Vecka 37+0

 
 


Mamma:

Nu är det inte så långt kvar och föräldraledigheten har börjat för de flesta. Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern. De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet, 4 procent ligger med stjärten före. Huvudet - eller stjärten - tränger ner i bäckenet och fixerar sig. Tidpunkten varierar dock mycket, hos en förstföderska kan huvudet redan vara fixerat sedan flera veckor och hos en omföderska är det inte helt ovanligt att det sker först i samband med att förlossningen startar. Nattsömnen är inte så god som tidigare. Antingen måste du gå upp och kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova.

Barnet:


I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm. Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född.De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.


Pappa:

Det kan hända att både du och den blivande mamman drömmer mycket och att drömmarna är livliga. Många gånger beror drömmarna på oro och rädsla inför förlossningen. Har barnet navelsträngen runt halsen? Viss oro är normal men om den ger mardrömmar på natten och försvårar det dagliga livet behöver ni hjälp. Prata med er barnmorska. Ibland behövs en ingående genomgång av hur en förlossning går till, steg för steg.




Informationen hämtad från: www.growingpeople.se

Kommentarer
Postat av: Josse

Tack för gratulationerna! :) Vilken mysig mage du har, min är alldeles mjuk och platt nu men har ju min guldklimp utanför magen istället :D



Snart är du också mamma, oj så spännande! Vi måste träffas snart igen, det var jättetrevligt sist. Haha lustigt att vattnet gick bara några timmar efter att vi suttit och pratat bebisar, hon hörde nog hur gärna jag ville hon skulle komma :D KRAM!

2009-08-03 @ 22:46:10
URL: http://annajosefin.bloggagratis.se
Postat av: karolina

söta magen :D

2009-08-07 @ 00:20:07
URL: http://creativestudio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0