av håret då?

Önskar er alla en fin dag!

Tråkig dag!

Har konstaterat att det är riktigt tråkigt att vara hemma själv i flera dagar. Visst behöver man det ibland men bara ibland! :)
Har varit och krattat ute på morgonen i några timmar, varit på promenad, lagat mat & kollat lite tv. Men nu så börjar jag ha slut på ideér på vad jag ska göra! Imorgon har jag alla fall frissan tid så det har jag att längta till. Näe om man skulle kanske färga ögonbrynen och måla naglarna eller nåt . . .
 Ha det fint mina vänner!

God morgon tisdag!

Ännu en solig och varm dag har vi fått! Ska nog spendera dagen utomhus, det måste man ju när det är så härligt väder! :)
Har hunnit för josefine till skolan, äta frukost, rasta vovvarna, ringt älskling & läst lite bloggar. Men nu börjar det kännas trist att sitta framför denna dumburk så jag ska nog ta och bege mig ut, först äta lite frukt :=)

Hoppas ni får en underbar dag!

Kvällsbestyr

Tänkte jag skulle slänga i mig lite kvällsfika med syster yster som sover över här och håller mig sällskap, Sen ut med vovvarna, smörja in mig med dove summer glow för nu är jag trött på min bleka hud! ;=) Sen hoppa i säng och kolla på veckans CSI avsnitt . . Efter den kommer jag nog somna bums känner jag. Så är det när man vaknar tidigt.
Näe hörrni gott folk, ni får sova så gott så hörs vi mer imorgon!

Kram Carita

Den kom . .

Paketet alltså! :)
Tunikan var jätte fin, mer som en klänning på mig men det gör inget. Bh:na som jag beställde såg gigantiska ut och jag tänkte först att näe nu har jag gått och trott att jag fått större boobs än vad jag har ;) men när jag väl testade dom så satt dom skit bra och det bästa att dom inte trycker under på revbenen! Tummen upp.
Biknin orkade jag inte testa men den såg ut att passa och hipstersen jaa dom är nog säkert bra dom också. Med i paketet kom även en fin t-shirt & byxor åt älskling som han får se när han kommer hem. Beställde ju även tre klänningar till sommaren men dom får jag vänta på snällt i några veckor till.







I Like




H&M har fått in riktigt snygga & billiga smycken nu till sommaren. Mycket guld blandat med olika färger syns just nu och kan ju inte säga mer än att det fakstikt är skitsnyggt!

Väntar på paket

Vilket underbart väder vi haft idag. Riktigt skönt och varmt blev det när jag var ute imorse & krattade löv! :) Försökte ändå att ha på mig jackan så mkt det gick så jag inte blir sjuk igen. Nu mot dagen så har det börjat blåsa lite kallt, även lite regn skurar & moln har börjat dyka upp. Är förövrigt jätte trött just nu och har inte så mkt att göra. Tänkte åka in till stan och hämta ut paket men sms aviet vill inte komma till min mobil ;) Ska åka förbi mina föräldrar ialf på ett tag.

Vecka 25+0

Mamma:

Allt eftersom magen växer och blir tyngre kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck emot bäckenet.
Från och med denna vecka följer din barnmorska livmoderns tillväxt genom att mäta avståndet från blygdbenet till livmoderns högsta punkt, symfys-fundus-måttet (förkortas i din journal SF-mått). Måtten kryssas in på en kurva i din journal, man får ett så kallat gravidogram. I denna vecka är SF omkring 23 cm. Det skiljer en hel del kvinnor emellan och en mätning säger väldigt lite. Det är ökningen av upprepade mätningar som ger en god uppfattning av barnets tillväxt.


Barnet:

I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar. Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger. Till för tidig förlossning, prematur, räknas alla som föder före 37 fullgångna veckor. En normal graviditet är 40 fullgångna veckor. Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka.


Pappa:

Om ni inte gjort det tidigare, anmäl er till en föräldragrupp, de brukar börja någon gång mellan vecka 20-30. Ni anmäler er på mödravårdcentralen. Att träffas i grupp ger ett bra stöd. Den ger dig som blivande pappa hjälp att förstå din roll vid förlossningen. På många platser finns det även pappagrupper.



Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Josefines 12-års party

 




 
 


It´s monday and sunny

God morgon!
En tidig morgon för min del då jag ville pussa & krama älskling hejdå som ska åka och jobba i några dagar i finland. Jag är ensammen här med alla djuren igen men tiden kommer nog att gå fort, har massor som jag ska försöka få bortgjort nu under veckan. Det är soligt och fint idag & det lär nog bli en varm dag. Det uppskattas verkligen! :) Ska nog vara ute på gården och fortsätta kratta lite löv nu när nästan all snö har smältit bort.

Har glömt bort att säga att jag ska till frisören på onsdag, Ä N T L I G E N ! :) Ni förstår inte hur jag längtat att få detta barr klippt. Åh det ska bli så fint sen. Mamma var snäll & betalade åt mig som är lite av en fattiglapp förtillfället ! :=)
Ska försöka behålla så mkt som möjligt på längden då jag inte vill bli korthårig igen och lugg ska införskaffas igen då jag trivdes i det så mycket förut. Måste ju alltid fixas varje morgon & lär bli varmt till sommaren men det skiter jag i :)
Sen ska jag be henne förtunna av lite av mitt hår om det går på något sätt.


Jag med lugg 2005 tror jag det var!


Hoppas ni får en bra start på veckan! :)

Busy day

Hej hej . .
Gud vilket väder vi har idag. Det bara regnar konstants alltså, uscha va tråkigt! Nåväl idag har det inte blivit nå bloggande eftersom vi fixat till josefines fest som är på G just nu. Har sminkat henne & fixat håret, bakat muffins och glasyrerat dom ;) Om man nu säger så? Eller där ljög jag lite, vi har bara bakat dom gluten fria muffinsen resten köpte vi i affären! ;=) Har fotat min fina dukning & dom läckra muffinsen så får ni se sen. Även födelsedags barnet som är så fin idag! :) Nu ska jag fortsätta med mitt här & snart måste jag hjälpa till med en tävling.

Hej så länge mina vänner . .

Bara jag uppe?

Good morgon . .
Har vaknat as tidigt idag, kl.5.30 närmare bestämt för då hade Didi bestämt sig att han skulle minsann ut & bajsa.
När vi kommer in så skakar han på sig och vad händer inte då ? Jo löspoopet flyger överallt i hallen. Trevlig morgon med andra ord! Förökte somna om men gav upp eftersom jag sällan kan somna om ifall jag vaknat till nog mkt. Så jag gick ner, kokade kaffe, åt en yoghurt och läste reklam medans jag väntade på kaffet. Nu sitter jag här, förmodligen helt ensam vid den här tiden ;) Idag mår jag aningens bättre, men bara aningens. Men har inte tid att vara sjuk då vi ska och fira min lilla syster som fyller 12 år idag och så har jag lovat åka med henne och köpa grejer till hennes party imorgon.

Här regnar det föresten idag, hoppas ni andra har lite bättre väder än vi här i norr! :)

Mvc besök & föräldra grupp

Hejsan på kvällskvisten!
Vi har varit i farten mer eller mindre hela dagen. Hade mvc tid kl 13.00 och där fick vi göra alla obligatoiska tester som man gör varje gång. Eller ja dom mätte min mage för första gången idag & så fick vi ju höra på hjärtljudet igen som alltid är lika härligt! ♥ Man kunde riktigt höra hur han sprang runt där i magen och hela magen skakade till bokstavligen när lillen sparkade :) Fick även ordinationer att börja äta järn & folsyre tabletter eftersom mitt järnvärde hade sjunkit rejält sen sist så det blev ett snabb visit till apoteket också. Vi blev även anmälda till föräldra gruppen som var för första gången idag och det var ju helt trevligt. Pratade bara lite sådär allmänt nu första gången men nästa gång ska vi prata om förlossning och få se en film. Det var även kul att träffa andra blivande första gångs föräldrar!
Det enda dåliga med denna dag är att jag mått totalt crap hela dagen. Så det var just och just att jag klarade av mina besök idag. Näsan har runnit som Niagra falls & huvudet känns sprängfyllt med ja jag vet inte riktigt vad och ögonen rinner utav tusan och ont i halsen har jag också! :(  ärligt så vet jag inte om jag orkar känna mig såhär dålig nåmer. Känns så trist att sitta och klaga men ingen mår ju tipp topp alltid, så är det ju bara!
Tänkte jag skulle titta veckans avsnitt av The hills och fortsätta snyta floder ;)

God natt på er alla!
Hoppas jag mår bättre imorgon.



Vecka 24+3

SF mått : 23cm, helt normalt.
Hjärtljud: kring 145-150
Min vikt: 61kg, har alltså gått upp 7kg sen inskrivningen.



Torsdag

 

♥ Bolero, Josefssons
♥ Korallfärgad linne, Mama Jeans, H&M
♥ Ute blir det skinnskor med rosett, skopunkten & sjal & jacka H&M

Nu ska vi åka på MVC besök!

Just inkommen från promenad

Kom alldeles just in från promenaden med vovvarna. Det var verkligen härligt att få promenera lite, trots regn. Började just regna då jag skulle gå ut med Bonus men så kom jag på att jag har paraply, en räddare i nöden! :)
Nu sitter jag här vid datorn & ska äta lite lax som blev över från lunchen/middagen. Jag vart så sugen på fisk idag så det blev ugns stekt lax med potatis och kall vitlöksås. . . Så himla gott jag lovar!
Har föresten efter efter 5 år bytit smycke i näsan, från ring till liten liten diamant plop . . söt men ganska liten så den syns knappt, perfekt!


Just inkommen från promenaden.

Dagens tråkiga

 

Dagens tråkiga klädsel. Känns som att jag har samma kläder på mig varje dag! Håret är skitrisigt & tråkigt och huden är blek . . BLÄ! Lite gnäll gnäll från min sida ;=)
Nåja byxor H&M mama, farfarstopp H&M, linne Vero moda. Ute hade jag på mig mina fina skinnskor, sjal & skinnjacka!

Ingen bra dag

Hade ingen bra dag igår. Hade ont i halsen, kände mig febrig & jaa mådde helt enkelt bajs!
Därav brist på bloggande men idag mår jag bättre även om näsan rinner stup i kvarten ;) Ohh nej tänk om jag drabbats av svinsjukan? Näe man ska inte börja inbilla sig för då går det illa. Har ju klarat mig från vinterns alla sjukdomar så det är väl på tiden att jag också skulle drabbas av nån liten influensa. Hoppas det bara stannar där också!
Försökte pigga upp mig själv på kvällen med ett fotbad & målade mina tånaglar med älsklings fägen Poppy red och det gick ju lite sisådär. Magen tar redan emot ganska bra så får se hur jag ska fixa det här med tånagelmålningen i sommar :) Nu ska jag äta min andra portion frukost för idag . .

Trevlig onsdag på er alla . . .

Nu kom regnet

God morgon! Har ni sovit gott? Själv har jag sovit hyffsat, har bara haft jäkelst ont i halsen bara. Vaknade redan just efter sju och tittade ut & ser att det är mulet och regn :( När jag skulle gå ut med vovvarna så gav Bonus mig en blick att " Näe ska du dra ut mig i detta kalla regniga väder, hade hellre stannat kvar i sängen" ;=) ! Sitter och funderar vad jag ska pyssla med idag, känns som att det blir en trist händelselös dag & det gillar jag inte. Vill ju helst ha nåt att göra hela tiden. Skulle sitta fint med ett jobb just nu :) Och ni som har ett jobb ska verkligen vara tacksamma för det. Hur jobbigt & trist det än må vara så får ni en inkomst och känna att ni gör något bra utav er dag. Nåväl det har slutat regna för just nu så kanske borde passa på att gå en promenad.

Hej så länge

Dagen i stort sett

Öppnade mina blå lite efter 8 imorse och kände mig så pigg & glad! :) Hade och har fortfarande lite ont i halsen men det tänkte jag inte låta mig störas av minsann. Drack min morgon kaffe & läste lite bloggar, åt frukost & sen målade jag klart det sista jag hade av mitt projekt. Sen gick jag en runda med vovvarna och efter det började jag sopa gården och efter sopandet så tog jag en behövlig paus i solen, så underbart det var. Nu är det inte mkt kvar att sopa, bara lite kring bilarna. Det var lovat regn och kallt för idag men istället fick vi sol & värme, man tackar så mycket! :=) I skuggan stod det 15+ så det måste ju ha vart kring 20 i solen nästan. Sånt vill vi gärna ha mer av. Har även hunnit tvätta kläder, vara till stan och lämna baby kläder som vi ej behöver, varit en sväng till mina föräldrar & fotat barbordet som ska säljas. Mmm det har varit en fullspäckad dag men ändå trevlig.
Nu ska jag hämta ett glas vatten & resten av lördagsgodiset som blev över och läsa lite bloggar . . .

Hoppas ni haft en lika härlig dag som jag! :)


Måndag

 
♥ Korallfägad tunika, leggings H&M mama. Ute hade jag mina svarta Duffy stövlar samt jacka & sjal H&M igen.
Solbrillor från Kappalh.

Vecka 24+0

 

Mamma:

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Det är inte ovanligt med halsbränna och ryggont. På grund av att blodmängden i kroppen ökar och att kroppstemperaturen stiger något får många kvinnor en rosig hy under graviditeten. Huden sväller och tar upp mer fukt, den kan också bli fet och finnig. Den ökande blodmängden innebär också att du svettas mer.


Barnet:

I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr. Huvudets omkrets är 22,5 cm. Foster som utsätts för ljudstress reagerar genom att hjärtat slår fortare - men de vänjer sig. Om ett foster utsätts för upprepad ljudstress reagerar det allt mindre på ljudet. Det kallas tillvänjning, habituering, vilket är en form av inlärning.

Pappa:

Att hitta ett namn åt barnet är både roligt och spännande. Varför inte köpa eller låna en namnbok. Det finns några saker att tänka på, hur låter smeknamnet, är det svårt att stava eller uttala det? Kan man associera namnet till något dumt?


Information hämtad från : www.growingpeople.se

Vovvarna efter duschen

Här får ni se några foton på vovvarna efter en sväng i duschen. Didi är den enda som inte blev tvättad den kvällen, tar så himla lång tid så han får duscha ikväll i stället! :)


 
 


 Och simba ville ut som i vanlig ordning . . .

 


Har några videoklipp på Daisy när hon duschar & efter duschen när hon drar sig runt på golvet som en mopp. Ni borde höra henne i duschen, hon låter som om hon skulle vara döendes eller något och skriker för fulla muggar! :) sötisen . . Kanske kan kolla ifall jag kan ladda ner dom så får ni se. OM jag nu förstår mig på hur man ska göra dvs ;)

Lilla projektet

Skrev ju igår att jag höll på med ett litet projekt här hemma. Projektet var då målning av ramar & två krukor :)
Målade 5 trä ramar vita & två beigea krukor vita dom också, tyckte det blev jätte bra!

Före . .

 


Och efter . .




 

På sista bilden ser ni dom två trä ramarna. På väggen där ska det även hängas en spegel så småningom. Kommer att bli jätte fint i slutändan! :) Kanske även målar bordet men det är ett senare projekt i såfall.


Dagen kom & dagen gick

Så börjar denna dag nå sitt slut och inte blev det o fixa med gården idag, städade sovrummet & dammsög huset i stället. När man bor i ett hus tar sysslorna aldrig slut känns det som. Nåväl idag blev vi bjudna på middag hos J´s farmor så vi har varit där och ätit. När vi kom hem började jag med mitt lilla projekt som jag tänkt göra ett tag nu men bara inte fått fingret ur arslet för att göra. Ni får se bilder imorgon på vad det är! :)
Har suttit och funderat på att jag är ganska dålig på att publicera bilder på bloggen, tråkigt tycker jag så det ska jag förbättra mig på! I promise :)
Nu börjar det vara hög tid att ta ut vovvarna på kisserunda . . .

God natt mina vänner.

Söndag & kallt

Hejsan . . .
Söndag idag och jag har sovit riktigt skönt i natt. Men det börjar bli aningen för varmt i sovrummet ( som det alltid blir till sommaren )så det är dags att plocka upp våran golvfläkt. Solet tittar fram just och just men det är inte varmt ute. Börjar bli smått frustrerad på att det minsann aldrig är V A R M T ! Skulle passa bra att ta en utlandssemester nu och sen komma hem när sommaren börjat på riktigt ;)
Nåväl dagens stora planer är att fortsätta fixa gården & denna gång ska jag ha handskar på mig så inte blåsorna blir större! :P Tittade just på almanackan och insåg att det idag 3 maj är två år sedan vi gjorde våran Road trip i USA . Herreminge vad tiden rinner iväg! Det var då en once in a life time resa, helt underbart!

Trevlig & förhoppningsvis solig och varm söndag önskar jag er alla . .



Sol i flaska

Ville ju åka och sola på solariet några gånger innan sommaren, bara för att ge färgern en lite spark åt rätt håll men det blev ju aldrig av. Men ska ta och göra det några få gånger nu i maj & sen tänkte jag börja smörja mig med bus i stället. Tycker att vanliga bus ger för mycket färg till en för vinter blek hud alldeles sådär i början så jag brukar smörja mig med Doves summer glow som ger en lätt lätt brunton på huden & som jag tycker funkar fint. Enda är väl att man får smörja sig kontinuerligt för att färgern ska hålla. Sen på sommaren så låter man ju den riktiga solen göra det mesta av jobbet. Men kom ihåg, glöm inte solkrämen det är inte värt att bränna sig i hopp om att det sen ska bli en fin bränna utan det enda den gör är bränner sönder huden som sen flagnar bort & blir vit igen! Tro mig har testat det & det funkar ej.



Ellos fynd




♥ Tunika 65:-  ♥ Trekants bh 25:- st  ♥ Hipstertrosa 5-p 49,50:-  ♥ Blommig bikini 75:- ♥ Blå & svart klänning 99:- st 
♥ Rosa klänning 89:-

Det lönar sig att kika in på catalog mailoutlet ibland, man kan fynda fina grejer där. Bikinin som jag beställde från H&M har jag avbokat eftersom jag hittade denna fina blommiga i stället. Hipster trosorna kostar egentligen 99:- för ett 5-p men dom hade för halva priset i visa färger & jag har fått nå dille för korall så såklart blev det i den färgen! :) Valde gravid vänliga klänningar som jag även kan ha på mig även efteråt också. Längtar så till sommaren nu så jag får ha på mig allt fint. Köpte även något åt älskling men det får han se sen när det kommer! :)



Brr - Kallt

Har krattat och sopat gården i två timmar idag och det finns massor kvar . . Puh nåja när det väl är färdigt så blir det fint!
Älskling har just bränt upp lövhögen och snart ska vi bege oss till stan för och köpa gotta till ikväll.
När jag kommer hem tänkte jag visa lite fynd jag gjort på ellos, sånt gillar jag! :)

Hej så länge

Lördagen lilla

God morgon!
Imorse blev jag väckt av Daisy som i vanlig ordning. Hon ligger kvar i sin säng och gäspar riktigt högt som bara hon kan i hopp om att hon skulle få upp nån av oss två! :) Blev aldrig nån sopning av gården igår utan spenderade flera timmar i stan istället. Så det blir och göra det idag i stället, ska även kratta lite på ställen vars det har torkat. Har stora förhoppningar om att gården ska vara fri från löv & små grus i slutet av maj :) Så det är bara att ställa fram utemöbler och blommor sen. Idag är det soligt nästan hela tiden förutom då när molnen skymer för lite. Dock inte alls så varmt eftersom vi har kalla vindar hela tiden men bättre med sol än moln. Hoppas på att få lite färg i mitt bleka vinteransikte också :)

Hoppas ni får en trevlig lördag mina vänner . . .

1 maj

Nu har vi gått in i maj månad och det är verkligen inte länge kvar till sommaren nu! Längtar :)
Gårdagen valborgsfirande var jätte trevligt, maten var helt underbart god & så var även efterätten! Spelade lite spel mot natte timmarna tills vi bestämde oss för att åka hem. Tittade även lite på maj brasan som jag inte sett på många år. Vännerna som vi var hos bor nära där vars man tänder brasan så det var bara att kika ut genom fönstret :)
Både idag och igår hade vi fint väder & sol hela dagen men det blåste ganska hårt igår, något som jag hoppas vi ska slippa idag då jag tänkte fortsätta sopa gården lite senare. Nu är det dags för mig att värma lite lunch, gårdagens rester ;=)


RSS 2.0