Vecka 20+0

Mamma:

Du har nu gått halva tiden av dina 40 veckor.
Om du tidigare har fött barn känner du säkert fosterrörelser nu & kan ha gjort det redan i en eller två veckor. Livmodern når upp till naveln nu. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Det kan hända att naveln börjar puta ut och i såfall kommer den göra det fram till förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämmt med en justerbar bh.



Barnet:

I vecka 20 är barnets kroppsläng ca 19cm (huvud/stjärt) och väger omkring 350gram. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna.Det växer lanugohår på huvudet. Det är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket lite pigmentering. Öronen flytar sig fram till sidorna av ansiktet. Spela gärna musik för barnet- gärna samma melodier. Både barn i magen och riktigt små barn tycker om upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik som det hört under graviditeten. Till exeplem kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.



Pappa:

Nu kan du kanske se barnets rörelser under huden på magen. Är det en pojke eller flicka? I folkmun säger man att om mamman är sugen på något sött så väntar ni en pojke är hon däremot sugen på något surt så är det en flicka.





Information hittad från growingpeople.se och gravid.se

Kommentarer
Postat av: Hanna

Va bra att det är bättre :)

Jaa, visst är hon :)

2009-04-06 @ 18:44:49
URL: http://wildbee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0