Nyår

Ville bara önska er alla ett riktigt gott nytt år!:)
Hoppas ni haft en trevlig dag & kväll!

Hörs mer nästa år ;)


Hejsan onsdag

Näst sista dagen på året idag och imorgon är det dags att fira in det nya året . . Blir en lugn dag med födelsedagsfirande av mellersta brorssonen & sen middag på hemma fronten! :) Igår var jag på mellandags hysterin . . hittade mig två par leggings & en tröja men det var bara tröjan som var på rea. Tycker att dom borde lägga allt på rea inte bara vissa varor! Bara min personliga åsikt ;) Nåväl sitter här med gossen i famnen o skriver med en hand vilket börjar bli lite jobbigt nu så jag återkommer när jag inte har händerna fulla :)

Krams Från mig!


Julafton över

Så nu har julen passerat förbi i väldans fart och nu måste vi vänta ett år innan det är dags för nästa. Det var en bra julafton, lugnt och skönt med massa god mat & sällskap! Detta var ju även Benjamins första jul men tror nog att det blir lite roligare nästa år då han förstår sig lite mer på alltihopa, julen & klapparna! :) Vi började dagen med att öppna julklapparna vi hade här hemma och sen åkte vi till mina föräldrar. Där åt vi god julmat & så var det mer julklappsöppning där. Benjamin sov lungt igenom hela julklappsutdelningen :) Han fick så mkt fint av alla . . kläder i massor, en fin filt, pengar, fotobok, lite leksaker & badankor & en liten bok! Efter firandet där åkte vi hem en snabbis och rastade vovvarna sen åkte vi vidare en kort sväng till J´s pappa.

 Resterande dagarna har vi varit och hälsat på hos lite släkt och slappat här hemma med filmer. Har en slappar dag även idag även om det är en helt vanlig måndag. Men känner att jag inte är riktigt redo att slänga in mjukiskläderna i garderoben ännu ;)

På tal om lite annat så fick Benjamin smaka på potatis idag för första gången och det gick ju jätte bra. Han svalde allt och spottade inte ut det en enda gång :) Imorgon får han smaka igen . . Typiskt så skulle ju våran kamera lägga av just då ( den håller nog på att gå sönder helt ) men fick några foton med J´s mobil men dom är ju då i hans mobil. Gossen ska även få smaka på morötter & bananhavregröt så småningom . . . Tycker det är så skoj nu när han ska få börja äta "riktig" mat även om det tar ett tag innan han äter större portioner. Så kul och se vad han kommer att tycka om & vad han inte kommer att tycka om :)

Nåväl ska ta och avrunda nu, ska trax åka iväg till mina föräldrar en sväng. Föresten idag kom nya H&M å Ellos katalogerna . . nu har jag något att bläddra i ikväll :)




 



 


Julafton

Ville bara kika in och önska En Riktigt God jul åt er alla! :)
Kram Carita & Benjamin


Ny design

Gjorde om sidan lite.. Inget speciellt egentligen byte bara bakgrunden som var samma som tidigare bara ny färg och gjorde en ny header med nya bilder på våran älskade Benjamin!:) Helt nöjd! Skulle bara vilja ha bilderna mer avancerat på något vis men eftersom jag gör headern på pait så finns det inte så många alternativ. Måste ta och lära mig hur fotoshop fungerar snarast. Nåväl idag har vi inte gjort så mycket, varit en snabbis hos mina föräldrar å så gjort julskinkan färdig för vi äter julmat hemma också. När vi höll på med den så kollar jag ut genom kökfönstret och ser hur något går på vägen . . hinner tänka för mig själv att gud vilken stor hund men det var ju ingen hund utan två renar som var på promenad här vid våran väg :) Inte första gången vi ser dom så nära. Har ju haft renar på våran gård också en vinter. 

Jaa imorgon är det julafton och jag har ingen aning vad jag ska ha på mig. Kom på att jag äger ingenting rött eller jo en huvtröja men det kan man ju inte ha på julafton. Lite fin får man ju vara :) Ska se vad jag hittar i garderoben å så får jag kompensera med röd juliga naglar i stället! :) Nåväl ska ta och kika runt lite på nätet nu medans gossen sover. 

Kram Carita 


Dagens händelser

Hejsan . . Inte hunnit sitta nåt vid datorn förräns nu. På dagen var vi till stan på ett Bvc besök. Hon tyckte på att det såg ut som att Benjamins kind har blivit så pga allergi. Vad för allergi vet vi inte säkert men hon sa att det kunde vara mjölkprodukter så jag ska minska på mjölkprodukterna och så har vi köpt ett annat mjölkfritt modersmjölksersättning. Vi har ju gett 1 eller två måltider ersättning då min mjölk inte har räckt till. Gjorde för ett tag sen en flaska utav den nya ersättningen. Han tog en klunk, grimaserade utav bara den och vägrade sen äta mer. Den luktar lite annorlunda och kan tänka mig att den inte är så god heller! Fick även köpa en kortison kräm för kinden & där det är utslag så vi får hoppas att det blir bättre snart för lill hjärtat!

Sen har jag städat huset resten av dagen så det har varit fullt upp. Nu sitter jag här vid soffan & äter mig några (många) knäck :) dom är ju så goda! Borde egentligen ta mig ett träningspass i stället. Har ju inte tränat på flera dagar nu. Nåväl kameran har varit off idag också . . men å andra sidan har jag inte haft tid att knäppa några bilder heller. Nu börjar dagen gå mot sitt slut & jag är trött. Ska se Anna Ankas jul klockan 20 igen . . missade ju halva igår då tvn uppe krånglade. Bjuder på två gamla bilder på våran älskling tills det kommer nya! :) Visst är han så fin . . . ♥





Knäck

Helt otroligt, jag lyckades med knäcken i år :) Fråga mig inte hur jag kunde misslyckas förra året för det är ju bus enkelt ;) & gott var det också! Lite fattigt med bilder just nu . . kameras batterier är slut igen & så sitter jag nere och jag brukar lägga bilderna på andra datorn. Så ni får ha överseende med det ;) Men imorgon hoppas jag att kameran ska vara i bruk igen . . . På tal om annat så åker vi förbi på bvc imorgon då Benjamins kinder inte blir nå bättre alls. Ena kinden blir bara värre & värre så förhoppningsvis har dom nå mirakelkräm att ge oss för tror inte han vill gå med sockor på händerna nå fler dagar (bvc´s råd) :)

Nå ser att klockan snart är 20.00 och då börjar ju Anna Ankas jul som jag bara inte får missa. Jag både gillar och ogillar henne . . hon är riktigt klok i vissa frågor men i andra stund kan hon drämma ur sig nåt helt tokigt som till exempel att det inte finns nå snygga eller vackra brunetter . . thiij tänk så fel man kan ha! ;)

Nå ni får ha en trevlig måndagskväll så hörs vi mer imorgon!
Gonatt!


Julaftonsveckan

GodMorgon på er alla denna julaftonsvecka!
Helgens festligehet var superskoj & det var så kul att både jag och älskling kunde fara iväg tillsammans :=) Benjamin hade haft det bra hos sin faster & varit så snäll . . så det känns skönt att höra! Igår kom han hem och tyckte minsann att det var i sin rätt att gnälla en hel del. Men det var ju för att han inte fick bajsat, vet inte om han var lite hård i magen eller vad det var men ut kom inte bajset hursomhelst. Så jag fick reta tarmarna lite försiktigt och sen kom det ett stort last och efter det och när han fått i sig ordentligt med mat så var gossen nöjd!:) Idag är det måndag och jag sitter o funderar vad lillgossen ska ha på sig på julafton, vill ju att han ska vara julstilig och söt. Får nog åka förbi affärerna och kolla ifall jag hittar nåt fint. Idag steg vi upp ca 20 i 9 och redan nu tar gossen sin morgon nap . . trötter söten min!♥ På tal om annat nu har vi fått en bärbar så nu kan jag minsann sitta här nere och blogga också . . slipper jag alltid springa upp vilket inte alltid är ett alternativ med bebis då han inte tycker det är så roligt att titta på när mamma sitter framför dumburken ;) Nu kan jag kanske skicka iväg ett inlägg lite oftare alla fall. Nu börjar gossen vakna upp från sin nap så dags att avsluta här but i´ll be back :)


Kram Carita


Se det snöar denna lördag!

Heeejsan alla . . .
Hunnit bli lördag redan och även denna vecka gick jätte fort. Veckan har varit riktigt kall BRR men idag är det inte alls kallt kring -2 & så snöar det! :) Igår fick jag låna mina föräldrars bil för att åka till stan och göra lite ärenden. Var lite nervös eftersom dom har en lite större bil men det gick jätte bra och den var skön att köra :) Eftersom vi idag ska till vänner på lite festligheter så passade jag på att köpa nånting "festligt" att ha på mig, blev en lite längre grå topp med paljettet, rikigt snygg enligt mig själv såklart & inte så farligt dyr heller ca 150:- från H&M. Eftersom både jag och älskling ska på festligheter ska lill gossen övernatta hos sin faster. Det blir hans första övernattning & visst är man nervös över att lämna honom till någon annan men jag är helt säker på att allt kommer att gå jättebra! :)

Nåväl nu ska jag ta & äta lite havregrynsgröt till lunch och sen ska jag börja fixa här hemma & packa gossens väska! Hoppas ni får en trevlig lördag mina vänner!
Kram Carita


 


Kylan är här

BRRRR Va kallt det är ute, kylan har verkligen landat här i happis nu! Nåväl idag for älskling iväg för att jobba och kommer inte förräns på fredag så jag & gossen är ensamma hemma med djuren. Idag har vi mest bara tagit det lugnt, kollat tv & myst. Blev inge promenad då det verkligen är kallt ute å så har gossen så jätte torra kinder och kylan gör det bara värre :( Stryker på med bephanten då miniderm inte har hjälpt ett dugg. Får hoppas det blir bra annars får jag ta och ringa bvc för råd! Igår var vi och juhandlade det sista, så nu är alla klappar köpta :) känns skönt att det är bortgjort. Vart in på lite affärer å kikade efter att ha något att ha på mig på lördag då vi mest troligt ska umgås med vänner, men eftersom vi hade lite brådis så får jag ta & kolla lite bättre nån annan dag. Måste bara få skryta lite . . inatt har Benjamin sovit hela natten utan matning. Han åt vid 21 gårkväll och åt inte förräns klockan 9 imorse, våran duktig lilla kille! :) . . så jag har fått sova ordentligt inatt :) Det behövdes då jag natten innan sov uruselt. Hoppas vi får fler såna nätter, ibland alla fall!

Nu ska jag kila ner innan gossen vaknar från sin nap!
Kram Carita


Våran älskling, det finaste som finns! ♥







3 Advent & lussebak

Hej å håå å så var helgen slut igen .. vart går dom här dagarna egentligen? :)
Igår var vi bjudna på middag hos vänner & så spelade vi spel . . kom inte hem förräns efter 12 slaget nångång, en mycket trevlig kväll! :) Idag har vi varit till J´s mommo alltså Benjamin gammel farmor, hon fick se lillgossen för första gången idag. Tyckte gossen var så snäll så . . klart han är våran älskling! :) Och nu på eftermiddagen har jag bakat lussebullar . . tar ju sin lilla tid då det ska jäsa o jäsas o jäsas. Dom får betyget VG av mig ;) Nästa gång vill jag ha en extra påse saffran o lite tjockare mjölk så blir det nog ännu godare! Imorgon är planerna att fara på kaffe hos en vän & sen ska jag o syster och julhandla det sista. Snart är det dags för lillen att bada så det får vara allt för idag. Hoppas ni haft en trevlig lucia söndag :)

Godnatt & sovgott!



Hejsan Fredagkväll!

Denna dag har verkligen bara flygit iväg. Jag & gossen gick upp kring 9 imorse . . lagom tid sådär :) Har försökt komma upp klockan 8 men ögonen har bara stängt igen så lika å sova så länge man får, eller hur? Igår fick Benjamin sin Goboken välkomstpaket . . där inne fanns bl a en mjuk bok som man kan fästa fast i sängen
 ( mkt populär just nu ) en annan mjuk bok med spegel, en bok där det står tips på lekar & aktiviteter för barn. En cd med klassisk musik som vi lyssnade på imorse & han somnade så fint till musiken i bakgrunden :) Ochh en till liten bok . . I nästa paket ska vi få en bok & cd med vaggvisor, något som "jag" velat ha länge så att jag kan lära mig olika sånger så att jag kan sjunga för gossen :) Kommer ju inte ihåg precis alla från tiden man själv var barn .. Kan behöva friska upp minnet! ;)

Jaa vad har vi pysslat med idag då? Jo vi har roat oss med att bädda rent i våra sängar, tvättat kläder, vikt in rena kläder i garderoben, lyssnat på klassik musik, lekt, promenerat till mina föräldrar & hem igen . . Tog inte många minuter efter att vi kom hem så kom även älskling hem :) Hade även tänkt baka dom där lussebullana men äggen är gamla så det blir inte gjort idag heller. Nå imorgon är det en ny dag så kanske jag gör det då istället! Vad mer denna helg har att erbjuda vet jag icket . . får se helt enkelt. Måste ialf till stan & kika efter dom sista julklapparna, gjorde det ju aldrig igår så . . Näe nu måste jag ta mig ett träningspass . . har varit alldeles för lat hela veckan ajabaja på mig!

Önskar er en riktigt fin lucia helg! Kram Carita


Long time no see

GodMorgon torsdag!
Har varit lite off i en vecka nu så tyckte det var dags att skriva så ni vet att jag lever! ;) Det har inte hänt nå mycket speciellt alls, gör i princip samma sak som varje dag . . myser med lilla Benjamin, promenerar, tränar, städar å sånt!:) I lördags var vi till J´s syster i kalix en sväng och så har vi varit till mina föräldrar & sen bara varit på hemmaplan, vilket i försig kan vara riktigt skönt det också. Idag har älskling åkt å jobbat men han kommer redan hem imorgon så idag ska jag och Benjamin åka till stan & handla lite o kolla julklapp åt äldsta brorssonen & till min älskling. Annars har vi redan köpt allt förutom till djuren, dom måste ju såklart också få någonting smått :) & så är Daisy i behov av ett nytt halsband så måste kolla de också . . . Vad mer? Snön den kom & gick lika fort även denna gång & det ser inte hoppfullt ut att vi skulle få en vit jul :( Vi får alla hålla våra tummar å år på att det kommer lite snö lagom till julafton! :) Jo en sak till i tisdag gjorde vi hand & fotavtryckt av Benjamins hand & fot till lilla babyboken . . det var faktiskt svårare än man kunde tro  men foten var dock lite lättare än handen .. Men det gick & det blev jätte fint till slut! :) Nu är klockan snart 11 så vi ska ta & äta frukost & sätta på oss kläder o sen åker vi mot stan! Först slänger jag in några bilder på sötgossen :)














Tål att tänkas på

"Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern"


Godmorgon fredag!

Godmorgon alla . . tänkte passa på att skriva lite medans alla andra sover! :) Idag har jag sån träningsvärk i lår & rumpa, har inte haft såhär ont på jaa år och dar men å andra sidan så vet man ju att man har varit effektiv & det är ju positivit :) Vi fick även våra vaccinationer igår jag & älskling. Såklart skulle ju man få nån biverkning, jag har jätte ont i armen där dom stuckit och J har antagligen feber :( Nå man har ju varit med om värre grejer så man ska väl överleva ;) Haha! Idag är det fredag & det betyder att vi måste in till stan och handla lite mat & även lite gotta .. Tänker skippa träningen idag pga armen så då kan jag lika gärna njuta av lite godis i stället :) Annars så brukar man ju säga att träningsvärken går bort med mer träning. Nog om det & över till något roligare nämligen våran älskling Benjamin som har lagt märke till sin egen röst & pratar VÄLDIGT HÖGT nuförtiden :) Han är såå goo våran lillgubbe! Växer så han knakar gör han också som jag sagt så många gånger förrut men han gör det verkligen & ibland vill man bara stanna tiden för ett litet tag. Men samtidigt för varje dag som går så ser man hur han lär sig något nytt & härligt som vi får ta del av! Att man kan älska en sån liten människa så himla mycket! Han är verkligen speciell på alla sätt & vis & jag är så glad att få vara hans mamma! ♥


Här sitter han & gosar i pappas famn under filten :)






Nu ska jag läsa lite bloggar innan gossen vaknar.
Men ni får ha en så fin fredag & trevlig helg! Kram Carita


3 månader & BVC

Go kväll på er . . Fullt ös medvetslös hela dagen! Eller nja kanske inte riktigt hela sanningen har väl helt enkelt prioriterat andra saker före ;) Nåväl idag blev gossen 3 månader på dagen & som grattis till det fick han göra ett besök på bvc & få sina 3 månaders vaccinationer som inte var populärt kan jag tillägga! Grät i några sekunder och sen var han lika glad igen som alltid! :) Nu under eftermiddagen blev han jätte ledsen & jag vet inte rikigt vad det var men tror nog att han hade ont i benen vart dom hade stuckit ( dom sa på bvc att det kunde börja värka lite där dom stuckit ) Vi gav honom ialf lite alvedon & nu är han lite gladare! Maten smakar dock inte just nu men förhoppningsvis gör den det snart igen! Dom vägde & mäte han som vanligt och nog har han vuxit . . Nu 3 månader gammal så väger han 6375gram & är 63,5cm lång och huvudomfånget var 43,5cm, en lång kille som ligger över medel :) Vikten hade han tagit igen sig bra på så nog behövde han den där ersättningen.

Nu har vi gått in i december månad & vi har äntligen lite lite yttepytte lite snö ute, skulle kunna komma lite till men man får vara glad för det man får :) Imorgon hade jag tänkt börja skriva lite i Benjamins babybok & klistra in lite bilder. På tal om bilder så har jag ännu inte fått iväg bilderna på framkallning - seeeg- utav bara den är jag :) Men imorgon ska jag göra det, med det basta! Nu ska jag kila ner och ta mig en kopp té.
Ha de så fint mina vänner



Dagens Benjamin som kramas med nallen :)


För någon dag sen var han så här tuff i sina jeans & rolling stones tröja :)


" Kan själv dricka mjölk " njaa eller nästan själv ialf :)


RSS 2.0