Gladfis

Hejsan måndag & ny vecka!
Tidigare ida snöade det lite o jag hoppades för fulla muggar att det skulle stanna kvar men näee det bara regnar ute nu! Uscha va less man kan bli på detta väder. Nåväl dagen har spenderats med mathandling, tagit fram & pyntat granen ( jaja vi är lite tidiga but i don´t care, har mina egna tradtitioner ) och så har jag lagat taos o legat o myst vid soffan. Känns faktiskt härligt att bara ta det lugnt & vara soffpotatis ibland. Är faktiskt igång mestadelarna av dagen även om jag är hemma! Våran gosse har blivit en sån gladfis. Han var ju det redan innan också men nu ler han så fort man bara tittar på han :) & stå tycker han också om, helst hela tiden! :) På onsdag ska han få sina 3 månaders vaccinationer & på torsdag ska jag o J få våra svinunfuensa vaccinationer så vi ska alla bli stuckna denna vecka. Nåväl nu hör jag att dagens avsnitt av Unga mödrar har börjat så jag ska kila iväg och titta på den!



1 advent denna tidiga söndag

GodMorgon GodMorgon!
Idag är det första advent och vet ni vad? Jag har inte ens plockat fram adventljusstaken . . Har inte hittat den ännu, men ska söka fram den idag annars får vi köpa en ny! Ja gården var man i gång hela tiden. Städade lite på morgonen, klockan 15 åkte jag & syster o julhandlade medans J var på hockey. Hittade nästan allt så inte många kvar att köpa! :) Vi började vid gallerian, strosade runt i affärerna, bl a Ginatricot men kände att jag inte riktigt hade tid att kolla ordentligt så jag tar det en annan gång. Sen tittade jag runt på bebis kläder i storlek 68 åt gossen, köpte några i julklapp. Har ju rensat bort alla storlek 56 nu då dom faktiskt är för små! Sen promenerade vi därifrån till Barnens hus, där jag hittade massa kul & sen vidare till ikea där jag hittade lite fötter till vår tv bänk å lite nya kuddfodral. Vi tog även en fika på ikea och efter att gossen ätit så satt han i min famn och studerade julgranen som var bakom oss . . väldigt intressant var den med alla fina bollar & ljus :) Kommer nog at vara lika populärt hemma också! På kvällen fick vi besök av Hanna gumman & hennes lasse och deras lilla vovve bebis soya . . jätte söt liten hårboll som lekte massor med Bonus :) Daisy däremot var pms gumma idag & var bara arg!

Nåväl idag är ju söndag & dagens planer är att möblera om i vardagsrummet. Är så himla lite plats att röra sig på där så vi ska försöka göra det lite större :) Ska även försöka hinna framkalla dom där fotona som jag tänkt  nu i flera dagar/veckor o så ska jag försöka hinna se nyaste The hills avsnittet också :)


Trevlig 1 advent!


Dumlekakor 3 gången gillt

Aaa, det blev inte helt lyckat dom två första gångerna, gjorde för stora bollar ;) Står ju små bollar men små kan ju uppfattas olika av oss alla ;) Haha Nå tredje gången gillt blev det & nu blev dom ätbara! Tänkte baka lussebullar idag men glömde saffranet som för övrigt är svindyrt iår, bäst man lyckas första gången :) & så glömde vi kesellan. Nå vi tar det nån annan dag, måste ändå städa lite eftersom jag inte hann med det igår! Sitter o kikar runt lite på nätet efter julklapp till min älskling, har några alternativ som jag funderar på & tror nog att denna gång har han ingen aning om vad det kan vara :) exakt så som jag vill ha det! Gossen ligger o sover ännu, han var ju vaken till kring 23 igårkväll, stonkade o hade sig i sängen hur länge som helst så nu tar han igen sömnen. Mmm nu tror jag att jag minsann ska äta lite frukost, börjar bli smått hungrig här.

Hoppas ni får en fin fin lördag!


Dumle kakor

Nu har jag gjort dumle kakorna, gjorde dubbel sats så nu finns det gått om! :) Kommer gå åt som smör
 ( ialf av mig själv ) efterom dom är faaarligt goda ;) Hoppas dom är lika goda som hos Josefin!



Snö på backen

Godmorgon på er! Gissa vad jag ser? Joo jag ser det snöa jag ser det snöar :) Haha Äntligen säger jag bara! Hoppas det bara håller nu också. Igår var jag och fikade på ikea med Sofia, gött gött var det. Tittade runt lite men hittade inget. Var en sväng på Barnens hus o tittade men köpte inget men väl inne på Rusta hittade jag något, en julgrans matta, en vit en med silver snöflingor på kanterna! Så nu har vi en sån också :)


Dagens planer är att åka till stan å handla mat, som vanligt så ekar det tomt i kylskåpet. Undrat flera ggr varför den inte kan påfyllas av sig självt ;) Ska passa på att köpa fingerfärg så vi kan göra avtryck på gossens hand & fot, både till hans babybok o han fotoalbum som jag ska börja med! Kom på nu imorse när jag låg i sänen att jag vill baka, lussebullar, knäck, sånadär goda dumlekakor kanske lite kanelbullar, ja vi får se men baka ska jag göra alla fall! :) På lördag får vi besök av Hanna darling å hennes lasse så då har jag ju något gott att bjuda på :) På tal om det så måste jag köpa ett kakfat, kunde ju ha köpt den på ikea igår men det är ju smart att vara efterklok!

Nåväl nu hör jag hur gossen börjar vakna så nu är det dags för mig att gå. Hoppas ni får en toppen torsdag med snö som vi! :) Kraam

 


Mitt hår

Här kommer lite bättre bilder på min nya frisyr som jag lovat!

 
 

Är som sagt mkt nöjd :)


Onsdag = ikea fika

Hejsan & godmorgon!
Idag är det onsdag och det betyder ikea fika med soffi :) Ska till och med få fara ensammen utan Benjamin, han ska stanna hemma med pappa. Vill helst inte dra med honom överallt i affärer om jag inte måste, nu när precis alla är sjuka lite titt som tätt! Nåväl har suttit nu här o läst lite bloggar & nu vaknade mina älsklingar så jag ska gå ner till dom & dricka morgonkaffe! :)

Trevlig onsdag önskar jag er .  .  .


En liten lista! :)

Fann denna lista hos Josefin men har sett den även på andra bloggar! Så inte vill jag väl vara sämre, så jag gör den också! :) Haha

När fick du reda på att du var gravid?
2 Januari -09

Blev det en chock?
Nej, kände på mig att jag var det :)

Hur gammal var du då?
21 år

Hade du mycket halsbränna?
Hade ingen halsbränna alls

Spydde du mycket?
Spydde ingenting :)


Hade du mycket foglossning?
Inget där heller :)

Ditt sf-mått som störst?
36cm


Har du fått bristningar?
Lite grann

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Innerstinne så gissade jag på pojke men velade fram & tillbaka hela tiden :)


Vad hoppades du på?
Ett frisk & välmående liten bebis!

Gick du över tiden?
Jo 9 dagar, eller han föddes på 9 dagen

Födde du för tidigt?
Nope!

Hur var förlossningen?
Den var fantastisk även om jag just då när jag hade som mest ont inte ville vara med nåmer :) Tyckte det gick fort, trodde först att det skulle ta jätte länge men efter 10 timmar & 49 minuter så kom han till världen våran älskling ♥

Blev du sydd?
Jo det blev jag

Dragen med sugklocka?
Nej

Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag, min älskling, min barmorska, en uska, en till barnmorska & såklart Benjamin tillslut :)

Hade du någon nära med dig?
Ja min älskling

Vilket sjukhus födde du på?
Sunderby sjukhus

Hur stor var bebisen?
Han vägde 3760gram & var 51cm lång

Vad fick den heta?
Anders Benjamin

Var allting värt det?
Ja det var det verkligen! :)

Vill du ha fler barn?
Det vill jag, nån dag i framtiden!

 


En dimmig tisdag!

GodMorgon . .  Inget slask ute så långt ögat kan nå utan bara en massa dimma, usch så grått & tråkigt! Nåväl dagens planer är promenad, träna, städa lite här hemma, kolla igenom foton som ska på framkallning och mys med gossen! :) Imorgon ska jag & fika med soffi på ikea, ska bli kul att träffas igen :) Ska samtidigt kolla lite på jul present papper, ifall det finns nåt som faller mig i smaken.

Nu på med promenad kläderna & sen ut i dimman. Se you later!


 
Han är så underbar våran älskling! ♥


Så var det kväll

Så har denna dag gått och det är redan evening här! Blev aldrig nån promenad, vart så slaskigt så vi total vägrade men imorgon så är det en ny dag å då ska vi trotsa slasket, om det är kvar de vill säga! :) Näe tackar för mig idag, ska gå och göra iordning en flaska mat åt gossen & sen ska jag själv äta lite macka!

Gonatt sov gott!







Nytt i garderoben




Dom härliga & varma sockarna är från H&M lika så topparna och koftan är från Ellos. Var lite rädd att den skulle vara stickig som en annan liknande kofta jag beställt därifrån men denna var verkligen super mjuk & go!


Börjar veckan med sovmorgon!

Idag har i gått upp först 09.45 en rejäl sovmorgon med andra ord, för oss ialf! :) Ser att det har kommit lite snö ute men tror nog att de kommer att smälta bort snart. Det har ju regnat massor den sensate tiden, vill ju ha snö så det blir lite ljusare ute, becksvart just nu ju! Har haft en bloggfri helg. Kom hem på fredagkväll och på lördag så var J ute med vänner så jag & Benjamin hade myskväll för oss själva. Igår hade vi även en mysdag, va passar inte bättre än det på en söndag? :) Idag är det måndag igen & ny vecka . . vet inte vad den har erbjuda men något kul förhoppningsvis :) Måste börja inhandla lite julklappaar så småningom . . vill ju inte vänta till sista minuten då det brukar vara sån julhysteri i affärerna! Nåväl ska ta och gå en promenad snart och sen ska jag fixa till håret, har äntligen köpt värmeskydd & nån ny styling produkt från Got2b till håret. Får se om den är bra.

Hoppas ni fått en bra start på veckan! Hörs mer lite senare :)


New Moon

Goddagens alla . . Idag har vi fått sovmorgon i huset & det var verkligen hur skönt som helst! Har vaknat kring 6 varje dag . . . Igår var jag såå trött att det inte blev nån träning & ingen promenad heller. Blev dock piggare till kvällen men bestämde mig för att vila den dagen! Men idag blir det träning, magen, benen, armarna & så ska jag ta en promenad också men vovvarna är det tänkt ialf. Tittade i spegeln idag och det såg ut som att magen blivit plattare . . kan det vara möjligt eller inbilllar jag mig bara ? Har ju ännu lite plutmage, min plan är att den ska vara borta om någon månad!

Sitter och lyssnar på shakiras hips dont lie och sjunger med, Benjamin sitter och ler åt mig i babysitter . . måste ju ha en dö rolig röst juh :) Haha!

Imorgon är det biopremiär för New Moon . . Åh vad jag skulle vilja se den! Älskar älskar verkligen Twillight så tror nog att jag kommer att älska denna också! :) Kommer nog att vara fullsmockat i alla biosalonger. Nå jag får ta o sen den sen när jag hinner!

Nu är det dags för träning här . . Men ni får ha en så bra torsdag! :)


Morning

Tänkte bara säga GodMorgon innan vi beger oss mot stan!
Jag har nämligen tid hos tandläkaren, blä tycker inte om men har bestämt mig att sköta mina tänder o gå på kontroll varje år. Benjamin ligger o sprattlar i babysittern just nu och stor ler varje gång jag kollar på honom :) Idag ska vi byta över till blöj storlek 3  . . efter några bajs incidenter så har jag kommit på att numero 2 är för liten ;) Nåväl önskar er en riktigt nice onsdag!

Kram


Tha fotos


Benjamins nya overall! Tyckte den var alltför tunn då vi fick den men den är verkligen jätte varm trots att den inte är så tjock! :) Den är köpt på Ellos



Å my new hairdo som man inte ser så mkt på denna bild. Har ialf lite snelugg o uppklippt i etapper! Ska försöka få en bättre bild där jag har stylat håret lite så fort jag får mer tid över till annat! :)

Nu ska vi promma hem till mina föräldrar!


GodMorgon

GodMorgon!
Tidig morgon i detta hus. Har öppnat mina blå redan klockan 6 då det var dags för mat för gossen sen var det lika o gå upp. Syster skulle ändå vakna halv sju så hon hinner göra sig iordning innan bussen kommer. Idag ska vi in till stan och handla lite mat, hämta ut mitt H&M paket & hitta nya täckbyxor, skor & vantar åt Josefine. Nu är det dags att klä på mig & fixa gossen i sin overall och sen ska vi promenera hem till oss en sväng! :)

Trevlig tisdag på er alla!


Återfunnen

Hittade kameran igår, där vi förvarar hundmaten, under några tröjor! ;)
Så ska fota håret idag så får ni se imorgon, åker nog inte hem idag & har inte med mig kamera sladden! Ska fota gossen i sin nya overall också. Den är något stor ännu men han växer ju så fort så för stor kommer den inte vara alltför länge:) Idag är det måndag & ny vecka . . Och det är rent ut sagt skit väder ute, regnar & är riktigt blaskigt. All snö har nästan försvunnit, hmm jag som trodde vintern kommit på riktigt nu! Nå får hoppas på att det kommer mer snö snart & att det slutar regna blask. Igår hade gossen lite av en skrik kväll, han somnade och vaknade o skrek, somnade o vaknade o skrek . . några gånger. Misstänker att han drömde mardrömmar .. men kan dom drömma mardrömmar när dom är så små eller är det dagens alla intryck som upplevs under natten? Hursomhelst så var det inge kul för han, man såg hur ledsen han var!:( Men sen somnade han i min famn & jag la honom sen i sängen å då vaknade han inte o skrek mer utan sov lugnt o stilla! ♥ Mitt lilla lillhjärta!

Nu ska jag kika runt lite på nätet, sen ska jag joina min älsklingar i soffan!
Trevlig måndag önskar jag er


Spårlöst försvunnen

Alltså våran kamera är spårlöst försvunnen & jag hittar den ingenstans  . . . suck suck suck, jag som ville fota min nya frilla & visa till er! Hoppas den dyker upp snart, brukar ju som göra det när man inte letar efter den nåmera. Helgen har gått i lugnets tecken som vanligt, igår hade jag min godis dag & gott var det, kollade "Titta vem som snackar nu" & CSI Miami sen var det nanna kudde för min del! Idag har jag pysslat med gossen, varit ute med föräldrarnas vovvar, tränat lite, ätit o sånt . . Är hemma för tillfället, ska bada gossen & så har jag diskat nappflaskor o kokat dom så nu är dom rena. Ska åka tillbaka på nån timme & sen är det dags att ta ut vovvarna på sista kisserunda innan natten! Idag sover även älskling och våra egna vovvar där . . Bonus och Daisy har fått springa lös på bakgården ( där det är stängslat ) och dom blev mer eller mindre chockade när jag lämnade dom ute ensammens . . Gud va härligt om man kunde göra så hemma också, bara öppna dörren & släppa ut dom utan att behöva oroa sig att dom springer runt halva byn ;) Nåväl ska avrund nu men ska försöka rota fram kameran imorgon så får ni se my new hairdo :) Jag är superduper nöjd!

Kram på er vänner


Fredag & vovvevakt!

Hej hej . . Det har hunnit bli fredag & jag tänkte bara sumera dom senaste dagarna fort innan jag & syster ska åka å få vårat hår klippt! :) På onsdag hade jag tid på MVC för efterkontroll, det såg bra ut & allt hade läkt fint. Pratade om hur förlossningen hade varit och om amningen och så hade jag lite frågor kring epiduralen som jag tog. Benjamin fick cruja bil med pappa under tiden :) På onsdag blev även Benjamin 10 veckor, tiden rusar verkligen och han är så stor redan, ingen liten bebis nåmera utan en stor bebis istället! :) Onsdagkväll & torsdag har jag satti upp julpynt så nu är det jul i vårt hus :) Fattas bara granen men den kommer först om några veckor! Idag är jag här hemma hos mina föräldrar med Benjamin & syster . . ska vara vovve vakt i en vecka. Kommer nog att gå fin fint. Blir mkt promenader i veckan då jag tagit med mig vagnen, ska gå hem i stället för att åka bil eller köra bil. Min bil är ju sönder så det går inte att köra med den ändå . . Nåväl det är bara bra, får jag mycket motion! :) Nu ska jag ta och avrunda här men jag återkommer imorgon igen & med bild på hur håret blev.

Ni får ha en så trevlig fredagskväll & helg!
Kram Carita


Mamma & son

 
 

♥♥♥


Dagens Benjamin



Dagens Benjamin i ny tröja "Cookie monster rocks" från H&M! :)


SovMorgon tisdag

Heeej . . Idag har vi fått sovmorgon, vaknat först kvart i tio! :) Det kan vara skönt ibland även om jag känner att jag inte riktigt behöver sova sålänge . . Gossen sover ju så bra genom nätterna, vaknar bara en gång & nu har han till och med sovit hela natten två ggr! :) Man får vara gald så länge det varar, vet ju att det kan ändras! Nåväl idag har vi inga desstomer planer mer än promenad och mathandlande i stan. Väntar bara på att dom ska ringa från sjukan angående vaccinet på svininfluensan som vi nu bestämt att vi ska ta. Är inte så brydd om jag själv drabbas utav den men det vore hemskt om nån av oss smittade gossen, han är ju så liten ännu och man vill inte att han ska få det! Så därav har vi bestämt oss att ta vaccinet . .

Nåväl tränade lite smått igår & inte känns det nånstans idag . . antar att jag får ta i lite hårdare. Vill inte anstränga magen alltför mkt i början, utan tar det lugnt men benen däremot ska jag träna lite mer. Vet ni hur sugen jag var på kakor & chokladpuddingen vi har här hemma . . det är lätt att falla för frestelsen när man har sånt hemma, därför har jag bett J att äta upp det ;) Hahah näe men är fast besluten i att komma i form & vet att jag kan hålla det! Det är bara jobbigast dom första dagarna när man fortfarande har sockersuget. Idag ska jag ladda upp med frukt och nyttigheter till veckan, godiset är till för helgerna! :) Nu ska jag ta & klä på mig promenad vänliga kläder & sen ut i frisk luften med Benjamin & Bonus!

 


Fars dag!

Gokväll!
Idag har vi firat "våran" första farsdag här hemma med grattiskort & prinsesstårta! Dagen i ära så hade Benjamin på sig den fina nya tröjan, så stilig han var! :) Vi har även varit hem till mina föräldrar & fikat paj och ätit pizza. Nu har det hunnit bli kväll och om ett tag så ska jag & Benjamin hoppa i duschen. Får se om han tycker om det lika mycket som att bada. Nåväl helgen har varit lugn, på fredagkväll fick vi besök av vänner, lördagen var vi bara hemma förutom en snabbis till affären för att köpa gotta. Mmm så bra gick det med mitt beslut om att sluta snaska i mig massa godis. Men idag vägde jag mig hos päronen & jag har gått upp igen så nu beslutade jag mig för att verkligen fullfölja det hela. Neej ska inte banta utan bara sluta äta så mkt godis om veckorna och få igång träningen! Känner mig rätt så peppad ändå. Det var ju vid denna tid förra året som jag beslutade mig för att träna & komma i form men sen fick vi reda på att jag var gravid så det blev inget utav det :) Börjar om från början nu i stället! :) Ne ska vä ta & avrunda nu men först slänger jag upp några bilder på gossen från veckan som varit!

God natt alla . . .  



Fin på farsdag!


Vissar upp sina nya fina tossar!


Tränar lite på morgonen



Va roligt man kan ha det :)


Pappa busar med mig :)



Nytt & Snyggt

När jag var & handlade strumpebyxor åt gossen nu till vintern så hittade jag dessa 2 tröjor inne på H&M och inte kunde jag ju motstå att köpa dom ;) Så tuff denna ena var & så himla stilig den andra. Passar ju våran lilleman perfekt!





Godmorgon torsdag

Torsdag redan? Det var ju nyss måndag :) Nåväl idag har vi vaknat just efter kl 8 och hörde lillen göra världens brak i brallan så jag plockade upp han och byte blöja. Han vaknade till ett tag, satt och kollade på oss när vi drack kaffe & log titt som tätt och sen somnade han om  . . & sover gör han ännu!
Jag passar på att blogga & kika på lite kläder på H&M  . . gossen behöver lite kläder, sambon behöver också lite nytt & jag såklart behöver ju alltid nånting nytt ;)

Idag har jag bestämt mig för att komma igång med tränngen, lite sakta såhär i början. Har ätit gott i princip varje dag sen förlossningen och nu är det slut på det! Kanske blir en ikea fika med Sofia om hon inte blivit alltför förskyld! Mmm kom på mig själv att jag just skrev att nu är det slut med massa gotta varje dag och så skriver jag precis efter att det kanske blir en fika på ikea :) Haha . . Mmm men okej det får bli en liten liten ini mini fika då isåfall ;)

Igår hade gossen en riktigt bra dag, log och skrattade massor hela dagen, på kvällskvisten satt han i sin babysitter och bara kollade på mig o log medans jag bläddrade i tidningen :) Han har föresten kommit på att han har två händer. Sitter facinerat och tittar på dom om dagarna :) Det är så roligt att se hur han utvecklas å man märker på engång då han lär sig någonting nytt!

Julen knackar ju på dörren snart & det är dags att börja julhandlingen inom kort. Iår har vi ju massa julklappar att handla :) Inte för att gossen förstår sig på dom ännu men lika viktigt är det att han får julklappar för det! :) Nu ropade sambon att gossen vaknat & vill ha mat så nu får jag avsluta här förnu . . .Se ya´ll later!






Tisdagens Benjamin



Ligger å tittar på tv . . har inte alls tid att fotomodella :=)






Something black, white and brown


Mina bokstäver som jag målat svart blev jätte fina på hyllan, tycker jag förstås :)  . .



Nya lackhyllorna från ikea. Fotoramarna ska bytas ut mot bruna sen.


Den nya ramen & till har jag köpt fina kort så det blir mer som en tavla :)


Tisdag 3 november

Hejsan & GodMorgon :)

Igår hade vi riktigt tråkigt väder ute och ser ut att bli lika tråkigt idag också. I all tristess så sprang jag in på ikea för att förgylla min dag ( nog för att Benjamin förgyller den varje dag den älskade ungen ) men nu pratar vi inrednings mässigt ;) Köpte nya lack hyllor, sånadär små som dom fått in, en ram för tre bilder & stearinljus & doftljus! :) Måste bunkra upp med ljus nu till höst/vinter . . går juså mkt såhär års. Ialf hyllorna o ramen ska hängas upp i matrummet så ni ska få se bilder sen. Tänkte köpa två ramar till två av hyllorna i samma bruna färg men det var slut och det står inte på hemsidan när dom ska få in mer, så jag får helt enkelt vänta! Nåväl nog om det. Igårkväll fick vi ge lite modersmjöls ersättning åt gossen, han åt o åt o åt & till slut hade jag inget kvar att ge så det var ju tur att man hade ersättning hemma, mycket bra i nödfall! Har inte märkt nå skilland på att han skulle bli hård eller nå sånt i magen utav den men det kan ju komma, man vet ju aldrig med han äter då på & tycker det är lika gott som mammas mjölk! :)

Nu vakna gossen men jag kikar in lite senare igen!
Hoppas ni får en bra tisdag!


Toppenkväll!

Goddagens  . . .
Halloween partyt igår var toppen och jag hade riktigt kul. Kvällen började hos Sofia och sen vidare till mattila bygdegård och därifrån sen vidare till sportbaren. Det var roligt att se att så många var utklädda i år . . jag tror vi börjar anama halloween trenden här i lilla happis! ;) Bilder kommer sen, min kamera är hos Soffi ännu och så tog jag inte heller alltför många bilder igår så jag få sno från andra! :) Nåväl tänkte bara ge en liten kort rapport om kvällen igår . . . .
Nu ska jag kika runt lite innan vi åker till stan & köper "bakis" mat . . inte för att jag är ett dugg bakis!

Kram Carita



Föresten det är redan 1 november . . snart är det juuuul! :)


RSS 2.0