Ultrabilder på lillen

♥ Profil bild ♥



♥ Tittar rakt fram ♥




Hemkommen

Hemkommen för inte så länge sedan och just lagat lunch & ätit.
Fick jätte mycket bilder från ultrat idag och jag ska plocka ut några så får ni också se! :)
Tänkte att jag skulle ta en promenad med vovvarna nu när det är så fint väder och sen hoppa i duschen så att jag hinner göra något med håret innan vi ska åka iväg. Måste även röra ihop en dressing till kvällens kött, inte att förglöma! :)


Valborgs morgon

God morgon alla . .
Här vaknade vi med strålande sol imorse och det verkar bli en varm dag då mätaren visar redan 13+ *hoppas hoppas*
Ska börja göra mig iordning nu för ärenden i stan men vi hörs lite senare!

Hoppas ni alla får en fin valborgs dag! :)

Barnvagn mm



  
 

Vagnen är en emmaljunga som har en sittdel som man kan byta till senare men eftersom vi inte kommer att behöva den så byte vi till liggdelen på en gång. Bilstolen har ensåndär grej som man alltid har i bilen som man bara klickar fast den i så slipper man hålla på med bälten fram och tillbaka. Babygym köpte vi också :) Sittvagn som är enkel att fälla ihop och som man även kan sätta bilstolen på vilket är jätte praktiskt om man ska gå i affären eller nåt!
Resesängen och allt annat smått som vi också köpte orkade jag inte börja fota utan ni får se resten i ett senare tillfälle helt enkelt.


Middag & jordgubbar

Middagen var jätte god, kyckling & ris m currysås!  Jätte länge sen jag åt det så det smakade himelskt gott :=)
Idag då vi var till affären köpte vi även årets första jordgubbar och dom var väl sådär, helt okej men inte sådär riktigt goda som på sommaren men dom gick ner ändå! Nu mot kvälls kvisten har jag städat igenom långskåpet i köket så nu är även den städad samt plockat bort vinter jackor, vinter skor, mössor, halsdukar och vantar. Och så har jag tagit fram vårjackor & vår skor istället för lets face it det är inte vinter nå mera! :=)
Imorgon har vi tidig väckning här i huset då jag har två möten på arbetsfömedlingen & så ska jag åka för ett tredje ultraljud. Men det blir bara att ta lite bilder då barnmorskan glömde minneskortet förra gången vi var dit
och så gjorde även vi. Ska blir kul och se lillhjärtat igen! ♥
Det är även valborg imorgon och våra planer är att åka in till stan till vänner och grilla och ha det trevligt.

Va ska ni göra på valborg?

Fulle rulle denna onsdag

Hejsan allihopa!
Idag har vi haft full rulle hela dagen och än är det inte slut. På morgonen städade jag lite här hemma. Sen så har vi sopat lite på gården, kommer ju massa sand/stenar/löv och annat mojs på asfalten. Men har ännu typ halva gården kvar att sopa men det tar jag nån annan dag. Sitter och längtar tills snön på gräset också ska smälta helt så man kan kratta ihop alla förra årets löv. Vill ju ha ute möblerna på plats så fort som möjligt! :)
Vi har även hunnit storhandla mat i stan & på ca en halv timma ska vi åka och äta middag hos mina föräldrar så jag har egentligen inte tid att sitta här o blogga, utan borde faktsikt hoppa i duschen! ;=)
Vädret har varit lite ostadigt idag, soligt-molnigt-regn men mest soligt & varmt! Yeeey :)

Vi hörs lite senare vänner!

Ösregn

Guud så det regnade igår, det bara öste ner! Nåväl snön smälter fortare ;=)
Igår var vi ju som sagt och kollade på barnvagn, men när vi kom dit så fanns det massa annat också. Babyskydd (bilstol) en till sittvagn vars man kan lägga babyskyddet. Jätte praktiskt att ha med i stan & så fanns det resesäng, babygym, matstolar . . aa en massa och vi köpte rubbet för en jätte billig peng! :=) Så vi är så glada att vi hittade allt detta som var i jätte bra skick & att det inte blev så dyrt heller är ju bara bonus på tårtan. Ska ta lite foton så får ni också se. Måste bara gå igenom lite bättre själv, fanns ju så mkt och igår hann jag inte då det blev så sent. Det är faktsikt inte så mkt kvar att införskaffa, mest bara små grejer så det känns jätte skönt! :)
Nu över till något annat som inte är så kul, vart ju även på besiktning för volvon & tro det fasiken eller ej så gick den ju inte igenom. Det hade gått sönder grejer som inte var mer än ett år gamla som enligt J inte ska gå sönder så fort. Så bilsäljandet & ny bilköpandet får läggas på is ett tag framöver. Volvon är ju en bra bil, det enda är väl att den inte är lika stor som en kombi som skulle vara väldigt praktiskt snart. Men men vi får ta det som det kommer helt enkelt.
Nu tänkte jag göra en kopp snabbkaffe & sätta mig ner och läsa i min nya tidning Vi föräldrar som jag test prenumerar på. Än sålänge verkar det vara en bra tidning med bra läsning till blivande föräldrar & föräldrar.

Ha en jätte fin tisdag alla . . .

Ingen sol denna måndag

Ser bara moln överallt på himlen man tittar. Solen försöker ju sitt yttersta bästa att komma fram så vi får väl se om vi får lite finare väder mot dagen. Igår när jag pratade med mamma så hade dom kring 20 grader varmt & folk gick runt i shorts! Mm har ju konstaterat att vi bor alldeles för norrut ;=)  Idag ska vi göra nånting som jag velat göra ett tag nu nämligen åka och titta på en barnvagn. Blir en begagnad en eftersom helt nya är så jätte dyra men har ändå mina krav som ska uppfyllas innan vi köper en. Har ju läst lite på nätet & det är verkligen en djungel att hitta "den rätta" barnvagnen men jag tror att man ska helt enkelt gå på vad man själv söker och vill ha. Efter det åker vi och besiktar volvon och vi ska väl ha bättre tur denna gång än förra året då det blev tredje gången gilt:=)

Önskar er alla en trevlig måndag.

Vecka 23+0

Mamma:

Livmodern når nu några tvärfingrar över naveln.
Under graviditetens tre första månader ryms hela livmodern i lilla bäckenet och når blygdbenet i slutet av tredje månaden. Den når 4-5 cm över blygdbenet i slutet av fjärde månaden (16 veckor). Om du är smal kan du själv känna livmodern ungefär i graviditetsvecka 16.

Mitt i graviditeten, vid 20 graviditetsveckor, når livmodern ungefär till naveln. Vid 36 graviditetsveckor står den som högst och når revbensbågen. Sista månaden sjunker den nedåt till 3-5 cm nedanför revbensbågen på grund av att huvudet tränger ner i bäckenet och på att fostret ligger mer böjt i ryggen.

Ju större magen blir desto mer påverkar den matsmältningen. Får du halsbränna kan den lindras genom att du äter många små mål. Försök också gå en liten  promenad efter måltiden, det hjälper matsmältningen.

Sedan vecka 13-14 har du förmodligen kunnat pressa ut lite mjölk från bröstvårtorna, råmjölk (kolostrum). Nu kan det av och till läcka en droppe av sig själv i behån.




Barnet:

I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g.

Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler




Pappa:

Även blivande pappor bör prata så mycket som möjligt med sitt ofödda barn. Det finns forskning som visar att ofödda barn lättare uppfattar djupare röster än ljusa.

Du stimulerar utvecklingen av barnets nervsystem genom att prata och kommunicera med små buffar och klappar på magen.


Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Ikea lunch

Sitter nu hos mina föräldrar, dom har åkt och det är bara jag, syster & djuren här.
Vid två tiden ska vi åka in till stan och äta lunch/middag på ikea. Känner mig lite lat för att börja laga nå mat ;=) Sitter här vi datorn och tittar runt lite och känner hur bebisen sparkar i magen :=) Lite mer fart idag än igår . . Härligt!
Näe om man skulle ta & göra nåt annat ett tag nu . . .


Lite grejer

Ihelgen bestämde jag mig för att klicka hem lite grejer från H&M innan allt tar slut eller att man får vänta till sommarens slut innan man får varorna. Nu får jag ju inte dom ändå förrän i slutet av maj men det passar utmärkt det också! :)








Lite T-shirts åt älskling, ny bikini samt mysbyxor åt mig & kläder åt lillhjärtat!
Har även uppdaterat min sommarlista lite grann, följer den ganska bra tycker jag ;=)


God morgon söndag

Blev inge bloggande igår då vi åkte till kalix och blev kvar där sent till kvällen.
Älskling hjälpte sin syster att fixa lite i köket! :) Idag har man vaknat tidigt då Bonus fick plötslig diarre & sket in flera gånger inatt & imorse. Inte bara vi männiksor som drabbas utav sånt. Nåväl sitter här och dricker mitt morgonkaffe & funderar varför vi här uppe i norrland inte kan få samma värme ( runt 20+ ) som dom längre ner på kartan? ;)
Är en aning avis måste jag erkänna men vad kan man göra? Idag åker jag till mina föräldrar och övernattar där några nätter då dom åker iväg i några dagar. Så jag ska vara barn/hund/häst/katt vakt igen :)

Trevlig söndag på er alla


Nya solisar

 

 Mina nya solbriller som jag köpte på Kappahl, är så nöjd med dom! :)
Dom som jag först tänkte köpa från H&M var slut som jag misstänkte så jag gick runt och letade en lång stund innan jag då hittade dessa. Just under 100:- lappen kostade dom & dom känns inte sådär billiga som visa kan göra.
Super nöjd!


Fredag



 

♥ Jacka, mama jeans, linne- H&M
♥ Randig topp- Vero moda
♥ Örhängen-Present
♥ Skor- Skopunkten

Nu måste jag kila iväg, hörs senare! :)

It´s Friday

Yes, härligt med helg igen. Idag är det molnigt ute men varmt, dock kom ju solen fram nyss men försvann lika fort! :)
Ska nog ta en promenad & lite senare ska jag åka iväg till H&M och köpa nya solbriller. Hoppas hoppas dom jag vill ha finns kvar. Sist jag var dit så var det ganska utplockat. Ska även passa på att testa lite kläder som jag gärna vill ha till sommaren men är lite osäker på storlekarna så därav testandet! ;)

Hoppas ni får en härlig fredag alla rara därute!

Strålande sol & rent kök

Puh, så är köket vårstädat också. Bara långskåpet & kylen att gå igenom men det tar vi nån annan dag! ;) Tog en välbehövlig paus i slutet av städandet och satte mig ute i solen och läste igenom massa reklam. Så skönt & så varmt, blev till och med lite rosen röd om kinderna men ska vara försiktig denna gång & som jag sa i ett tidigare inlägg att jag ska försöka få en fin bränna som håller & inte en sönderbränd. Nåväl efter städandet så kom älskling hem med frasse mat då jag verkligen inte hade nån lust att börja kocka något. Blir alltid så när jag städar. Så nu är man mätt och belåten men något smutsig så jag tror det blir duschen nästa & helst före vi får besök! :) haha

Sol underbara sol

Idag har vi det verkligen varmt ute, så underbart! Ska ut och promenera snart sen blir det vårstädning av köket tänkte jag. Lika och få det gjort :) Försöker göra bort allt jobbigt så fort som möjligt innan jag blir för stor! Föresten H&M har fått in denna underbara lång klänning som jag är sugen på att köpa. Vet inte hur den ser ut på mig som är jätte kort & har stor mage i sommar men fin är den alla fall!





Bild lånad från H&M

Onsdag

 

Idag är allt jag har på mig från H&M förutom sockarna. Näedå jag handlar inte mycket alls på H&M ;)
Invigde min vårjacka idag också eftersom det var så varmt ute men hann inte ta bild när jag hade på den men ni får se nån annan dag. Holy smokes vad min mage ser stor ut på bilderna, hänger inte rikigt med själv! ♥



Varm dag

Det har verkligen varit en underbart varm dag idag, så h ä r l i g t !
Vi har nyss avnjutit hemgjord kebab pizza som blev så god & det bästa är ju att det finns massor kvar att mumsa på senare. Inte hänt så mkt annars, har promenerat en sväng med vovvarna, handlat mat & hälsat på hos mina föräldrar. Nu sitter jag här och funderar om jag inte kanske skulle ta och städa köket som ser för j--lig ut men näe klockan är redan så mycket att jag tror nog jag tar det imorgon istället. Dammsuga ska jag dock göra då vi har fullt med sand på golven, inte så skönt att gå barfota på det ;)


God morgon

Gott folk! Sovit gott i natt? Det har jag gjort, minns inte ens när jag däckade :)
Idag är det strålande sol ute men lite kyligt enligt J som var ute med vovvarna nu på morgonen. Får hoppas att det värms upp under dagen så man får ta en härlig promenad. Kom på imorse när jag låg i sängen att snart får man plocka fram ballerinas & mer somriga skor, Härligt! :) För nu är ju den mesta snön från vägar smält bort. Vissa kanske redan har gjort det, kanske bara jag som är seg på sånt. Vill ju gärna inte frysa om mina fossingar :)

Hoppas ni får en underbar onsdag alla ..

Lite somrigt

I förra inlägget så fick ni ju se lite bilder på vårat vardagsrum som går i färgerna vit, svart & grönt just nu. Det gröna ville jag ha nu till sommaren eftersom det är en så fräsch färg & tycker det blir så dystert med bara svart och vit jämt. Det ska även komma gröna fleece filtar & även nya kuddar till soffan. Men nu är frågan att om det inte blir F Ö R mycket grönt om kuddarna också går i grön nyans?  Men så fick jag syn på dessa fina kuddar hos H&M och dom är ju allt annat än gröna! Skulle bli en liten färgklick & tror ändå det skulle passa ganska bra :)
Jag får ta en funderare här innan jag bestämmer mig!





Kuddarna är från H&M & plädarna från Rusta


Vardagsrummet









Vårstädning

Hejsan hejsan . .  Morgonen har jag sysselsatt mig med att vårstäda vardagsrummet. Ni vet tvätta fönster, dammtorka o sånt överallt så nu är det rent! :) Fast dammtorka & dammsuga samt moppa golvet måste man ändå göra med jämna mellanrum men i alla fall. Köket är mitt nästa vårstädnings projekt då allt ska gås igenom men det vet jag inte om jag orkar börja med idag, får se! Nu har jag tagit en lunch och blogg paus, kände att jag behöver sätta mig ner & ta det lugnt ett tag samt äta då både jag & lillen är hungrig :) Hade även hundarna ute i buren men nä det skulle skällas stup i kvarten åt allt, speciellt åt glassbilen som av nån konstig anledning lät mer idag än vad den brukar göra, så dom fick helt enkelt komma in. Tänkte att jag skulle ta lite foton på hur vi har det här hemma för den som är intresserad. Så håll utskik senare idag! :)

Nu ska jag fortsätta pyssla här hemma . . .

Nya napparnas värld




Idag finns massor med fina, lite annorlunda tuffa nappar som du kan köpa till din bebis. Finns nappar man kan lägga bilder på & så finns det även namn nappar som jag personligen ska beställa till våran plutt! :)
Dessa nappar på bilden är från Babyshop och kostar lite olika. Kika gärna in på hemsidan, finns många fler där!

En tidig tisdag

Vaknade just före halv sju av att pappa körde in på gården & hundarna började tok skälla. Han skulle hämta J & skulle åka o jobba. Kanske skulle vara en sak om man hade en hund som skällde men vi har tre & när dom väl börjar så finns det inget stopp! Men mitt dåliga morgonhumör tacka vare vovvarna gick över fort som tur var :) Nu sitter jag här jätte pigg & inte ett dugg trött och äter ost mackor & kaffe & juice! :) Gott Gott
Hoppas ni andra fått en bättre väckning än jag idag! :)


Vecka 22+0

Mamma:

Du har fått kontakt med ditt barn. Fortfarande kan sparkarna komma med flera dagars mellanrum - så oroa dig inte!
De flesta gravida kvinnor har också "vuxit in i graviditeten" - släppt oron och anpassat sin vardag efter graviditeten. Du kan fortfarande böja dig och sitta obehindrat. Tänk på din kroppshållning, så att du inte får besvär med ryggen längre fram. Be din man hjälpa till med att hitta en bra hållning åt dig! Eventuellt kan det komma ut mjölk ur brösten.
Montgomerys körtlar som sitter på vårtgårdarna, växer och producerar ett ämne som ska skydda bröstvårtorna.


Barnet:

I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.
Skelettet syns på röntgen och navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken.
Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden. Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden.
 

Pappa:

Det syns nu ordentligt att ni väntar barn. Ibland kommer det kommentarer som "Oj vilken stor mage"

Hjälp till att hitta en bra kroppshållning åt den blivande mamman!
 

  • Låt henne ställa sig med fötterna axelbrett isär och armarna utmed sidan.
  •  Vikten ska vara jämnt  födelad  mellan  fötterna.

  • Låt henne sträcka på ryggen,
  • dra ihop skulderbladen,
  • spänna magmusklerna,
  • och skjuta fram bäckenet en aning.


  •  

    Informationen hämtad från growingpeople.se


    Godmor´n måndag

    Sovit sisådär inatt. Vaknade av sendrag i vaden och i tårna, inte så kul alls för det gör skitont :( Men det gick över efter ett toabesök & sen kunde jag somna om! Slutet gott allting gott. Men det blir nog att köpa en par stödstrumpor snart då jag hade ont i ena benet och det kändes svullet. Sånt som jag får räkna med ett tag framöver, hoppas bara jag inte får ballong fötter ;=) Idag har jag gått upp just före halv sju, hade tid för blodprovs tagning klockan sju på sjukan. Gick snabbt och bra och jag kan fortfarande inte förstå varför så många är rädda för sprutor. Jovisst det sticker ju till men går ju så fort över. Jag tycker det är högst intressant och sitter och tittar på under hela proseduren ;) Kalla mig knasig vettja!
    Idag är vi i vecka 22+0 och magen den fortsätter att växa. Snart har jag bara en jacka som passar så hoppas vår/sommar värmen börjar komma hit till oss snart så slipper jag frysa! :) Igår var jag ju och kikade runt lite och åkte även en sväng till gallerian och åt på subway som har dom godaste baguetterna. Sprang in på H&M och testeade ett par svarta ballerinas eftersom det stod på nätet att dom är små i storlekarna och att man bör gå upp en storlek. Det stämmer mycket riktigt & för min del får jag gå upp till en 37:a . Ska nog beställa dom för det är dom enda ballerinas som jag har kärat mig ner i. Får vänta tills i slutet av maj men det är helt ok för mig!

    Idag har vi föresten soligt och fint :) Hur är vädret hos er?

    Godmorgon söndag

    Här är det mulet & grått idag och verkar bli så hela dagen också.
    Blev inte att åka till affärerna och kolla igår utan istället så testkörde/testkör "fortfarande" en bil som vi kanske ska köpa.
    Kommer ju att behöva en lite större bil eller det underlättar ju i fall man ska ha med sig barnvagn och grejer att ha en kombi. Den är riktigt skön och köra men vi får ju se hur det blir, måste ju få sålt volvon först i såfall. Åkte även en sväng till en vän & drack en kopp kaffe & snick snackade om allt mellan himmel och jord! :) Ska åka in till stan idag i stället och kolla runt & planera köpen. Visa kanske tycker jag är tidigt ute med att fixa med alla baby grejer men då ska ni också veta hur mkt som ska fixas före den lilla anländer :=)  Allt behövs ju inte köpas på en gång har många sagt till mig men jag är en person som vill ha allt färdigt & slippa tänka på det. Jag vill ju ge all uppmärksamhet åt lillhjärtat sen & då underlättar det om man har fixat färdigt grejer och så att allt har sin plats osv. På tal om annat så måste jag fast efter 7 ikväll till imorgon bitti efter att jag varit och tagit blodprover. Gah hur ska det nu gå? Jag tycker inte alls om att inte få äta då när jag är hungrig eller dricka när jag är törstig för det får jag inte heller göra förutom fukta munnen lite. Men har planerat att äta en stor skrovmål eller liknande just före så kanske jag klarar mig natten! ;)

    Önskar er alla en toppen söndag! :)

    Lördagens

     

    ♥ Gammelrosa tunika, Ellos
    ♥ Vit linne under, H&M
    ♥ Mama leggings, H&M
    ♥ Stövlar, Ellos
    Ute blir det vit kofta från Ellos, jacka & sjal från H&M


    kl. 06.15

    Slog jag upp mina blå ögon imorse! Tänkte att klockan måste visa fel för så här pigg kan jag väl inte vara vid den här tiden :) Måste ju vara solens strålar som gör underverk! Här är det soligt men det blåser riktigt kallt så man får klä på sig varmt om man ska vara ute. Idag ska jag ta itu med det jag inte hade orken att göra igår samt fixa till ett sidobord som vi har i matrummet. Just nu ligger det massa onödiga grejer därpå. Bilen ska också mest troligt lagas idag men om inte så åker jag in till stan & fördriver tiden men att kolla på alla söta baby saker & grejer man skulle vilja ha till hemmet. Kanske tar en fika på ikea också :) Näe nu ska det fixas här!

    Trevlig lördag på er allihopa!

    En tröttis dag

    Morgonens ärenden var ett besök på arbetsförmedlingen och efter det åkte vi raka vägen till torne för våran bokade ultra tid. Barnmorskan var jätte trevlig och gick igenom allt noga. Berättade på ett bra sätt så att man förstår. Allt såg helt finemang ut och det är en livlig liten som bor inne i magen på mig! :) Fick även veta könet och vi har sagt till dom närmaste. Nu blev det genast lite lättare att bestämma vad man ska köpa och i vilka färger. Även om det finns massor i neutralt så vill man ju ändå köra på signatur färgen i något plagg! det vill alla fall jag göra.
    Sen har vi fikat hos mina föräldrar & så har jag hjälpt syster med smink & hår då hon skulle på disco idag. Körde henne dit och åkte samtidigt  förbi Ica och köpte lite gotta till helgen. Köpte två olika glass, GB gräddglass m choklad flarn och hallon sorbe glass. Jodå älskar glass för tillfället jätte mkt! ;) Det ska vara glass i stora lass
    Tänkte även gå igenom lite baby kläder här hemma & städa duschrummet men jag är så trött så det får helt enkelt vänta till imorgon. Med det sagt så önskar jag er alla en trevlig helg!

    Kramar Carita


    Fredag

     


    ♥ Kofta, Laura clement- La redoute
    ♥ Tee, Ginatricot
    ♥ Mama jeans, H&M
    ♥ Ute blir det sneakers från Skopunkten, trots snö som fallit under natten
    ♥ Jacka från H&M


    Nu måste jag kila på ärenden! Hörs lite senare
    Kram

    Torsdagens

     

    ♥ Mama jeans, omlott topp, linne & sjal allt från H&M. Ute blir det sneakers från skopunkten och en alldeles för tajt jacka från H&M ! ;)

    God morgon torsdag!

    Hoppas ni sovit lika gott som jag och fått vakna upp till strålande solsken! :)
    Snart ska jag bege mig ut & promenera med vovvarna i detta fina väder och lite senare ska jag lägga min tvättade vita ryamatta i vardagrummet, den är go & härlig. Ska väl dammsuga lite dammråttor också.

    Va ska ni göra en torsdag som denna?


    Daisy solar

    Medans jag sitter vid datorn & kollar på diverse grejer så ligger Daisy i gästsängen och solar på en kudde! :)
    Så söt man kan vara . . .


     

    Nu när våren är här och solen lyser in så brukar hon leta upp en plats att sola på. På morgonen brukar hon till och med hämta mat, en torrfoder bit och springa till platsen vars solen lyser in. Sötnöt! :)

    Mitt i veckan igen

    Veckorna dom går med rasande fart utan att man ens hunnit blinka till. Onsdag igen & solen skiner fint där ute så det blir nog promenad idag! :) Och nu har ju slasket lagt sig lite så då blir man inte heller dygnsur om fötterna. Jo har ju ett par gummistövlar men dom har det dessvärre gått hål i så dom är inte till någon större nytta, måste inhandla nya! Igår efter maten så avnjöt jag en stor portion jordgubbs glass till efterrätt mums! Måste bara rekomendera Icas selection fruktglass - smak jordgubb. Det smakar himmelskt gott :)



    Bara två dagar tills vi får se lillhjärtat igen, åh va jag längtar! ♥

    Magen v. 21+1


    Premiär grillning

    Igår skottade älskling fram grillen så idag ska det premiär grillas för i år! Flintastek & vitlöks potatisgratäng blir det, mums! =) Blev tidig väckning imorse då jag hade läkartiden & får väl ge det doktorn rekomenderade en chans. Hoppas det bara hjälper! Vi har även varit och handlat lite mat på ica och allrengöring o sånt på rusta. Där hittade jag en helt underbar helkropps spegel för en ganska billig peng om jag får säga så själv. Får se om det blir ett köp senare mot sommaren. Nåja nu ska jag slänga in gratängen i ugnen! :)


    Fint till sängen

    Nu i sommar vill jag ha glada färger överallt, även så i sängen! Hittade detta fina 8 dels påslakanset från Ellos som jag ska beställa snarast. Har tittat runt lite & dom har lite reor på hemsidan så gå gärna och kika ifall ni vill fynda! =)



    Bild lånad från: Ellos.se

    Härliga måndag

    Idag har vi haft sovmorgon & inte vaknat förrän kl 10 med solsken utanför fönstret. Sånt är härligt att vakna till! :) Låg vaken inatt och lyssnade på när det ösregnade ute och det verkar ju ha hjälpt snön att smälta lite grann i alla fall. Fick sommar känslor när jag lyssnade på regnet, för även om jag älskar solen & värmen så tycker jag även om regnet. Det är på något sätt rogivande att bara sitta & lyssna och kolla på regnet som faller ner! Idag är vi i vecka 21+0 och tänkte att jag skulle ta och fota magen idag. Tycker den har växt en del igen :) Känner ju och har redan känt av h♥n i magen ett tag nu  men så fort man lägger handen på magen så blir det tyst och stilla. Så jag längtar extra mycket nu till när J också ska få känna & se när lillhjärtat sparkar! =) Nu börjar det bli dags för frukost här i huset, en lite sen sådan också.

    Ha en Trevlig måndag!

    Vecka 21+0

    Mamma:

    Nu har du passerat mitten av graviditeten och livmodern växer till några tvärfingrar över naveln.

    Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Sverige brukar barnmorskorna rekommendera ett extra järntillskott från mitten av graviditeten på 60-100 mg/dag. Det beror på att, även om du äter bra mat finns det risk för att du inte kan täcka det ökade järnbehovet, utan att tära på reserverna och de kan behövas i samband med förlossning och amning.


    Barnet:

    I vecka 21 är kroppslängden omkring 20 cm (huvud/stjärt) och vikten i ca 420 gram.
    Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött. Om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.



    Pappa:

    Du och den blivande mamman är framme vid de man i folkmun brukar kalla, "de hundra lyckliga dagarna".

    Under graviditeten kommer även du som pappa att äta näringsriktig mat, inte bara proteiner och kolhydrater utan även vitaminer och mineraler. Barnet och mammans mage börjar nu växa rejält. Det kan klia på magen då den tänjs ut. Smörj magen med hudlotion. Tänk på att ditt barn nu kan känna smekningar och beröring på mammans mage.

    Information hämtad från: www.growingpeople.se & www.gravid.se

    Dagens & gårdagens

     

    ♥ Både på påskafton & idag har jag på mig min nya klänning från Lindex, mama leggins från H&M & vit kofta från Ellos så att det inte blir kallt! =)

    Sunny sunday

    Så kom solen fram till slut ändå. Det har varit molnigt hela påsken men nu är det soligt & varmt ute! :) Ingen tropisk värme exakt men den duger ändå. Måste säga att jag är lite avis på alla som bor en bit längre ner på kartan, stockholm osv där många fått plocka fram utemöbler & sitter och solar för fulla muggar och går omkring med ballerinas istället för vinter dojjor! Vill ju också, och det helst NU ;) hehe Men som andra norrbottningar så får jag vänta snällt ett tag till. Det har varit en lugn påsk för vår del eftersom vi inte firar påsken desstomer. Igår var vi till J´s syster i kalix och hälsade på. Blev bjudna på hemgjord pizza som var såå gott så man höll på att spricka när man var färdig! :)  Idag blir det nog en lugn dag igen, ska se ifall det kommer nå bra filmer som man kan mysa till i soffan.




    Glad påsk


    Dagens shopping

    Blev inte köpt så jätte mycket, eller man kan säga att jag inte hade råd till så mycket eftersom euro kursen är riktigt dyr just nu. Rekomenderar inte att handla med svenska kronor utan växla till euro innan ni ska handla på gallerian i torneå. Kom i alla fall hem med ett par mama leggins från H&M, trosor från H&M och en klänning från Lindex. Köpte även första plaggen åt lillhjärtat, två bodys från H&Ms baby avdelning! :=) Vart bara tvungen!

      


    Långfredag

    Idag är det långfredag och ute snöar det igen, puh vill inte ha nåmera snö. Tycker att det räcker för denna vinter!
    Asplöven vann matchen igår men började lite segt då ingen fick mål i första perioden. J hade satsat lite pengar via nätet igår på tre hockey matcher & under kvällens slut så fick vi veta att vi vunnit lite extra cash! :) Sånt är alltid skoj.
    Idag ska jag åka med syster till gallerian och shoppa lite ;) men bara nödvändiga saker som leggins som jag behöver. Inte ens alla mjukis byxor kan jag ha nåmera då det är tjock resår på visa så det trycker till i magen jätte obehagligt.
    Nåja ska börja fixa till mig & bege mig mot stan se!

    Hoppas ni får en trevlig långfredag :)


    Klant arsel

    Inte konstigt att jag inte kom fram när jag försökte boka ultra tid. Hade ju glömt ett nr som skulle vara med, klant arsel! ;)
    Nåja nu är allt bokat och klart. Nästa vecka på fredag har vi tiden, hoppas veckan går riktigt fort nu. Om ca en timma ska vi åka och se på hockey, säsongens sista match. Är ingen riktigt hockey fan men kan ju vara roligt att se då & då :) Ska gå ut med vovvarna strax & sen byta om till något hockey vänligt ;)

    Trevlig kväll på er rara

    Lite påsk feeling

    Köpte en blomma i affären när vi var och handlade mat. Vet inte om det är en typisk påskblomma men ville ju ha den så då blev det den! Fel färg också, ska väl vara gult men jag bryter traditionen och kör på eget istället :=)

     

    Lillhjärtats första kläder

    Eller ja första nya plagg! :) Ursöt är den . . .


    Skärtorsdag

    God morgon alla . .
    Väckte alla i huset med ett sms jag fick av en vän, ett påsk kyckling som skrattade som en toka och visade rumpan! ;) riktigt rolig var den men var inte riktigt bered på att den skulle vara så högljud. Nåja slapp fundera hur jag skulle väcka alla! Idag har vi mulet här, solen sken dock lite grann imorse men tror nog inte den tittar fram nåmer idag. Om ett tag ska vi åka till stan och stor handla mat :) något som behövs göras med jämna mellanrum, hoppas det inte är alltför mkt folk i affären bara. Försökte ju ringa mina samtal igår men det var bara upptaget hela tiden. Försökte idag igen men samma sak igen, måste ju vara fel nr eller nåt. Blir så sur på sånt! Äsch nu ska jag inte bekymra mig för det.
    Fick första plagget till lillen igår av mina föräldrar som jag visar lite senare:)

    Ha en jätte fin dag alla .. .

    Mitt i veckan

    Eller det är väl inte direkt mitt i veckan men onsdagar har alltid känts så för mig. Nåja hursomhelst sitter jag här och försöker boka tid för ultrat men det är upptaget hela tiden så får väl försöka lite senare igen då. Ska ta och dammsuga hela huset nu tänkte jag, dammråttorna & hundhåren är som öken bollar här just nu så börjar ju bli dags! ;) Sen ska jag fixa bort sånt som man dragit ut på i flera veckor eftersom " man hinner göra det sen " tanken har farit förbi mer än en gång. Ja ni vet hur det kan vara :) Det är ju påsk vecka också & vi har inget speciellt planerat förutom att åka och kolla hockey imorgon. Brukar inte fira påsken desstomer men godis måste man ju inhandla! :)

    Ni får ha en så trevlig onsdag, nu ska jag dammsuga!
    Kram

    MVC besök

    Dagens besök på MVC gick jätte bra. Alla mina värden var bra & har hittills bara gått upp 3,5kg vilket inte faktiskt är så jätte mycket. Vägde ju mig hemma också men den ljög med 1,5 kg extra, en billig rusta våg som inte är att lita på kan jag säga! ;=) Fick höra på babyns hjärtljud också och även den var bra. Tog ett tag innan hon hittade hjärtljudet då babyn var kvik i svängarna och inte ville stanna på ett ställe allt för länge, men tillslut så lugnade h♥n ner sig! :) Imorgon ska jag ringa lite samtal där bland annat ett för ett nytt ultraljudstid. Den bokar vi privat och förhoppningsvis så får vi en tid ganska snart. Är så spänd på vad det är för en liten därinne, har nog alldrig varit så nyfiken i hela mitt liv som jag är just nu!:)
    Efter besöket åkte vi och handlade lite fort & sen åkte vi hem. Slängde i mig tre rostbiff mackor innan det bar iväg till kalix med mamma och syster och tre Sankt bernads valpar som skulle få sin vaccination. Alla tre var jätte snälla & sa inte ett knyst när dom fick sprutan. Sen kom jag hem & lagade en stor kastrull med korv soppa & efter den måltiden så kom tröttheten som på beställning. Kommer nog att somna tidigt ikväll, säkerligen på soffan som alltid! ;)
    Det får nog var allt för idag. Imorgon hoppas jag på att magen är tillräckligt bra för en promenad med vovvarna.

    Ha det fint allesammans


    God morgon

    En solig tisdag har vi här hos oss idag, riktigt skönt om du frågar mig! :) Senare idag ska vi på MVC och kolla till lill hjärtat som är riktigt vild om kvällarna när jag lägger mig ner men slutar röra sig när jag lägger händerna på magen :=) Försöker ju känna ifall jag känner sparkar med handen men det kommer väl när sparkarna blir lite kraftigare. Gjorde föresten två olika test på vad det blir för kön och på ena stod det att det skulle bli en pojke & på den andra en flicka. Tror nog inte att dom stämmer men lite roligt var det ändå! :) Idag är magen lite bättre igen men fortfarande öm men jag försöker ta det lugnt  och inte anstränga mig alltför mkt nu när det är så här, så lång promenader får vänta. Nu ska jag börja fixa till mig & klä på mig . .

    Ha en jätte fin tisdag alla


    Vecka 20+0

    Mamma:

    Du har nu gått halva tiden av dina 40 veckor.
    Om du tidigare har fött barn känner du säkert fosterrörelser nu & kan ha gjort det redan i en eller två veckor. Livmodern når upp till naveln nu. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Det kan hända att naveln börjar puta ut och i såfall kommer den göra det fram till förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämmt med en justerbar bh.



    Barnet:

    I vecka 20 är barnets kroppsläng ca 19cm (huvud/stjärt) och väger omkring 350gram. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna.Det växer lanugohår på huvudet. Det är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket lite pigmentering. Öronen flytar sig fram till sidorna av ansiktet. Spela gärna musik för barnet- gärna samma melodier. Både barn i magen och riktigt små barn tycker om upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik som det hört under graviditeten. Till exeplem kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.



    Pappa:

    Nu kan du kanske se barnets rörelser under huden på magen. Är det en pojke eller flicka? I folkmun säger man att om mamman är sugen på något sött så väntar ni en pojke är hon däremot sugen på något surt så är det en flicka.





    Information hittad från growingpeople.se och gravid.se

    Dagen äventyr

    Har suttit halva morgonen/dagen med att vänta på att bli uppringd från sjukan. Fick en tid till slut ialf men först nästa vecka, dom sa att om det blir värre så skulle jag ringa! Är fortfarande öm i magen men inte lika mycket som igår så förhoppningsvis försvinner det snart. Vågar ju inte spänna mig & röra på mig som vanligt ännu.
    Har ändå varit en sväng till gallerian idag & varit shopping tipsare åt syster. Det var skönt att vara ute bland folk, man glömmer bort sina bekymmer för ett tag! Nästa gång jag åker dit ska jag ha lite pengar, trist att bara gå runt & titta varje gång på allt man skulle vilja ha ;=)  Var för första gånge in på H&Ms baby avdelning & hittade ju såklart massa söt som ska inhandlas sen. .  På tal om baby så är vi halv vägs idag, nu bara 20 veckor kvar! :=)


    Måndag

     

    ♥ Idag har jag på mig Farfarstopp, linne & mama jeans. Allt från H&M

    Akuten

    Som jag skrev så drog jag ut en solstol och satte mig där och drack en kopp god té & lyssnade musik via ipoden. En härlig & lugn stund för mig själv! Men när jag gick in så fick jag jätte ont i magen, mer än tidigare & trodde magen skulle gå itu när jag lyfte upp höger ben. Så jag fick åka in till akuten en sväng där dom tog prover & dom misstänkte att det kunde vara blindtarmen men eftersom den inte brustit så kunde dom inget göra idag. Jag får helt enkelt boka en läkartid imorgon & hoppas på att den inte brister medans jag väntar! Men bort ska den har jag bestämt mig sålänge det inte är nåt annat som spökar! Så ikväll tar jag det väligt lugnt då det gör ont så fort jag rör på mig & spänner mig. Hoppas & ber att jag inte har lika ont imorgon så jag kan följa med syster till gallerian som shopping tipsare! :)

    Ha det gott alla så hörs vi mer imorgon!
    Kram Carita

    Morron morron

    Solen skiner för fullt ute och jag har sån lust att ta en promenad men har så ont i magen på höger sida när jag spänner mig & rör mig så tror inte det blir nå promis idag :( Näe det har nog inget med bebisen att göra då jag haft såhär före graviditeten. Det kommer & går kan man säga och själv misstänker jag blindtarmen eller att det är något jag ätit som jag inte tål eller att jag är för hård i magen. Borde kolla upp det men är sån som helst inte vill springa hos läkaren & här i stan känns det som att man måste överdriva för att dom ens ska ta en på allvar! Nåja hoppas det går över snart.

    Ska nog dra ut en av solstolarna och sätta mig där ett tag och bara njuta av solen o värmen. Ska bara ladda upp med solkräm, har nämligen fått lite rynkors nojjor! ;=) Näe skämtosido men försöker att inte bränna mig som jag gjort tidigare utan försöker få en fin & jämn solbränna som håller iställlet för en rödbränd som flagnar bort på en gång.

    Snart ny vecka igen och på tisdag har vi tid till MVC och ska titta till lillhjärtat & lyssna på hjärtljudet. Vi har ju redan fått höra den två gånger tidigare men det är lika härligt varje gång! =)

    Hoppas ni får e solig & skön söndag!

    Klappgröt

    Blev jätte sugen på klappgröt efter att jag såg receptet på mannagryns förpackningen så jag tog mig tid till att göra det. Misstänker att det bara är jag som kommer att äta det men det gör inget, blir ju massor till mig istället! :) Har varit på promenad med alla vovvar och nu tänkte jag gå och titta det där missade avsnittet av Grey´s och ta mig en portion klappgröt! :) Mums


    Lördag



    ♥ Klänning, Ellos
    ♥ Rosa cardigan och strumbyxor. H&M

    God morgon

    Hoppas ni sovit gott? Jag däremot har vaknat flera gånger igen men är väl bara att vänja sig. Somnade dock om igen så ingen större fara här inte! :) Är ensammen hemma  nu på förmiddagen då J är och kör rally nånstans i skogen. Så jag tänkte att jag skulle kolla veckans avsnitt av Grey´s som jag missade men har spelat in & sen får vi väl se vad som hittas på i detta hus. Är så sugen på att premiär grilla men grillen är under snön. Aaa vi glömde den dit då gården skulle plogas så den blev täckt av snö. Får se om den överlevde eller om man måste köpa en ny. Så jag får fantisera vidare om min grillning ännu ett tag till! :=)

    Ha en trevlig lördag!


    Sommarlista!

    Tänkte göra en liten lista över vad jag vill ha/behöver till sommaren! Vilket inte är så himla mkt egentligen då det inte är nån idé att köpa på sig massor som jag inte kan ha. Så jag kör på praktiska,sköna & sånt som går även efter graviditeten! :=)


    Volangkjol som går att ha som både kjol/klänning.
    ♥ Shorts, av mama variant just nu.
    Nån fin tunika
    ♥ Klänningar 
    ♥ Svarta ballerina skor
    ♥ Vita tygskor
    ♥ Nå fina sandaler
    Nya solbrillor, har hittat ett par perfekta som skall inköpas! :)
    Ny bikini, mina andra är för små
    Leggins
    Sköna slappisbyxor
    Underkläder men behöver några till.


    Det är väl i stort sett det jag vill ha och behöver i sommar. Leggins är ett absolut måste då dom två par jag beställde från H&M var i uselt kvalité och på ena paret fick jag hål i skrevet redan första användningen. Sen får vi ju se, kanske inte blir köpt allt men drömma får man ju! :=)

    I farten

    Idag har vi varit i farten. Hälsat på hos J´s farmor och så har vi varit och hälsat på hos vänner i stan! :=) Har även sprungit in på ica och köpt mjölk o sånt, även lite gotta naturligtvis det är ju trots allt helg :=) Idag är jag lite trött faktiskt fast så har jag ju vaknat tidigt igen. Sov lite konstigt i natt, hade inga mardrömmar denna gång men magen kändes stor och hård. Kanske inbillade mig men jag fick ingen riktigt skön ställning inatt. Kan ju bara föreställa mig hur det är om nån månad när den är ännu större! :) Näe mina vänner ska nog ta på mig slappis kläder och gå ner & slänga mig på soffan och bara ta det lugnt. Ha en fortsatt trevlig fredags kväll!

    God natt & sov gott

    Fredag

     

    ♥ Kofta, La redoute (Laura Clement) ♥ Linne & mama jeans, H&M

    Nybliven premunant på Vi föräldrar

    God dag på er!
    Hos oss skiner solen på för fullt där ute och inomhus är det jätte varmt. Snart dags att dra ner markiserna i kök och matrums fönstret, blir annars för varmt! Nu har jag dammsugit hela huset, fick ont i ryggen då jag står halvt på huk alltid när jag dammsuger men så kommer jag på att jag kan ju förlänga röret ;=) Bra att vara efter smart!
    Medans jag dammsög ringde det i hemtelefonen & det var en försäljare som ville få mig att premunera på Vi föräldrar och eftersom jag tänkt på att göra det med nån mama/barn tidning så passade jag på att köra på denna. 7nr & en bok om barn för 199:- helt okej pris tycker jag. Första nr ska komma redan nu i slutet på april så hoppas den är bra!
    Ska ta och dricka lite vatten nu och sen ska jag ut och njuta av solen med Didi.

    Hoppas ni alla får en soligt & härlig fredag!

    Glada nyheter

    Idag när posten kom såg jag att deklarationen kommit så bokstavligt talat sprang jag glatt med posten in. Älskling öppnade båda och lurade mig först med att jag var tvungen att betala tillbaka men det var jag ju som tur var inte. Så vi får båda tillbaka vilket känns som en stor bonus till sommaren då vi ändå måste inhandla massor med saker till lillhjärtat! ♥
    It mayed my day!

    Magen v19+3

    Tänkte att jag visar magen lite då och då istället för varje vecka. Den ändras ju inte så mycket på en vecka för att man ska se jätte stor skillnad! eller så är det bara jag som tycker att det växer sakta :=)
    Här kommer två bilder V.19+3 som vi är idag!





    Magen känns mycket större på kvällen. Säkerligen för att man ätit massor hela dagen ! ;=)

    Ingen bra natt

    Huja inatt har jag verkligen inte haft trevliga drömmar. Drömde om världens värsta mardröm för tillfället och jag bara skrek "nej du har fel du har fel, lyssna igen" . Men fick höra att jag inte ska ta mina drömmar på allvar just nu eftersom jag drömmer konstigt vaje natt. Men usch sånt vill man inte drömma igen!
    Idag är det sådär halvsoligt ute, inte lika fint som igår men det duger det också :) Mjo får se vad denna dag har att erbjuda, inget planerat så tar dagen som den kommer! Sitter och vänta på när skatte deklarationen ska ramla i postlådan. Hoppas ju på ett bra besked! :)

    Kram på er

    Fixat

    Ja nu är väl det mesta klart. Ingen sådär jätte stor förändring men lite i alla fall!
    Kom hem för ca en timma sen och har redan hunnit smälla i mig té och massa ballerina kex, inte bra att ha sånt hemma för då äter man minsann tills det är slut! ;=)
    Nu ska jag kika lite på nätet tänkte jag!

    By the way

    Ska fixa till sidan lite nu dom närmaste dagarna så det kan se lite stökigt ut!
    Ska försöka knepa ihop en fin header också :)

    1 April

    God morgon alla!
    Vaknade inatt av att älskling kom och la sig efter 4. Kunde inte somna om hur jag än låg och vred på mig. Det hade till och med börjat bli ljust ute men somnade om till slut i alla fall! :)
    På morgonen sken sol ljuset in genom fönstret som man blev helt glad inombords. Det har ju snöat & varit molnigt i flera dagar nu så solen var mycket välkommen igen! :)
    Idag ska jag fixa upp sista ljuslyktan över matbordet eller det blir väl J som får sätta den & jag dirigerar & sen blir det nog en promenad också i detta vackra väder. Lite senare i eftermiddag ska åka in till stan på en kopp té hos en vän.
    Första April och nu har snön bara en månad på sig att försvinna, för förra året den 1 maj satt jag nämligen ute och solade i short och linne & det var minst 20-25 grader varmt! :) Så kom igen nu, smält smält!

    Önskar er alla en toppenfin onsdag!

    RSS 2.0