Vecka 27+0

Mamma:

Nu är det inte ovanligt att gravida kvinnor börjar känna av halsbränna eller tryck mot lungorna.
Du har vant dig vid att vara gravid, magen är en del av dig. Livmodern når halvvägs mellan naveln och revbenen. Liten eller stor mage, kvinnor är olika, huvudsaken är att du följer din kurva. Ibland kan det kännas jobbigt, kanske som att vara "premenstruell" eller så känns det bra, som att bli mer levande eller mer sig själv. För dig som mår bra i dina känslosvängningar är det inget problem, lite komiskt ibland kanske att du reagerar så kraftigt. Blodcirkulationen ökar kraftigt i kroppens alla organ, också i huden, mest påtaglig är ökningen i underarmar, händer och fötter. Genomblödningen i händerna ökar med cirka 5 gånger jämfört med kvinnor som inte är gravida. En gravid kvinna känner sig ofta allmänt varm, men speciellt känns händerna varma och fuktiga - och ibland också fötterna.Barnet:

I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm. Hårstråna på huvudet är fortfarande små, tunna och bleka utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. De är ofta bara någon millimeter långa.

Barnet kan öppna sina ögon och börjar bli känsligt för ljus. Vid en klinisk undersökning med amnioskop (ett rör som man via kvinnans slida för in genom livmoderhalsen upp till fosterhinnorna) ser man att barnet försöker skydda sina ögon från instrumentets ljuskälla genom att vända sig bort eller sätta sina händer för ögonen. Man ser också att hjärtfrekvensen ökar som tecken på stress när fostret utsätts för ljusstimuli.Pappa:


Så här dags i graviditeten brukar de blivande mammorna må som allra bäst. Ta tillvara på den här tiden innan magen blir för stor, gå på bio, teater, träffa vänner!  Kanske börjar du fundera på vad ni behöver till er baby.  Skötbord, barnvagn, bilbarnstol, säng, kläder och massor av blöjor.


Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Kommentarer
Postat av: Josse

Byter du också dag på måndagar? :) Vilken sammanträffande isåfall, då är du exakt tre veckor kortare än mig.Blev smörgåstårtan god då? Jag älskar verkligen smörgåstårta, men har bara gjort det en enda gång! Min svärmor gör världens godaste smörgåstårtor, måste lära av henne :) Kram

2009-05-25 @ 18:06:43
URL: http://annajosefin.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0